maandag 7 augustus 2017

de Bib: Geanimeerde picknick in voortuin van de bib

Geanimeerde picknick in voortuin van de bib
Geanimeerde Picknick Wie de zomervakantie in sfeer wil afsluiten, kan op vrijdag 25 augustus vanaf 17u. komen genieten in de voortuin van de Laarnse bibliotheek. Groot en klein zijn welkom om zich met een picknick op een dekentje te laten verrassen door een ballonplooier, grimeur, gekke kapsters van Kip van Troje, muziek van Jeroen Boone, ... Je kan ook kennismaken met de seizoensprogrammatie waarin opnieuw heel wat lezingen en activiteiten zijn opgenomen (eerste lezing in september  is er eentje met Tom Van De Weghe over de Verenigde Staten). 
Oxfam Wereldwinkel zorgt tijdens de seizoensopening voor een bar en de picknickpakketten (op voorhand te bestellen). Een aantal dekentjes is ter plaatse aanwezig. Maar uiteraard is iedereen welkom met een eigen dekentje en eigen picknick!


Wanneer: vrijdag 25 augustus van 17-20u.
Waar: Gemeenschapscentrum De [2] Dorpen, voortuin van de bibliotheek (bij slecht weer binnen) Keistraat 5 in Laarne. Een picknickpakket kost € 5 (maximaal 50 pakketten beschikbaar) en bevat naast een drankje, 2 belegde broodjes, fruit en iets zoet. Inschrijven via https://webshoplaarne.recreatex.be/Activities/Overview. Meer info Dienst Vrije Tijd en Jeugd: 09/365.24.10 of jeugd.cultuurlaarne.be
Lees verder

Ken je deze plek?
Herken jij deze locatie in één van de drie deelnemende gemeenten (Buggenhout, Lebbeke, Dendermonde) van samenwerkingsverband De Leesdijk?
Haast je snel daarheen en misschien win jij wel een spannend boek ! De winnaar kan zijn prijs ophalen in de bib. Veel succes!
Lees verder

Zoek het boek!

 

Herken jij deze locatie in Laarne, Wetteren of Wichelen?


Rep je snel daarheen en probeer als eerste de geëtaleerde dummy te bemachtigen.

Je kan de dummy omruilen voor het echte boek in de bibliotheek van de gemeente waar je de dummy gevonden hebt.
Lees verder

APP IN DE KIJKER | Khan Academy

De Khan Academy is een educatief (Engelstalig) online platform dat gratis lessen over een breed aantal topics zoals wiskunde, economie, geschiedenis, (cultuur)wetenschappen enz. aanbiedt. De lessen of instructies bestaan uit korte video's over een enorme variatie aan topics. Zo staan er inmiddels al meer dan tienduizend lessen ter beschikking. Dit aanbod wordt nog verder aangevuld met oefeningen, artikelen en afspeellijsten.

Dit aanbod kan je volledig terugvinden via de app Khan Academy, zowel voor Android als iOS. Ook offline kan je aan de slag door de lessen vooraf te downloaden op je smartphone of tablet.

De Khan Academy is een non-profit educatieve organisatie die in 2006 werd opgericht door Salman 'Sal' Khan met als doel online tools ter beschikking te stellen voor iedereen die wil bijleren over een heel brede waaier aan topics.

www.khanacademy.org | download via Google Play (Android) of App Store (iOS)
Lees verder

Gesloten!!

 

 

Op dinsdag 15 en woensdag 16 augustus zal de bib gesloten zijn omwille van O.L.Vr. Hemelvaart.
Die week zijn we wel geopend op zaterdag 19 augustus van 9 tot 12u.


Lees verder