Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen. Uw nieuws hier online, neem dan contact op met de redactie.

vrijdag 25 augustus 2017

Nieuwsbrief stad Halle - editie 30 - augustus 2017

Kan je deze mail niet lezen? Bekijk online.

Stad Halle

 

Ademruimte voor Sint-Rochus

De Sint-Rochuswijk is een stadsdeel waar we vooral wonen of "verblijven". Dat wil zeggen dat het verkeer dat er rijdt vooral "bestemmingsverkeer" hoort te zijn: verkeer dat specifiek naar een bestemming in de wijk rijdt (woning, school, winkel,…). De wijk kent echter heel wat sluipverkeer en lijdt onder de verkeersdruk. Het drukke verkeer heeft onveilige situaties tot gevolg. Als stad willen wij hier graag iets aan doen. Daarom veranderen we vanaf 27 augustus 2017 een aantal zaken in de straten van Sint-Rochus.

 
 

Nieuws uit Halle

UPDATE Werken Bergensesteenweg: asfaltering rijweg

Het Agentschap Wegen en Verkeer legt tijdens het weekend van 26 en 27 augustus een nieuwe toplaag in asfalt aan op de Bergensesteenweg. Om de werken vlot en veilig te kunnen uitvoeren, wordt de werfzone volledig afgesloten voor het verkeer van zaterdag 20u tot zondag 22u. Het verkeer moet in beide richtingen omleidingen volgen.

UPDATE 'Een nieuwe Beestenmarkt': nutsleidingen en funderingen

Afgelopen weken zijn de nutsleidingen op de Beestenmarkt vernieuwd. Tot eind augustus werken de nutsmaatschappijen verder aan de nieuwe huisaansluitingen. Besix Infra (voorheen Heijmans Infra) werkt tegen dan ook de rioleringswerken en de daaraangekoppelde huisaansluitingen af. Vervolgens staan er funderingswerken op de planning.

Vragen over je milieubelasting?

Binnenkort ontvang je opnieuw je milieubelasting. Jaarlijkse bedraagt de milieubelasting per gezin € 55. Voor gezinnen van één persoon bedraagt de milieubelasting € 27,50. Heb je vragen over je aanslagbiljet of de betaling ervan? Dan je terecht op onze financiële dienst.

Op zoek naar nieuwe medewerkers!

De stad en het OCMW zoeken gemotiveerde medewerkers. Ontdek snel meer info over onze vacatures.

 

Alle nieuwsberichten

 
 

UiT in Halle

Kunst op het plein

26/08/2017 14:00 tot 27/08/2017

Op zaterdag 26 en zondag 27 augustus is het feest in wijk Nederhem met 'Kunst op het plein'! Het is het eerste evenement op het nieuw stedelijk plein rond het nieuwe zwembad. Kom zeker eens langs en geniet ook van een drankje op de gezellige terrasjes of een lekker hapje van de BBQ.

Warandedag in Essenbeek

30/08/2017 12:00 tot 18:00

De laatste speelwoensdag van de grote vakantie, dat moeten we vieren in het Warandepark van Essenbeek! Doe mee: insectenhotels maken, reuzenzeepbellen, hockey, krijttekeningen, jenga, circus, familietheater... Maak kennis met de herder van het Pajottenland!

Septemberkermis

31/08/2017 18:00 tot 05/09/2017 10:00

Het is opnieuw Septemberkermis in Halle. Van 31 augustus tot 5 september is er kermis op het J. Possozplein. Let op! Op deze dagen kan je niet parkeren op het J. Possozplein.

Repair café: speciale editie textiel

02/09/2017 14:00 tot 16:30

Rok te lang, een gat in je broek, je leuke tas stuk, … je kan het zo gek niet bedenken of onze textieldames weten het wel te herstellen! Kom op zaterdag 2 september van 14 tot 16.30 uur met je geliefde spullen naar de kringwinkel Televil. We herstellen ze gratis voor jou!

 

Alle evenementen

 
 
Stad Halle
wens je deze nieuwsbrief niet langer te ontvangen, klik hier om je uit te schrijven