dinsdag 4 juli 2017

[Zorgnet-Icuro] 4/7: Lees nu Zorgwijzer 69 - Videoreportage: K-coaches waken over kwaliteit in AZ Sint-Maarten - Save the date: 10de WEK-symposium

4/7: Lees nu Zorgwijzer 69 - Videoreportage: K-coaches waken over kwaliteit in AZ Sint-Maarten - Save the date: 10de WEK-symposium

dinsdag 4 juli 2017 - 11:15

Lees nu Zorgwijzer 69

  

In de nieuwste Zorgwijzer lees je het dossier Zorg op afstand, met interviews over telemonitoring, online hulpverlening, remote monitoring en robots in de zorg. Daarnaast komen onder andere sociale gereglementeerde vastgoedvennootschappen en de nieuwe dienstverlening milieu en preventie aan bod.

Actua-Zorg: K-coaches waken over kwaliteit in AZ Sint-Maarten

  

Begin dit jaar ontving AZ Sint-Maarten de Q-award van Zorgnet-Icuro voor het 'K-coaching' project. De opzet van het project is om zorgkwaliteit en patiƫntveiligheid continu te blijven verbeteren. Zeker na het behalen van het NIAZ-kwaliteitslabel willen ze de aandacht voor kwaliteit levendig houden binnen de organisatie. Hiervoor hebben ze 3 kwaliteitscoaches ingezet, die elk een 20-tal diensten onder de vleugels nemen en coachen.

SAVE THE DATE: 10de WEK-symposium

  

Op vrijdag 20 oktober 2017 organiseert de Werkgroep 'Ethiek in de kliniek' (WEK) van Zorgnet-Icuro zijn 10de symposium met als thema 'Small is beautiful... in tijden van: globalisering / netwerking / fuseren...'

KCE studie schetst contouren ziekenhuisaanbod van de toekomst

  

In het kader van haar plannen voor de hervorming van het ziekenhuislandschap vroeg minister van Volksgezondheid Maggie De Block aan het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) om na te gaan hoeveel bedden we vandaag en in 2025 in de algemene ziekenhuizen nodig hebben. Het rapport Benodigde ziekenhuiscapaciteit in 2025 en criteria voor aanbodbeheersing van complexe kankerchirurgie, radiotherapie en materniteit werd vandaag gepubliceerd. Zorgnet-Icuro reageert positief.

O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem behaalt het NIAZ-kwaliteitslabel

  

Het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) heeft het internationale NIAZ Qmentum kwaliteitslabel toegekend aan het O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem. Een team van externe auditoren geeft het ziekenhuis een uitmuntend rapport: het ziekenhuis voldoet aan 98 procent van de kwaliteitsnormen.

AZ Glorieux ontvangt JCI-kwaliteitslabel

  

AZ Glorieux heeft het internationale JCI-kwaliteitslabel ontvangen. Joint Commission International is een internationale organisatie die hoogstaande normen vastlegt op het vlak van zorgkwaliteit en patiĆ«ntveiligheid. Het JCI-kwaliteitslabel wordt aan het ziekenhuis toegekend voor een periode van 3 jaar.