Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen. Uw nieuws hier online, neem dan contact op met de redactie.

woensdag 9 augustus 2017

Gemeente Mol: Vervangen ramen voorgevel bib en gemeentearchief in ’t Getouw vanaf 10 augustus

Vervangen ramen voorgevel bib en gemeentearchief in 't Getouw vanaf 10 augustus

Op donderdag 10 augustus start de firma C&S in 't Getouw met het vervangen van de ramen in de voorgevel van de bibliotheek op de 1ste verdieping en het gemeentearchief op de tweede verdieping. Hierdoor wordt de stoep voor de bibliotheek, kant Molenstraat, tijdelijk ingenomen en kan je de fietsenstalling niet gebruiken. Normaal nemen de werken twee dagen in beslag.

Lees verder

Zuiderring krijgt vroeger snelheidsregime terug

Het gemeentebestuur heeft een akkoord afgesloten met het Agentschap Wegen en Verkeer om het vroegere snelheidsregime op de Zuiderring opnieuw in te voeren. Het college van burgemeester en schepenen gaat akkoord met het ontwerp van Ministerieel Besluit dat na een overlegvergadering door het Agentschap Wegen en Verkeer werd opgesteld. Wanneer dit besluit de komende weken ondertekend wordt door de Vlaamse minister voor mobiliteit, kunnen de nodige signalisatieaanpassingen op het terrein gebeuren. Dit betekent dat de borden 70 per uur voor elk kruispunt zullen verdwijnen en dat het algemene snelheidsregime opnieuw 90 per uur wordt.

Lees verder

Aparte dienstregeling gemeente- en OCMW-diensten op 14 en 15 augustus

Op dinsdag 15 augustus, O.L.V. Hemelvaart, zijn de meeste gemeente- en OCMW-diensten gesloten. Uitzonderingen zijn de dienst toerisme, ecocentrum De Goren, zwembad Den Uyt en de cafetaria van het lokaal dienstencentrum in Ten Hove. Ook op maandag 14 augustus maken heel wat gemeentediensten de brug en zijn die dag gesloten. Raadpleeg hier onze actuele openingsuren.

Lees verder

Zomersluiting Jakob Smitsmuseum van 15 tot en met 31 augustus

Van 15 tot en met 31 augustus sluit het Jakob Smitsmuseum in Sluis even de deuren. Voor een bezoek is het dus wachten tot vrijdag 1 september. Op www.jakobsmits.be vind je de actuele openingsuren en toegangsprijzen van het Jakob Smitsmuseum, maar ook heel wat info over het leven, het werk en de collectie van de Nederlands-Vlaamse kunstschilder Jakob Smits.

 

Lees verder