vrijdag 25 augustus 2017

Digitale Nieuwsbrief Stad Menen

25-08-2017

Stadsmagazine LEIEDRAAD september 2017 online

Het 8ste nummer van 2017 van ons stadsmagazine LEIEDRAAD staat online. Lees hier ons septembernummer en bekijk ook de activiteitenagenda UiT in MENEN achteraan het stadsmagazine. Volgende week krijgen alle inwoners van Menen, Lauwe en Rekkem een exemplaar in de brievenbus.

Meer

Verkiezing Ambassadrice Stad Menen zaterdag 26 augustus

Op zaterdag 26 augustus om 19:30 vindt in CC De Steiger de verkiezing 'Ambassadrice Stad Menen 2017-2018' plaats. Rond de klok van middernacht weten we wie Celien Vanhaezebrouck opvolgt en meteen de hoofdprijs, een Vespa geschonken door Moto's Maes, in de wacht sleept.

Meer

50ste editie Wieltjesfeesten!

De Wieltjesfeesten vinden dit jaar plaats op vrijdag 1 en zaterdag 2 september. Absolute blikvangers dit jaar zijn Laura Tesoro en De Romeo's.

Meer

Gemeenteraad komt bijeen op maandag 28 augustus 2017

Maandag 28 augustus komen de gemeenteraadsleden bijeen in de raadzaal van het Stadhuis, Grote Markt 1 in Menen. De vergadering start gewoontegetrouw om 19:00. Hier vind je de toelichtingsnota en kun je ook een virtueel bezoek brengen aan de raadzaal.

Meer

Vacature | Startbaner verkeersveligheid

Bij de Stad Menen zijn we op zoek naar een enthousiaste medewerker verkeersveiligheid. Je wordt tewerkgesteld bij de dienst Veiligheid en Samenleven. Ervaring is niet vereist! Je krijgt een opleiding op de werkvloer en kan deelnemen aan studiedagen van het Ministerie van Onderwijs en Vorming.

Meer

Boekenverkoop

Op vrijdag 1 en zaterdag 2 september 2017 verkoopt bibliotheek Menen opnieuw duizenden afgeschreven boeken. De verkoop gaat ditmaal door in de tentoonstellingszaal van CC De Steiger, Waalvest 1.

Meer

Stad Menen verwelkomt nieuwe inwoners!

Voor de 4de keer al verwelkomt stad Menen de nieuwe inwoners met een VIP-receptie tijdens de Wieltjesfeesten!

Meer

Boeken kaften in de bib

Op woensdag 30 augustus (tussen 14u en 16u) en op vrijdag 1 september 2017 (tussen 15u en 17u) kan je in de Meense bibliotheek je boeken of schriften komen kaften. Voor alle 6- tot 12-jarigen en hun papa's, mama's, opa's of oma's.

Meer

Riebedebie naar de Natuuracademie!

Ook dit jaar organiseert het Stadlandschap Leie en Schelde samen met de Zuid-West-Vlaamse steden en gemeenten Natuuracademie voor kinderen van het 2de, 3de en 4de leerjaar.

Meer

BE-Alert verwittigt je meteen bij noodsituaties: schrijf nu in

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze stad, willen we jou graag snel verwittigen. Daarom kan onze stad vanaf nu gebruik maken van BE-Alert, een nieuw systeem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon. Je moet je wel eerst inschrijven en dat kan hier.

Meer