Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen. Uw nieuws hier online, neem dan contact op met de redactie.

woensdag 9 augustus 2017

de Bib: Stuur een leuke vakantiefoto naar de bib en win !

Stuur een leuke vakantiefoto naar de bib en win !

biblogo-met-kroon

Niet alleen onze klanten gaan tijdens de zomermaanden op reis: ook onze collectie ontdekt exotische oorden, beleeft onvergetelijke avonturen, ligt te genieten aan het zwembad, of in de tuin van één van onze lezers.

Fotowedstrijd

Dit jaar pakt de bib uit met een fotowedstrijd. Neem een originele vakantiefoto van de belevenissen van jou én één of meerdere van onze boeken, strips, tijdschriften, of dvd's. Stuur ons het bewijsmateriaal en win een leuke prijs!

De wedstrijd loopt vanaf zaterdag 1 juli tot zaterdag 30 september 2017 en de prijsuitreiking vindt plaats tijdens onze verwendag in de hoofdbibliotheek, op zaterdag 14 oktober. De winnaars worden vooraf verwittigd.

Praktisch

Mail je foto naar bibliotheek@asse.be of stuur deze naar: Openbare bibliotheek Asse, Huinegem 2, 1730 Asse.

Vergeet je naam, leeftijd, telefoonnummer en e-mail-adres niet te vermelden. Vermeld ook de plaats waar de foto is genomen én geef de foto een sprekende titel. Per persoon kan slechts één foto meedingen voor de prijs. Een deskundige jury pikt de origineelste foto eruit.

Tentoonstelling

De bib stelt de ingezonden foto's tentoon en verspreidt ze via sociale media. Het volledige reglement van onze fotowedstrijd kan je raadplegen in de bib. We wensen je alvast een heel prettige en zonnige vakantie toe!


Lees verder

Een sociaal incapabel boek.


Yep, het boek van Sociaal Incapabele Michiel is binnen! Het draagt als ondertitel: autobiografie van een volksheld en inderdaad dat is het cartoonfiguurtje met de stem van Tom Borremans gaandeweg geworden. Op zijn Kabouter Wesley's levert het cartoonfiguurtje op alles en iedereen commentaar in de Ideale Wereld en op radio. Hij en zijn gekke filmpjes zijn een regelrechte hit bij het jonge en niet zo jonge volkje. Nu is er dus ook een autobiografie van de stripheld, waarin aardig wat incapabele onderwerpen en tekeningen op zijn Michiels. In het boek zit zelfs een luisterknop. Het boek kan je dus aan het spreken brengen, mits de nodige batterijtjes. Een totaal incapabel boek dus, ééntje die je in het ootje zal nemen waar je bij staat... te lezen. Perfect om nog de rest van de vakantie lekker zoet te maken, of de eerste frustraties van alweer een nieuw schooljaar mee af te reageren.
Lees verder

De bib knijpt er even tussenuit ...
Lees verder

Overbeke smaakt
Op vrijdag 18 september doet de bib mee aan het Buurtfeest Overbeke smaakt. Kom, speel mee met hinkel-de-bib en proef heel wat lekkers.


Overbeke smaakt is een buurtfeest met workshops, eten, drinken en veel fun! Verwacht je aan lekkere hapjes die je zelf kan bereiden en maak kennis met verrassende en nieuwe smaken.

Praktische info:
waar: plein achter de kerk
tijdstip: 14u - 18u
Lees verder

Maak kennis met LonderLab !
Zaterdag 12 augustus van 14u tot 17u in de bib.
Breng je eigen laptop mee en reserveer een gratis werkplek (tafel, stopcontact & wifi), reserveer een plaats aan het computereiland , of kom gewoon een kijkje nemen (reserveren is niet verplicht, maar wel handig voor ons)!

Tijdens de zomermaanden gaan de ZaterLabs enkel door wanneer er voldoende inschrijvingen zijn!

Vermoedelijk zijn we de eerste publieke plaats in Europa waar je met de baanbrekende Muse laser cutter aan de slag kan!

Zelfs gewoon een tekening maken op papier, om deze vervolgens uit een ander materiaal uit te snijden of te graveren behoort tot de vele mogelijkheden: iedereen kan met de Muse aan de slag!

Tijdens de tweewekelijkse ZaterLabs leer je van andere deelnemers hoe je met gratis software van een idee een ontwerp maakt en hoe je bestaande ontwerpen bewerkt. Op de pagina FabLinks kan je deze software downloaden. Onder documentatie verzamelen we tips, instructiefilmpjes en handleidingen.

Technologische tovenaars, creatieve kunstenaars, studenten, leerkrachten, kinderen met hun ouders, uitvinders, productontwikkelaars & jongeren tot 130 jaar worden uitgenodigd om samen kennis te maken en te delen. Iedereen is welkom!

Je leert slimme onderdelen ontwerpen die je klikvast met elkaar kan verbinden tot stevige gebruiksvoorwerpen. Of hoe je een 3D-ontwerp kan omzetten in zeer gedetailleerde laagjes, die je met de laser cutter uitsnijdt in bv. golfkarton of MDF en op elkaar plakt. Of hoe je een mooie foto of tekening kan vereeuwigen in een prachtige gravure,… De wonderen die iedereen met een laser cutter kan maken zijn eindeloos!

Op www.londerlab.be kan je alle LonderWonderen bewonderen die tot dusver in LonderLab gemaakt werden.   Tot binnenkort in LonderLab!
Lees verder