vrijdag 11 augustus 2017

Digitale Nieuwsbrief Stad Menen

11-08-2017

BE-Alert verwittigt je meteen bij noodsituaties: schrijf nu in

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze stad, willen we jou graag snel verwittigen. Daarom kan onze stad vanaf nu gebruik maken van BE-Alert, een nieuw systeem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon. Je moet je wel eerst inschrijven en dat kan hier.

Meer

Herdenking 100 jaar Menen Wald begin oktober

De herdenkingsplechtigheden 100 jaar na WOI volgen mekaar snel op. Vorig weekend was er nog de herdenking van de Slag van Paschendaele. Begin oktober staat Menen Wald centraal, met bijna 48.000 gesneuvelde Duitse soldaten de grootste Duitse militaire begraafplaats in Vlaanderen.

Meer

MENENS! Het gezicht van Menen in verleden, heden en toekomst

Menen, Lauwe en Rekkem veranderden grondig van uitzicht. De stadsplanning wijzigde, pleintjes verdwenen, nieuwe gebouwen rezen uit de grond.... Ontdek hier welke metamorfoses de stad en haar deelgemeenten de voorbije honderd jaar doormaakten. Maak kennis met de projecten die nu op stapel staan. De tentoonstelling MENENS! blijft tijdens de zomer open en loopt nog tot 3 september.

Meer

50ste editie Wieltjesfeesten!

De Wieltjesfeesten vinden dit jaar plaats op vrijdag 1 en zaterdag 2 september. Absolute blikvangers dit jaar zijn Laura Tesoro en De Romeo's.

Meer

Alle wegenwerken in augustus op een rij

Hier vind je een overzicht met de in augustus geplande wegenwerken op ons grondgebied. Deze werden bewust in de autoluwere maand augustus gepland en zijn zo goed mogelijk op mekaar afgestemd. De voorziene start- en einddata van deze werken kunnen nog wijzigen door bijvoorbeeld slecht weer.

Meer

Nieuwe sessie 'Lopen voor beginners'

Tijdens de periode maandag 18 september t.e.m. woensdag 29 november 2017 organiseert de sportdienst terug een sessie "Lopen voor beginners".

Meer

Verlenging captatieverbod beregening vanuit onbevaarbare waterlopen

Er blijkt uit het neerslagrapport van de Vlaamse MilieuMaatschappij dat er voor de periode van 1 juli 2017 tot 25 juli 2017 het minst neerslag viel in west-Vlaanderen. De neerslag tot 25 juli 2017 is onvoldoende na de voorbije droogteperiode om de minimumpeilen in de waterlopen van het Leiebekken structureel te herstellen. Het captatieverbod van 3 juli 2017 voor beregening uit de onbevaarbare waterlopen van het Leiebekken werd daarom verlengd tot en met 18 augustus 2017.

Meer

Het toeristisch menu in augustus

Ook in augustus heeft Toerisme Menen een uitgebreid programma op poten gezet. Bekijk het hier en noteer in je agenda! Gedetailleerde info over deze activiteiten vind je op https://www.menen.be/agenda/search

Meer

Riebedebie naar de Natuuracademie!

Ook dit jaar organiseert het Stadlandschap Leie en Schelde samen met de Zuid-West-Vlaamse steden en gemeenten Natuuracademie voor kinderen van het 2de, 3de en 4de leerjaar.

Meer

Kaartlezer te koop voor 8 euro

Begin maart 2017 zijn we gestart met het thuisloket Burgerzaken. Zo kun je van thuis uit verschillende attesten aanvragen en ontvangen zonder dat je je nog moet verplaatsen naar het stadhuis.

Meer