dinsdag 22 augustus 2017

Permanentie Woonwinkel & juridische eerstelijnsbijstand, veilig terug naar school en gemachtigde opzichters gezocht

Bekijk deze mail in je browser

Nieuwsbrief Gemeente Berlaar
dinsdag 22 augustus 2017

Permanentie Woonwinkel

De avondzitting van de Woonwinkel en de zitdag voor de juridische eerstelijnsbijstand vinden vanaf september plaats in het gemeentehuis en dus niet langer in het Sociaal Huis. 

Lees meer

Gebruik glyfosaat voortaan verboden

De Vlaamse regering heeft besloten dat particulieren niet langer de onkruidverdelger glyfosaat mogen gebruiken. Sinds 1 januari 2015 mochten er ook al geen pesticiden (alle soorten) meer gebruikt worden op het trottoir en de bermen.

Lees meer

Veilig terug naar school!

In september gaat het nieuwe schooljaar van start. De kinderen trekken dan elke dag weer naar de school en aan de schoolpoorten zorgt dat opnieuw voor heel wat verkeer. Om alle leerlingen veilig van en naar school te laten stappen en trappen, bundelde de lokale politie Berlaar-Nijlen een aantal tips en regels.

Lees meer

DIFTAR-toelage aanvragen voor 15 november

Om tussen te komen in de extra kost voor het verwijderen van afval, voorziet het gemeentebestuur een toelage van 24 euro voor personen met een medische reden (incontinentie, stomapatiënten, nierdialyse thuis, mucoviscidosepatiënten, …) en voor onthaalouders of erkende opvanggezinnen. De toelage moet voor 15 november aangevraagd worden.

Lees meer

Help jij kinderen mee op weg naar school?

Gemachtigde opzichters helpen groepen kinderen of scholieren op hun tocht van en naar de school. Zo dragen zij meer dan één steentje bij aan een verkeersveilige schoolomgeving. Om gevaarlijke oversteekplaatsen in onze gemeente voldoende te bemannen, doet het gemeentebestuur een warme oproep voor nieuwe kandidaten.

Lees meer

Copyright © 2017 Gemeente Berlaar

Wens je deze e-mail niet langer te ontvangen?
Je kan je voorkeuren aanpassen or jezelf uitschrijven.

Email Marketing Powered by MailChimp