vrijdag 18 augustus 2017

[Nieuwsbrief van de stad Herentals] Schepencollege van 16 augustus 2017

stad Herentals

Nieuwsoverzicht

Skateterrein krijgt huishoudelijk reglement

 

Het skatepark in het stadspark is open sinds 24 december 2016. Het aantal jongeren dat het skatepark gebruikt is zeer hoog. Daarnaast vinden andere jongeren en kleine kinderen ook hun weg naar het skatepark. Het reglement komt er op vraag van de jongeren en van de omwonenden. De belangrijkste elementen uit het skateterrein zijn:

- Het skatepark is elke dag open van 9 uur tot 22 uur

- Kinderen jonger dan 8 jaar moeten vergezeld zijn van een volwassene. 

- Het skatepark is voor iedereen (beginners & gevorderden) die een skateboard, BMX, inline-skates of step gebruikt. Het is niet toegestaan om het skatepark te betreden met fietsen, brommers, scooters, vouwsteppen, waveboards, …

Verder zijn alle reglementen verbonden aan het stadspark van toepassing

 

Het reglement wordt opgehangen aan het skatepark.

 

Hoevefeesten in Noorderwijk

 

Op zondag 3 september 2017 organiseert de Landelijke Gilde van Noorderwijk de jaarlijkse Hoevefeesten. De Hoevefeesten vinden plaats in de Hoge Weg aan de windmolen van Noorderwijk.

 

Tijdens de Hoevefeesten is er tussen 10 uur en 22 uur geen doorgaand verkeer mogelijk in de Hoge Weg, tussen Schravenhage en de Kruisstraat. Hulpdiensten krijgen doorgang. 

 

Ons bedrijf is triactief

 

Op zondag 24 september vindt rond het Bloso-centrum de recreatieve bedrijventriatlon Ons bedrijf is triactief plaats. Dit is een triatlon tussen teams uit verschillende bedrijven en openbare instellingen.

 

Om het verkeer in goede banen te leiden, vaardigt het college een tijdelijk verkeersreglement uit. Er geldt op zaterdag 23 september een parkeerverbod ter hoogte van de busparking Sport Vlaanderen. Op zondag 24 september tussen 12 en 17 uur is er een parkeerverbod langs het parcours in de Vorselaarsebaan, Heikenstraat, Meivuurstraat en de Bornstraat. Er is verder geen doorgaand verkeer mogelijk in de Vorselaarsebaan, Heikenstraat, Meivuurstraat en de Bornstraat. Hulpdiensten krijgen doorgang.

 

Scoutsfeesten

 

Op zaterdag 16 september vinden de jaarlijkse scoutsfeesten plaats. Het stadsbestuur past de verkeerssituatie aan. Op zaterdag 16 september geldt er tussen 8 uur en 21 uur een parkeerverbod op de Augustijnenlaan (van Augustijnenlaan nr. 76 tot en met 80) aan beide kanten van de rijbaan in de rijrichting van het station naar de Ringlaan. Er is ook geen doorgaand verkeer mogelijk in de Augustijnenlaan (tussen Vinkenslag en Zwanenberg) in de rijrichting van het station naar de Ringlaan. Het doorgaand verkeer komende van het station wordt omgeleid via de Zwanenberg en Vinkenslag. Hulpdiensten krijgen doorgang.

 

Startdag Chiro Morkhoven

 

Op zondag 10 september 2017 organiseert Chiro Morkhoven een startdag om het nieuwe werkjaar in te zetten. Om het verkeer in goede banen te leiden, past de stad de verkeerssituatie aan.

Er is een stilstaan- en parkeerverbod in Dorp (Morkhoven) op zondag 10 september van 12 uur tot 19.30 uur. Er is een stilstaan- en parkeerverbod op het dorpsplein in Morhoven op zondag 10 september 2017 van 10 uur tot 19.30 uur. Er is geen doorgaand verkeer mogelijk in Dorp (Morkhoven) op zondag 10 september 2017 van 12 uur tot 18.30 uur. Hulpdiensten krijgen doorgang

 

Hap Festival Zomert

 

Van vrijdag 15 september tot en met zondag 17 september vindt op de Grote Markt het Hap Festival Zomert plaats. Om het verkeer in goede banen te leiden, wijzigt de stad de verkeerssituatie.

Op de zuidkant van de Grote Markt is er een stilstaan- en parkeerverbod van donderdag 14 september om 8 uur tot en met dinsdag 19 september 2017 om 12 uur. Er is geen doorgaand verkeer mogelijk van vrijdag 15 september om 14 uur tot en met zondag 17 september om 24 uur. Hulpdiensten krijgen doorgang.

 

Wijngaard en Klaterteer blijven ook volgend schooljaar een schoolstraat

 

Ook volgend schooljaar blijven de Wijngaard (tussen Rankenstraat en Heistraat) en Klaterteer (tussen Hoogton en de Tarwestraat) schoolstraten. Dit betekent dat er op bepaalde momenten van de schooldag geen autoverkeer is toegestaan in de omgeving van de schoolpoort, zodat leerlingen veiliger van en naar school kunnen gaan.

 

In Wijngaard (Basisschool De Wijngaard) geldt de schoolstraat op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 15.30 uur tot 15.40 uur, op woensdag van 12.10 uur tot 12.20 uur.

 

In Klaterteer (Basisschool Zandkorrel) geldt de schoolstraat van maandag tot en met vrijdag van 8.20 tot 8.40 uur. Op maandag, donderdag en vrijdag geldt de schoolstraat ook van 15.10 tot 15.40 uur, op dinsdag van 15.40 uur tot 16 uur en op woensdag van 11.40 tot 12 uur.

 

De schoolstraten werden vorig schooljaar ingevoerd om een veilige verkeerssituatie te creƫren voor de schoolgaande jeugd. De maatregel werd positief bevonden door de ouders, de leerkrachten en de directie.

 12 april 2017

 
Stad Herentals | Augustijnenlaan 30 | 2200 Herentals | T 014-28 50 50 | F 014-21 78 28 | info@herentals.be
 

Ik wil mij uitschrijven op de nieuwsbrief.