maandag 7 augustus 2017

Aantal toeristen in Vlaanderen op nieuw record

Aantal toeristen in Vlaanderen op nieuw record
Het aantal toeristen in Vlaanderen staat op een nieuw record, zo blijkt uit voorlopige cijfers van de eerste vier maanden van dit jaar die minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) zondag bekendmaakt. "De toeristische sector bewijst zijn veerkracht", aldus de minister. "Dat we de recordcijfers van...
Lees verder

FAVV: "We wisten in juni dat bedrijf problemen had met fipronil in eieren en zijn meteen onderzoek gestart"
Aangezien er de laatste dagen nogal wat verwarring heerst over de timing van de fipronilcrisis, heeft het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) zondag wat meer uitleg verschaft over de kwestie.
Lees verder

Duitse minister eist extra uitleg over eiercrisis: "Teleurgesteld in België"
Christian Schmidt, de Duitse minister van Landbouw , reageert teleurgesteld op het nieuws dat het FAVV al twee maanden weet had van eieren mogelijk besmet waren met het fipronil. Hij eist dan ook extra uitleg van zijn Belgische collega.
Lees verder

Auto rijdt in gevel in Denderleeuw
Een BMW-personenwagen is in de nacht van zaterdag op zondag in de gevel van een woning op het kruispunt van de Kruisstraat met de Schoolstraat in Denderleeuw gereden. De woning moest gestut worden.
Lees verder

Sp.a en Groen zien steeds meer parallellen met dioxinecrisis: "Vijf bevoegde ministers, maar niemand geeft thuis"
Nu duidelijk is dat het FAVV al bijna twee maanden wist dat er eieren mogelijk besmet waren met fipronil, willen oppositiepartijen Groen en sp.a snel duidelijkheid en transparantie. "De burger - consumenten en landbouwers - is ongerust en verwacht een duidelijk antwoord, niet in het minst van de...
Lees verder

Meer dan miljoen Nederlandse kippen vernietigd, ook in ons land wordt er geruimd
Een nieuw hoofdstuk in de fipronil-saga: in Nederland zijn 10 à 12 pluimveebedrijven geruimd, ruim 1 miljoen kippen werden al vernietigd, ook in ons land zou al minstens één bedrijf geruimd zijn, dat meldt deredactie.be.
Lees verder

Jong Vld pleit voor afschaffing kinderbijslag
Als het van Jong Vld afhangt, wordt de kinderbijslag afgeschaft. De 3,5 miljard euro die nu jaarlijks naar de kinderbijslag gaat, zou beter ingezet worden in kinderopvang en onderwijs. Dat is één van de vijftien strijdpunten die zijn goedgekeurd op het Vrijheidscongres van de jonge liberalen. De...
Lees verder

Gewezen dioxinecommissaris Freddy Willockx: "De fouten uit het verleden worden opnieuw gemaakt"
Gewezen regeringscommissaris belast voor de dioxineproblematiek Freddy Willockx tikt de federale regering op de vingers, na verklaringen van de Duitse minister van landbouw Christian Schmidt. Die is ontstemd omdat hij niet wist dat het Belgische voedselagentschap FAVV in juni al...
Lees verder

FAVV testte nooit op gif eiercrisis: "Die test zit niet in ons basispakket"
Het Federaal Voedselagentschap heeft de afgelopen jaren nooit controles uitgevoerd op het giftige fipronil in eieren. In heel ons land is geen enkel labo te vinden dat voor het FAVV die controles kan doen. "Die test zit niet in ons standaardpakket", zegt Katrien Stragier van het FAVV. Ondertussen...
Lees verder

Arme Belgen profiteren minst van welvaartsgroei
In België zijn alle inkomensgroepen er tussen 1985 en 2013 op vooruitgegaan. Maar die inkomensgroei was veel forser bij de hoogste inkomens dan bij de laagste inkomens. Dat blijkt uit onderzoek van Wim Van Lancker (UA), waarover De Standaard maandag bericht.
Lees verder

Enige vriend van Dutroux bedreigd in gevangenis
De enige gedetineerde van Nijvel die metDutroux wil spreken is door andere gevangenen bedreigd. De medegedetineerde, een ex-politieman die een straf uitzit voor moord, is de enige die ingegaan is op een vraag van de gevangenis om met Dutroux te praten.
Lees verder

Staat krijgt mogelijk luxehotel van Aquinoclan
Mogelijk wordt de Belgische Staat eigenaar van het Kontakt Wellness Hotel in Slowakije, dat door het hof van beroep verbeurdverklaard is in de zaak rond de Maasmechelse Aquino's.
Lees verder

Recordaantal toeristen bezoekt provincie in 2017
Volgens de voorlopige cijfers heeft de provincie Antwerpen de eerste vier maanden van 2017 40.000 toeristen meer ontvangen dan in 2016. Hiermee volgt Antwerpen de stijgende trend die in heel het land merkbaar is.
Lees verder

Gwendolyn Rutten en Siska Schoeters: "Mijn mond opendoen kost me niet bepaald moeite"
Een pleidooi voor en door vrouwen, dat krijg je als je Gwendolyn Rutten (42) en Siska Schoeters (35) samen zet voor een dubbelinterview. "Ook al leven we in een westerse maatschappij waarin vrouwen veel kansen krijgen, toch is er nog veel werk wat dat betreft."
Lees verder

Slechts helft ouders checkt altijd of kinderen correct vastgeklikt zijn
Slechts één op de twee ouders of grootouders controleren altijd of kinderen in de auto correct vastgeklikt zijn. Dat is nochtans van levensbelang, meent de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV). Meer nog: één op de drie geeft toe zijn kind niet altijd in een aangepast zitje te vervoeren. Bevoegd...
Lees verder

Druk verkeer tijdens verlengd weekend 11-15 augustus
Ook tijdens het komende verlengd weekend wordt het druk op de Europese wegen zowel voor vertrekkers als voor terugkerend toeristisch verkeer. Dat leren de verkeersprognoses van mobiliteitsorganisaties Touring en VAB.
Lees verder

Tweede verdachte aangehouden voor agressie op zanger van Pro-Pain
Er is een tweede verdachte aangehouden voor de aanval op Gary Meskil, de zanger van de Amerikaanse metalband Pro-Pain, op 3 juli in Brussel. De verdachte werd op 31 juli gearresteerd. De man is in verdenking gesteld voor poging doodslag en diefstal met geweld. Dat heeft het parket van Brussel...
Lees verder

Crèche dicht na meldingen van mensonterende behandelingen en bedreigingen
Volgens het parket is er sprake van een twintigtal slachtoffers in het dossier van Kinderhotel Cococinelle in Waregem. De kinderopvang werd maandag gesloten, nadat Kind en Gezin het strafonderzoek eind vorige week inkeek.
Lees verder

Maïlys (18) en haar grootouders samen begraven
Maandag zijn de drie slachtoffers van de steekpartij in Moere begraven in een overvolle Sint-Martinuskerk in Koekelare. Ze werden neergestoken door Alexander Dean op 25 juli. Het werd een emotionele plechtigheid.
Lees verder

Komt er een einde aan dotatie van Laurent? Premier Michel wil "proportionele sanctie" voor prins
Premier Michel wil een "proportionele sanctie" voor prins Laurent, die zich onaangekondigd naar de Chinese ambassade heeft begeven in een militair uniform. De nieuwe demarche van prins Laurent zet kwaad bloed bij de regeringspartijen. Open Vld, JONG CD&V en N-VA willen dan ook zo snel mogelijk de...
Lees verder