Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen. Uw nieuws hier online, neem dan contact op met de redactie.

dinsdag 4 juli 2017

Zomerweetjes uit Ingelmunster

Als u deze e-mail in tekstformaat ontvangt, zonder afbeeldingen, klik hier!
Heading
Nieuwsbrief 128 Juli 2017
Inhoudstafel


image Gratis busvervoer in Ingelmunster

Het gemeentebestuur wil de bereikbaarheid van het centrum en het station tijdens de werken aan de Dorpsbrug zo goed mogelijk ondersteunen. Daarom sloten we een overeenkomst met De Lijn waardoor reizigers zich gratis met de bus kunnen verplaatsen in Ingelmunster.

Sinds 30 juni reis je gratis met de bus in Ingelmunster, als je op- en afstapt aan een bushalte op het grondgebied van onze gemeente. Dit geldt zowel voor de bestaande lijnbussen, als voor de belbus.
Meld aan de chauffeur bij het opstappen in Ingelmunster dat je ook in onze gemeente zal afstappen en je krijgt een specifiek, gratis vervoerbewijs!
 
Gratis martkbus
Naast het gratis busvervoer kan je op vrijdagvoormiddag gebruik maken van de marktbus. Deze bus houdt halt aan 12 halteplaatsen en brengt je gratis tot in het centrum, waar je de wekelijkse markt kan bezoeken.


Openbaar onderzoek RUP Mandel Oost

Op 30 mei stelde de gemeenteraad het ontwerp van het Ruimtelijk Uitvoeringsplan Mandel-Oost voorlopig vast. Tot 23 augustus loopt over dit RUP een openbaar onderzoek. Tijdens deze periode kan je de documenten over het RUP inkijken bij de dienst grondgebied tijdens de openingsuren van het gemeentehuis of via onderstaande link.

Iedereen die bezwaren of opmerkingen wil formuleren over dit RUP moet dit schriftelijk doen voor het einde van het openbaar onderzoek via een aangetekende brief aan de Gecoro, Oostrozebekestraat 4, 8770 Ingelmunster. 

Op 12 juli om 19.30u. organiseren we een informatievergadering over het RUP Mandel-Oost in het ontmoetingscentrum ( Bollewerpstraat 3). Iedereen is hierbij van harte welkom!

Bekijk het RUP Mandel-Oost

velo Aangepaste openingsuren tijdens de zomermaanden

Het gemeentehuis is in juli en augustus gesloten in de namiddag en op zaterdag vanaf 15  juli tot en met 12 augustus. Voor dringende zaken kan je altijd een afspraak maken via tel. 051 33 74 00. 

Sluitingsdagen:
- gemeentehuis en sociaal huis: 11, 17 en 21 juli en 14 en 15 augustus 
- jeugd- en cultuurdienst: 21 juli en 14 en 15 augustus
- bibliotheek: 11, 17, 21 en 22 juli en 14 en 15 augustus
- sportdienst: 11, 17, 21 juli, 22 juli tot en met 12 augustus, 14 en 15 augustus

De woonwinkel is gesloten op 17, 24 en 31 juli en op 7 en 14 augustus. 
Op 11 juli, 1 en 15 augustus is er in het sociaal huis uitzonderlijk geen zitdag van de FOD sociale zekerheid. De pensioendienst houdt geen zitdag op 21 juli.

 


Ladies Sports Night Lees in het verlof je favoriete (e-)boek!

Vakantielijstje
Ook dit jaar kan je je verlanglijstje met max. 10 boeken die je graag tijdens je vakantie wil verslinden bezorgen aan de bib. De medewerkers zorgen ervoor dat minstens de helft van je lijstje op de door jouw gewenste datum klaarstaat. Wie zich graag laat verrassen, kan enkel zijn favoriete genre doorgeven. De bib zorgt voor de rest!

E-boeken
Je kan ook een e-reader met digitale boeken reserveren en zo plaats besparen in je koffer! Ook suggesties om onze digitale collectie uit te breiden zijn meer dan welkom.


Station Raymond van het Groenewoud in Ingelmunster

Na de Grietjes, Paul Michiels en Johan Verminnen haalt de 11 Juli Viering opnieuw een klepper naar Ingelmunster. Op zondag 9 juli houdt Raymond van het Groenewoud met zijn toer ’40 jaar MEISJES’ halt op het marktplein!

De avond start om 18u. met The Street Monkeys. Deze lokale pop/rock coverband weet zowel jong als oud te overtuigen met hun up-tempo nummers, stemmige luistermuziek en steengoede oldies. 
Een ideale opwarmer voordat we een grote meneer in de Vlaamse muziek verwelkomen: om 20u. trakteert Raymond van het Groenewoud ons op zijn resem Nederlandstalige hits. 

’40 jaar MEISJES’
Dit jaar is het exact 40 jaar geleden dat Raymond zijn single 'Meisjes’ uitbracht. Ondertussen één van de meest bekende Nederlandstalige nummers aller tijden, toen verantwoordelijk voor behoorlijk wat ophef en dé grote doorbraak voor de zanger in Vlaanderen. Om deze mijlpaal te vieren, komt Raymond met zijn toer '40 jaar MEISJES’ naar Ingelmunster! De 11 Juli Viering is helemaal gratis en kan rekenen op financiële steun van Vlaanderen Feest.

Gravinnestraat afgesloten
Tijdens de 11 juliviering op 9 juli is alle verkeer verboden in de Gravinnestraat vanaf 17u. tot 24u.
 


logo

Gemeente Ingelmunster
Oostrozebekestraat 4, 8770 Ingelmunster T 051 33 74 00
gemeente@ingelmunster.be - www.ingelmunster.be

Deze e-mail werd verstuurd naar vlaamsnieuws@gmail.com.
Klik hier om uit te schrijven.

powered by
Addemar
privacy policy