zaterdag 26 augustus 2017

Project 'Kinderen Eerst', Jazz in 't Park, ...

Gent pakt kinderarmoede aan op school
 

Het project 'Kinderen Eerst', dat Gentse scholen steunt in de strijd tegen kinderarmoede, wordt het komende schooljaar uitgebreid. Dankzij 'Kinderen Eerst' is er een OCMW-medewerker aanwezig op school die ter plaatse de welzijnsvragen van ouders beantwoordt. In het schooljaar 2016-2017 werden op die manier 105 gezinnen geholpen.

Lees er meer over

Nieuwe publieke laadpalen voor elektrische wagens
 

Nog dit jaar gaan de eerste 750 van in totaal 2.500 nieuwe publieke laadpalen in Vlaanderen in dienst, waarvan minstens een in elke gemeente. Het eerste exemplaar in Gent werd deze week ingehuldigd. In totaal krijgt Gent dit jaar 48 laadpalen, tegen 2020 worden dat er 162.

Bekijk meer info

Jazz in 't Park
Donderdag 31 augustus t.e.m. zondag 3 september
Zuidpark
 

Van donderdag 31 augustus tot en met zondag 3 september 2017 biedt Jazz in 't Park traditiegetrouw het allerbeste en nieuwste van de Belgische hedendaagse jazz, volledig gratis en in een ongedwongen, laagdrempelige sfeer. Dit alles tussen en onder de bomen van het Zuidpark.

Ontdek het programma

E40 afgesloten in nacht van 1 op 2 september
Tussen Sint-Denijs-Westrem en knooppunt E17
 

In de nacht van vrijdag 1 september op zaterdag 2 september zal de E40 tussen Sint-Denijs-Westrem en het knooppunt met de E17 in beide richtingen afgesloten zijn van 22 uur 's avonds tot 6 uur 's ochtends (uiterlijk tot 8 uur). Tijdens die nacht wordt het brugdek van een van de Parkbosbruggen over de E40 geplaatst.

Bekijk alle info

Wijk aan Zet gaat digitaal
 

Vanaf 1 september kunt u uw subsidie uit 'Wijk aan Zet' volledig digitaal aanvragen. De papieren versie blijft voorlopig beschikbaar en kan gedownload worden op dezelfde webpagina. Via 'Wijk aan Zet' kunnen Gentse bewonersgroepen al meer dan tien jaar lang tweemaal per jaar een wijksubsidie tot 2.500 euro krijgen voor een creatief en origineel buurtinitiatief.

Kom er alles over te weten

Piano spelen in de bib: De Krook krijgt vaste vleugelpiano
Bibliotheek De Krook
 

Naast de zes verschillende exemplaren van 123-piano die nog vier weken verspreid staan in de stad, kunt u vanaf nu ook een gloednieuwe vleugelpiano van Bibliotheek De Krook bespelen. De piano blijft beschikbaar, ook na 123-piano.

Lees meer

Start met bewegen in uw eigen wijk
 

Zit u vaak stil omwille van gezondheidsproblemen of simpelweg omdat u nog nooit gesport heeft? Dan zijn de 'beweeglessen' vast iets voor u! Voor een halve euro per les, leert u tijdens een uurtje sporten hoe u het best beweegt.

Ontdek alle info

Meer nieuws?

Dit is slechts een greep uit onze berichten. Bekijk het volledige overzicht op de website.

Ga naar het nieuwsoverzicht

 
 
Gentinfo
 

Gentinfo is hét centrale aanspreekpunt voor informatie over het stadsbestuur en de stadsdiensten.

09 210 10 10
maandag tot zaterdag
van 8 tot 19 uur
gentinfo@stad.gent
 
Stadsmagazine september
 

Op zoek naar een boeiende stage? De Stad Gent en het OCMW zetten hun deuren open voor honderden stagiairs. Op zondag 10 september vindt de Open Monumentendag plaats. Tijdens deze buiteneditie bezoekt u 'groen erfgoed' van in de Veldstraat tot aan het Citadelpark. En vanaf 1 januari 2020 mogen vervuilende wagens de Gentse binnenstad niet meer in. Ontdek wat dat voor uw auto betekent. Dat en veel meer leest u in het Stadsmagazine van september.

 
 
Dienst Communicatie

Botermarkt 1
9000 Gent
09 266 52 92
communicatie@stad.gent
https://stad.gentUitschrijven - Uw profiel aanpassen