vrijdag 11 augustus 2017

Dit zijn de eieren die u niet mag eten

Dit zijn de eieren die u niet mag eten
Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) geeft een lijst vrij van de aangetaste Belgische eieren. Deze kunt u best niet meer consumeren. Het FAVV vraagt om deze terug te brengen naar de winkel.
Lees verder

Kalasjnikov duurder na aanslagen in Brussel

De terreuraanslagen hebben de prijzen voor een kalasjnikov de hoogte ingejaagd. Het is sindsdien immers moeilijker geworden om hier in het illegale circuit zo'n geweer te kopen.

Lees verder

Dodelijke pijnstiller sterk in opmars in ons land
Het aantal Belgen dat de zware pijnstiller oxycodon slikt, is in vijf jaar tijd verdubbeld. Verontrustend, want het spul is verslavend en dodelijk in hoge dosissen. 'Vroeger werd dit soort middelen gezien als laatste redmiddel. Nu worden ze al te gemakkelijk voorgeschreven', zegt ver­slavingsexpert Cathy Matheï van de KU Leuven donderdag in Het Nieuwsblad.
Lees verder

Na Boerenbond stelt ook Algemeen Boerensyndicaat zich burgerlijke partij

Ook het Algemeen Boerensyndicaat (ABS) start een collectieve klacht met burgerlijke partijstelling tegen de verantwoordelijken van de fipronilcrisis. Eerder hadden ook de Boerenbond en de de Fédération wallonne de l'agriculture (Fwa) hun leden al opgeroepen om zich bij zo'n klacht aan te sluiten.

Lees verder

'Injecties voor door fipronil-crisis getroffen bedrijven moeten kunnen'

De sectoren die getroffen worden door de fipronil-crisis zitten donderdagmorgen samen met ministers van de verschillende regeringen om te overleggen over steunmaatregelen. Er wordt onder andere gesproken over overbruggingskredieten aan ondernemingen die schade lijden.

Lees verder

Man (29) beschoten tijdens wandeling met hond: slachtoffer in het been geraakt

In de Braamstraat aan het gemeentepark van Schoten is een 29-jarige man donderdagochtend beschoten. Het slachtoffer was zijn hond aan het uitlaten toen hij onder vuur werd genomen. Buren hebben vier schoten gehoord. Het parket gaat uit van meerdere schutters.

Lees verder

Huiszoekingen uitgevoerd in kader van eiercrisis

De federale politie is donderdagochtend binnengevallen op verschillende adressen in de Kempen en in Oost-Vlaanderen. Dat gebeurde in het kader van de fipronil-crisis. Ook In Nederland zouden huiszoekingen worden uitgevoerd.

Lees verder

10 tips om de Dodentocht te overleven
Zondag is het weer zover: duizenden wandelaars starten dan weer in Bornem aan hun Dodentocht. Om die 100 kilometer lange uithoudingsoefening tot een goed einde te brengen, kunnen ze maar best met een aantal dingen rekening houden.
Lees verder

Vlaamse regering neemt 50 miljoen euro schulden over van fusiegemeenten

De Vlaamse regering neemt in totaal 49,69 miljoen euro schulden over van de 8 gemeenten die reeds minstens principieel beslist hebben om op 1 januari 2019 te fuseren.

Lees verder

Gemiddelde levensverwachting stijgt weer na dipje

Na een lichte daling van de levensverwachting in 2015, is de levensverwachting vorig jaar opnieuw gestegen. Dat blijkt uit cijfers van de Algemene Directie Statistiek van de FOD Economie. Het aantal overlijdens daalde van 110.508 in 2015 naar 108.056 in 2016.

Lees verder

Hoe vergrijzing verjonging in de hand kan werken

De kust vergrijst in sneltempo, de voorzieningen voor senioren kunnen niet volgen. Toch zien gemeenten ook kansen: 'Een enorm potentieel voor jonge verzorgenden en verplegers'.

Lees verder

Appeloogst in België zwaar getroffen

Voor de Belgische appeltelers dreigt een rampjaar. Uit ramingen blijkt dat twee derde minder appelen geoogst zullen worden dan vorig jaar, dat ook al een slecht seizoen was. Vooral de vorstschade in het voorjaar is de boosdoener, zegt de Boerenbond donderdag. De daling treft niet alleen ons land, maar in mindere mate ook de rest van Europa.

Lees verder

Belgische servers vooral gebruikt voor cyberaanvallen op VS

Zowat zes procent van de cyberaanvallen is in de eerste helft van 2017 uitgevoerd via Belgische servers. Dat blijkt donderdag uit een onderzoek van het Finse cybersecuritybedrijf F-Secure. Ons land lijkt daarmee wereldwijd een grote rol te spelen op het vlak van cybercriminaliteit.

Lees verder

Steeds meer islamitische begrafenissen in Vlaanderen en Brussel

Het aantal islamitische begrafenissen is aan een sterke stijging bezig in Brussel. De begraafplaats van Evere zag bijna een verdriedubbeling sinds 2003 en breidt daarom uit. Een rondvraag van VRT Nieuws toont dat de trend zich over heel België voortzet.

Lees verder

Belgische toeristen zitten meer dan dag vast op Lanzarote: 'We worden aan ons lot overgelaten'

Een tweehonderdtal reizigers zit al sinds woensdagmiddag vast op de Canarische eilanden Lanzarote en Fuerteventura. De reden is een technisch defect aan een vliegtuig dat gecharterd wordt door touroperator TUI. Dat bevestigt woordvoerder Piet Demeyere aan Het Nieuwsblad. Er is intussen een oplossing voor de gestrande reizigers.

Lees verder

Negatief advies voor bouwvergunning Eurostadion

De stedenbouwkundige ambtenaar van de provincie adviseerde negatief over de bouwvergunningsaanvraag voor het Eurostadion op Parking C.

Lees verder

Zaakvoerder ontkent betrokkenheid fipronilschandaal, 'want zit niet in legkippensector'

De zaakvoerder van een van de bedrijven waar de federale politie en het Federaal Voedselagentschap (FAVV) donderdag huiszoekingen uitvoerden in het kader van de fipronilbesmetting in de eiersector, ontkent zijn betrokkenheid bij de hele zaak omdat hij 'in de vleeskippensector, niet in de legkippensector' actief is. Dat blijkt uit de anonieme getuigenis van de man in Terzake, meldt de VRT.

Lees verder

Eierschandaal dijt uit: besmette eieren tot in Roemenië
In meer en meer Europese landen worden met fipronil besmette eieren gevonden. Ook in Roemenië, Oostenrijk en Denemarken werden geïmporteerde eieren ontdekt die besmet zijn met fipronil.
Lees verder

Nu ook verbindingsofficier met Frankrijk, mogelijk ook met Nederland

Er zullen ook verbindingsofficieren worden aangesteld om de samenwerking tussen België en Frankrijk op het vlak van voedselveiligheid te verbeteren. Mogelijk gebeurt hetzelfde met Nederland, zegt het kabinet van minister van Landbouw Denis Ducarme, na verschillende internationale contacten donderdagmiddag over de zaak van de met de giftige stof fipronil besmette eieren. Hij vroeg eurocommissaris Vytenis Andriukaitis ook een Europese ontmoeting over het fipronilprobleem.

Lees verder

'Discriminatie tussen bejaarden moet weg'
CD&V wil dat het budget voor de ouderenzorg meegroeit met de vergrijzing. Bovendien moet de 'discriminatie' tussen ouderen verdwijnen.
Lees verder