vrijdag 11 augustus 2017

Nieuwsbrief Bibliotheek Middelkerke augustus 2017

Lees deze nieuwsbrief in je browser
Logo

Nieuwsbrief Bibliotheek augustus 2017

Nieuwe workshops Middelkerke@Internet

Wist je al dat inwoners van Middelkerke aan de hand van diverse workshops hun digitale vaardigheden kunnen bijspijkeren in de bib? In september gaan de lessen opnieuw van start. Naast de workshop iPad staan dit najaar 3 nieuwe workshops op het programma.

  • Perfectioneer je foto's met Faststone: 12, 14 en 19 september
  • Aan de slag met Twitter: 26 en 28 september
  • Ontdek de geheimen van je iPad: 3, 5 en 10 oktober
  • Muziek streamen met Spotify: 17 oktober

Praktisch: Inschrijven kan vanaf 4 september, ter plaatse in de bib.


 Meer info

Leen eens een e-reader

Goed nieuws voor wie graag digitaal leest of er kennis mee wil maken! Vanaf 1 september 2017 zal je in de bibliotheek ook e-boeken en e-readers kunnen uitlenen.

De e-boeken en reader zijn, net als de papieren boeken, gratis uitleenbaar voor een termijn van 3 weken. Verlengen is niet mogelijk.


 Meer info over de werking

Verwendag

21 oktober 2017

Stip zaterdag 21 oktober al maar aan in de agenda. Dan worden onze klanten verwend met een hapje en een drankje. Aan verschillende standjes kun je op een speelse manier kennismaken met allerhande digitale snufjes. Gezelligheid is troef en plezier verzekerd, ook voor wie helemaal geen kaas gegeten heeft van bits en bytes!


 Meer info

'Boekstart' geeft je kind een vliegende start

Geef je kind een vliegende start met 'Boekstart'! Want via boeken ontdekt je kleintje de taal en de wereld in prenten en verhalen.

Breng op de Gezinsdag van zaterdag 23 september zeker een bezoekje aan de 'Boekstart'-stand van de bib en ontvang een gratis boekenpakket voor je baby van 6 maand of je peuter van 15 maand, om samen van te genieten. Kun je er niet bij zijn? Geen nood, spring dan eens binnen met je uitnodiging in de bib.


 Meer info

Boekenbeursbus

4 november 2017

Op zaterdag 4 november trekt de bibliotheek met de bus naar de Boekenbeurs in Antwerpen. De bus houdt halt in Lombardsijde, Westende-Dorp, Middelkerke en Leffinge.

Praktisch: De kostprijs is € 15, inclusief toegangsticket. Reserveer nu al jouw plekje!


 Meer info

Vraag aan de bib: 'Hoe vind ik de voordeligste energieleverancier?'

Gas en elektriciteit zijn flink duurder geworden de laatste jaren. Om niet te veel te betalen doe je er goed aan om af en toe een vergelijking te maken tussen de verschillende energieleveranciers.

Hoe kun je het best vergelijken? Wat is het verschil tussen de V-test van de VREG  en de CREG-scan? Wat met eventuele kortingen van de leverancier?


 Meer info
 Stel je vraag aan de bib

Het leven zoals het was: seizoen 2017-2018

In september is 'Het leven zoals het was' al aan zijn 6de seizoen toe. Na 33 afleveringen blijft het nog steeds een succesformule.

Zes vrijdagnamiddagen maken we tijd om bij een kop koffie grappige, ontroerende en memorabele anekdotes boven te halen over het leven van vroeger in Middelkerke. Een spreker van Heemkring Graningate leidt in met foto's. Wil je graag meepraten of -luisteren?


 Ontdek de thema's en data van seizoen 2017-2018

Digitale Week

21 okt - 5 nov 2017

Op de Verwendag trappen we ook meteen de Digitale Week in gang die dit jaar in oktober valt en dubbel zo lang duurt. Kinderen kunnen op een speelse manier leren programmeren, Joyce Stroobant (UGent) komt ons alles vertellen over 'Fake News', in Jeugdhuis De Paravang kun je genieten van een filmavond over 'Snowden'…

Praktisch: Inschrijvingen starten op 4 september!


 Het volledige programma met alle workshops

Wat zijn jullie leestips?

Benieuwd welke boeken onze bibbezoekers aanraden? Help mee dit lijstje aan te vullen! Heb je recent of in het verleden een goed boek gelezen (fictie, non-fictie, graphic novel, strip…)? Deel dan zeker jouw leestip met de bib en haar bezoekers! Geef je boek een plaatsje op onze stand in de bib of vul een kaartje in.


 Ontdek de leestips

Webtip: Trendwatching met Google

Op basis van onze zoekgegevens brengt Google Trends de populariteit van onderwerpen in kaart.

Wat werd vandaag het meest opgezocht in jouw streek? Welke onderwerpen waren het populairst het voorbije jaar? Hoe populair is een specifieke zoekterm in een bepaalde streek en hoe ontwikkelt die populariteit zich over een bepaalde periode?


 Naar Google Trends

Sluitingsdagen augustus

De bibliotheek en trefpunten zullen gesloten zijn op dinsdag 15 augustus.

Maandag zijn we er wel!


 Openingsuren en sluitingsdagen
GEGEVENS AANPASSINGEN / UITSCHRIJVEN

Bibliotheek Middelkerke, Populierenlaan 16, Middelkerke - 059 31 99 10 - bibliotheek@middelkerke.be