Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen. Uw nieuws hier online, neem dan contact op met de redactie.

donderdag 17 augustus 2017

Nieuwsbrief Gemeenschapscentrum Zoersel september 2017

 maandelijkse nieuwsbrief Gemeenschapscentrum Zoersel. Reacties en suggesties: cultuur@zoersel.be
boven

tentoonstelling Jimmy Kets / The graves are nice this time of year

Jimmy Kets trok twee jaar lang het land rond om in een fotoreeks het hedendaagse herdenkingslandschap van de Eerste Wereldoorlog in beeld te brengen. De expo ‘The graves are nice this time of year’ geeft een vernieuwende en uitdagende kijk op wat het herdenken en herinneren van de Groote Oorlog vandaag betekent.
‘Het herinneringslandschap van de Eerste Wereldoorlog in Vlaanderen verbeelden, en het tegelijk openen en bevragen’ was de opdracht die Kets kreeg van het Vlaams Vredesinstituut, het Vlaams Parlement en de Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie naar aanleiding van de herdenking van 100 jaar Eerste Wereldoorlog. De expo plaatst ingeburgerde, traditionele vormen van herdenking en herinnering in een ander licht, haalt vergeten elementen naar boven en introduceert nieuwe pistes.

zaterdag 2 september tot en met zondag 1 oktober
zaterdag van 13.30 tot 18 uur
zondag van 11 tot 18 uur
cultuurhuis Bijl, Dorp 1-3, deelgemeente Zoersel
een activiteit van werkgroep de Bijl,
T 03 2980 7 15, cultuur@zoersel.be  

naar boven

theater Marleen Merckx & Annemarie Picard / Vriendinnen

Marleen Merckx, gekend om haar onnavolgbare vertolking van Simonneke uit Thuis, en actrice Annemarie Picard (Spring) spelen de pannen van het dak in een humoristische, ontroerende en zeer herkenbare voorstelling over vriendschap. Vriendinnen gaat over Maria en Florentine, die al heel hun leven vrienden zijn. Vriendschap die je omsluit als een warm dekentje, die je een zoen op de neus en een schoot om eens lekker op uit te huilen geeft. Zoals in elke vriendschap kennen ze succes en tegenslagen, ruzies en verzoeningen, vreugde en verdriet. 

vrijdag 15 september om 20 uur
de Kapel, Handelslei 167, deelgemeente Sint-Antonius
toegang:
- vvk: € 12
- kassa: € 15
tickets reserveren
een activiteit van dienst gezondheid & wereld, T 03 2980 9 68,  
gezondheid.wereld@zoersel.be 

 
naar boven

film Home 

Home vertelt het verhaal van een groep tieners en de volwassenen die hen omringen. Beiden hebben het moeilijk om met elkaar te communiceren en te begrijpen. In deze omgeving arriveert de zeventienjarige Kevin. Hij schiet goed op met zijn neef Sammy en leert via diens vriendengroep John kennen. John zit in een ondraaglijke thuissituatie en Kevin voelt de drang om zijn nieuwe vriend te helpen. Op een avond slaat het noodlot echter toe…Fien Troch haar vierde film weet internationaal te beklijven, zo bleek na de première op het Filmfestival van Venetië waar ze de Orizzonti-prijs voor Beste Regie won. Daarna won de film onder andere de Grote Prijs van de Jury op het Europees Filmfestival van Les Arcs.

donderdag 21 september om 20 uur 
cultuurhuis de Bijl, Dorp 1-3, deelgemeente Zoersel
toegang: € 5 (drankje inbegrepen)
reserveren niet nodig
een activiteit van werkgroep de Bijl,
T 03 2980 7 15, cultuur@zoersel.be 

 
naar boven

concert Jong Zoersels talent eert François GlorieuxFrançois Glorieux is één van de allergrootste en meest veelzijdige muzikale talenten van ons land. Hij kan terugblikken op een rijk gevulde carrière als virtuoos pianist en componist, maar ook als grote entertainer. Naar aanleiding van zijn 85ste verjaardag en als eerbetoon aan deze veelzijdige muzikant, organiseren we een hommage-concert.
Het optreden start met enkele stukken gebracht door de jonge Zoerselse muzikanten Jonathan D’hondt (viool), Elias Van Dyck (piano), Simon Thielens (piano) en Marlies Basstanie (cello) waarna de meester zelf een mini-concert geeft in zijn typische ongeëvenaarde Glorieux stijl.

zaterdag 30 september om 20 uur
cultuurhuis de Bijl, Dorp 1-3, deelgemeente Zoersel
toegang: 
- vvk: € 8 
- kassa: € 10
tickets reserveren
een activiteit van werkgroep de Bijl,
T 03 2980 7 15, cultuur@zoersel.be  
naar boven

Klik hier als u de nieuwsbrief van het Gemeenschapscentrum Zoersel niet meer wenst te ontvangen.