vrijdag 18 augustus 2017

Nieuws uit Middelkerke: Verkeersmaatregelen Middelkerke, Onderwijscheques, Huis van het Nederlands, Leven in bezet Middelkerke

Lees deze nieuwsbrief in je browser
Logo

Nieuws uit Middelkerke

Opgelet voor verkeersmaatregelen in Middelkerke nav Sirenejogging en Countryweekend

Door het samenvallen van het Country- en Westernweekend, samen met de Sirenejogging, zullen verschillende verkeersmaatregelen van kracht zijn ter hoogte van het centrum van Middelkerke. Vooral op de Westendelaan/Oostendelaan zal er grote hinder zijn. Ook bewoners van de Onderwijsstraat moeten opletten.


 Bekijk de verkeersmaatregelen

Nieuwe afvalophaler vanaf 1 september: plaats restafval buiten voor 08.00 u.

Vanaf 1 september wordt het restafval opgehaald door een nieuwe ophaler. Dit betekent dat de restafvalzak op tijd moet buitenstaan, voor 08.00u., zoals aangegeven op de afvalkalender.


 Meer info

Heb jij al je onderwijscheques aangevraagd?

Aan de onthaalbalie van het MAC kan je onderwijscheques aanvragen. De onderwijscheque is een cheque waarmee je in de school waar het kind is ingeschreven, betalingen kan verrichten voor bepaalde schoolkosten.


 Vraag je onderwijscheques aan

Wil je Nederlands leren?

Er zijn verschillende instapniveaus en cursussen op verschillende tempo's om Nederlands te leren. Zo kan je 1 namiddag per week les hebben, maar er zijn ook cursussen van bijna volle lesweken. De ene cursus kan gevolgd worden overdag, de andere 's avonds.


 Welke cursus Nederlands is voor jou?

1250 euro erfgoedsubsidie voor je vereniging?

De Kusterfgoedcel geeft projectsubsidies aan verenigingen voor projecten rond roerend en immaterieel erfgoed zoals archieven, tradities, liederen, werktuigen... De indienperiode loopt tot 30 september.
 


 Vraag de subsidie aan

7e deel 'Leven in bezet Middelkerke: Kerende kansen' online beschikbaar

'Leven in bezet Middelkerke' is een gratis online-feuilleton in 10 afleveringen over Middelkerke tijdens WO II. Van februari tot november 2017 krijg je telkens op de eerste maandag van de maand een online aflevering.


 Deze maand: schaarste!
GEGEVENS AANPASSINGEN / UITSCHRIJVEN

Gemeentebestuur Middelkerke, Spermaliestraat 1, 8430 Middelkerke, 059 31 30 16, informatiedienst@middelkerke.be