donderdag 24 augustus 2017

Kerkhof Lanaken krijgt vernieuwde parking - Nacht van de Vleermuis - Opendeurdagen dienstencentrum "Aan de Statie" - Feestelijke opening Stationsstraat - za 9 september

Logo
Nieuwsbrief titel
In deze editie:
Kerkhof Lanaken krijgt vernieuwde parking

Deze week zijn de werken gestart voor de aanleg van een nieuwe parking aan het kerkhof van Lanaken. De huidige parking was aan vervanging toe. Ze bestond uit een mix van oude, kapotte asfalt en kiezelverharding. Ook was de totale oppervlakte van de parking niet efficiënt ingedeeld. De vernieuwde parking zal parkeermogelijkheid bieden aan een 50-tal voertuigen waaronder ook 2 mindervalide parkeerplaatsen en krijgt een groene uitstraling. De parking wordt voorzien in grasbetontegels die ingezaaid worden met gras. De toegangswegen worden aangelegd in water passerende betonstraatstenen.

lees meer...
Nacht van de Vleermuis op Domein Pietersheim - za 26 augustus

Ze zouden in de haren vliegen, knagen aan isolatie, ziektes overbrengen, ... Over vleermuizen doen nog altijd de wildste verhalen de ronde. Op de Nacht van de Vleermuis worden deze hardnekkige vooroordelen weerlegd.

lees meer...
Opendeurdagen dienstencentrum "Aan de Statie"

Het Dienstencentrum Aan de Statie opent op 2 & 3 september haar deuren en wordt de nieuwe ontmoetingsplaats voor de 60-plusser in Lanaken. Het Lokaal Dienstencentrum (LDC) is een initiatief van OCMW Lanaken en biedt voor de inwoners een gamma diensten en activiteiten aan, vooral om hun zelfstandigheid te vergroten. Ook de diensten Welzijn en Thuiszorg worden ondergebracht in het nieuwe complex.

lees meer...
Feestelijke opening Stationsstraat - za 9 september

U wordt vriendelijk uitgenodigd voor de officiële opening van de Stationsstraat! Om 13u fietsen de leden van het college van burgemeester en schepenen & fietsend Lanaken vanaf het kruispunt met de Spoorwegstraat om de Stationsstraat als fietsstraat te openen.

lees meer...
Maatjesproject Lanaken: Wil jij graag een maatje zijn voor een vluchteling?

Ken jij het Maatjesproject al? Als maatje word je in contact gebracht met een vluchteling in Lanaken. Je kan hen ondersteunen bij dagdagelijkse praktische zaken, bij hen op bezoek gaan, samen gaan sporten, ... Wil je meer doen voor vluchtelingen? Laat het ons weten!

lees meer...
Start to golf

Altijd al willen leren golfen? Grijp nu je kans! De golfclub van Lanaken organiseert 3 golfinitiatie avonden in de maand september. Elke avond wordt afgesloten met een hapje en een drankje. Schrijf snel in!

lees meer...
Begeleiderspas ook in Lanaken beschikbaar

Het provinciebestuur biedt personen met een beperking de mogelijkheid om een begeleiderspas aan te vragen. Met deze provinciale begeleiderspas kan een persoon met een beperking die in Limburg woont, zijn of haar begeleider gratis meenemen naar het theater, optredens, sportmanifestaties, tentoonstellingen,…

lees meer...
Lessenreeks Pilates

In deze lessenreeks maak je kennis met een razend populaire trainingsmethode ! Het is een efficiënte en veilige methode die door iedereen beoefend kan worden, ongeacht het fysieke niveau of eerdere bewegingservaringen. Pilates is een uniek systeem van spierversterkende en -versoepelende grondoefeningen. Er zijn talrijke voordelen: juiste lichaamshouding, soepele rug, vrijere ademhaling, ... Kriebelt 't ? Schrijf je dan snel in want de plaatsen zijn beperkt !

lees meer...
Beginnende lezertjes

Op maandag 18 september van 17u tot 18u nodigen wij de ouders en kinderen van het eerste leerjaar uit in de bibliotheek. Vanaf dit schooljaar zullen onze leergierige eerstejaars kinderen, vooral warm gemaakt moeten worden om het leesplezier en de belangrijkheid van het lezen te ontdekken.

lees meer...
Laat je stem horen!

-heb je wel eens vragen over de opvoeding van je kind(eren) of net niet?
-wil je mee bepalen hoe onze gemeente ouders nog beter kan ondersteunen?
-wil je dat onze gemeente ook met jouw ideeën aan de slag gaat?
-of wil je gewoon je ervaringen over opvoeden delen?

lees meer...
EHBO bij kinderen - algemeen - di 26 september

Ieder kind heeft wel eens een ongevalletje. Snij- en schaafwonden, kneuzingen, een bloedneus,... Het is snel gebeurd. Welke hulp kan je zelf bieden bij deze ongevalletjes?

lees meer...
Gemeente Lanaken Jan Rosierlaan 1, 3620 Lanaken, T 089 730 730, info@lanaken.be, www.lanaken.be