vrijdag 25 augustus 2017

Nieuwsbrief Ham - Augustus 2017

Nieuwsbrief | LCP e-gov en internet services
Nieuwsbrief gemeente Ham
gemeente Ham Ham - Dorpsstraat 19

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Ham - Augustus 2017


September is initiatielessenmaand

Ben je er nog niet goed uit welke sport je graag doet? Dan is de maand september de ideale gelegenheid om hier achter te komen. Verschillende sportclubs zetten hun deuren wagenwijd open zodat je kan proeven van allerlei disciplines en dit allemaal zonder een euro te betalen!

Een klare kijk op je afvalfactuur

Midden juli ontving je een aanslagbiljet van de huisvuilbelasting van Limburg.net. Limburg.net zorgt ervoor dat het afval wordt ingezameld en verwerkt. De kosten die hieraan verbonden zijn worden gerecupereerd via de afvalbelasting. Wij zetten op een rij waarvoor ze dient en hoe ze wordt berekend.

Ham betaalt 25% van je Buzzy Pazz

Ham wil het gebruik van het openbaar vervoer promoten. Daarom komt het gemeentebestuur van Ham voor 25 % tussen bij de aankoop van een Buzzy Pazz! De korting wordt automatisch verrekend. Een Buzzy Pazz koop je bij de dichtstbijzijnde Lijnwinkel.

Voorbereidingen nieuwe brug over Albertkanaal dit najaar van start

De Vlaamse Waterweg is al enkele jaren bezig met de verhoging van de bruggen over het Albertkanaal en een verbreding van het kanaal zelf. Ook de brug over het Albertkanaal in Kwaadmechelen wordt verhoogd. Dit najaar starten de voorbereidende werken. In januari 2018 starten de eigenlijke werken.

Ben jij een Kampioen?

Op zaterdag 18 november zetten het gemeentebestuur en de Hamse sportraad alle Hamse kampioenen in de bloemen tijdens een gala in De Zille. Behaalde jij het afgelopen jaar een titel of ken je zo iemand? Nomineer hem of haar dan via www.ham.be/e-loket of stuur een mailtje naar sportdienst@ham.be.

Sport, Deel en Win!

Als sporter beleef je meer. Daarom wil de sportdienst graag zoveel mogelijk mensen aan het sporten krijgen. En daar kan jij bij helpen! Door jouw sportervaringen te delen met de hashtag #sportersbelevenmeer, bijvoorbeeld. Wie dit doet tussen 1 en 15 september maakt bovendien kans op een mooie prijs.

Kinderopvang in Ham. Waar en wanneer?

Heel wat schoolgaande kinderen maken binnenkort opnieuw gebruik van voor- en naschoolse opvang. Vanaf dit schooljaar kan je daarvoor ook terecht in basisschool De Zevensprong. Voor de allerkleinsten is er ook dagopvang voorzien. Wij zetten het volledige aanbod alvast op een rij.

Heraanleg Heesterstraat - Fazantenweg

Midden september starten er wegenwerken in de Heesterstraat en een gedeelte van de Fazantenweg. De straat wordt voorzien van gescheiden riolering, er komt een nieuw wegdek en een kantstrook aan beide zijden. Op dit moment wordt er al gewerkt aan de nutsleidingen.

Contacteer de hulpdiensten nu ook via de app 112BE

De app 112BE is één van de mogelijkheden om de noodcentrales te contacteren als je in nood bent en dringend hulp nodig hebt van brandweer, ambulance en/of politie in België. Het belangrijkste voordeel van deze app is dat je de noodnummers niet moet onthouden en dat het je locatie kent.

Uit in Ham Gemeente Ham
Dorpsstraat 19
3945 Ham
tel. 013 61 10 00
fax 013 61 10 01
info@ham.beKlik hier om uw abonnement op deze nieuwsbrief te wijzigen of te beëindigen.