vrijdag 18 augustus 2017

Digitale Nieuwsbrief Stad Menen

18-08-2017

Vacature | Startbaner verkeersveligheid

Bij de Stad Menen zijn we op zoek naar een enthousiaste medewerker verkeersveiligheid. Je wordt tewerkgesteld bij de dienst Veiligheid en Samenleven. Ervaring is niet vereist! Je krijgt een opleiding op de werkvloer en kan deelnemen aan studiedagen van het Ministerie van Onderwijs en Vorming.

Meer

Boekenverkoop

Op vrijdag 1 en zaterdag 2 september 2017 verkoopt bibliotheek Menen opnieuw duizenden afgeschreven boeken. De verkoop gaat ditmaal door in de tentoonstellingszaal van CC De Steiger, Waalvest 1.

Meer

Stad Menen verwelkomt nieuwe inwoners!

Voor de 4de keer al verwelkomt stad Menen de nieuwe inwoners met een VIP-receptie tijdens de Wieltjesfeesten!

Meer

Boeken kaften in de bib

Op woensdag 30 augustus (tussen 14u en 16u) en op vrijdag 1 september 2017 (tussen 15u en 17u) kan je in de Meense bibliotheek je boeken of schriften komen kaften. Voor alle 6- tot 12-jarigen en hun papa's, mama's, opa's of oma's.

Meer

Riebedebie naar de Natuuracademie!

Ook dit jaar organiseert het Stadlandschap Leie en Schelde samen met de Zuid-West-Vlaamse steden en gemeenten Natuuracademie voor kinderen van het 2de, 3de en 4de leerjaar.

Meer

BE-Alert verwittigt je meteen bij noodsituaties: schrijf nu in

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze stad, willen we jou graag snel verwittigen. Daarom kan onze stad vanaf nu gebruik maken van BE-Alert, een nieuw systeem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon. Je moet je wel eerst inschrijven en dat kan hier.

Meer

Herdenking 100 jaar Menen Wald begin oktober

De herdenkingsplechtigheden 100 jaar na WOI volgen mekaar snel op. Vorig weekend was er nog de herdenking van de Slag van Paschendaele. Begin oktober staat Menen Wald centraal, met bijna 48.000 gesneuvelde Duitse soldaten de grootste Duitse militaire begraafplaats in Vlaanderen.

Meer

MENENS! Het gezicht van Menen in verleden, heden en toekomst

Menen, Lauwe en Rekkem veranderden grondig van uitzicht. De stadsplanning wijzigde, pleintjes verdwenen, nieuwe gebouwen rezen uit de grond.... Ontdek hier welke metamorfoses de stad en haar deelgemeenten de voorbije honderd jaar doormaakten. Maak kennis met de projecten die nu op stapel staan. De tentoonstelling MENENS! blijft tijdens de zomer open en loopt nog tot 3 september.

Meer

50ste editie Wieltjesfeesten!

De Wieltjesfeesten vinden dit jaar plaats op vrijdag 1 en zaterdag 2 september. Absolute blikvangers dit jaar zijn Laura Tesoro en De Romeo's.

Meer

Nieuwe sessie 'Lopen voor beginners'

Tijdens de periode maandag 18 september t.e.m. woensdag 29 november 2017 organiseert de sportdienst terug een sessie "Lopen voor beginners".

Meer