maandag 3 juli 2017

Zomerpodium 2017: 21e editie

nieuwsbrief van de gemeente Zwijndrecht

3 juli 2017
  Zomerpodium 2017: 21e editie

Het zomerpodium: dat is elke donderdag in juli en augustus een gratis concert in een andere wijk van de gemeente. Verenigingen staan klaar om de innerlijke mens te versterken. De juiste muziek is aanwezig, hopelijk is de zon ook van de partij. Vakantie in eigen dorp wordt mogelijk. 

donderdag 6 juli om 20 u.
Zingdrecht met Rudy Jones en de Prins Jr. Band
Vredespark
Een warme avond met vele Nederlandstalige meezingliedjes. 

donderdag 13 juli om 20 u.
Los Callejeros y El Ritmo Macadam
Vromenhove
Een blitse gele caravan is het muzikale decor voor een zuiders volksfeest. Ben jij klaar voor een frisse cocktail met cumbia, balkan, afro, reggae en heel wat levensvreugde?

donderdag 20 juli om 20 u
The Romantics First Edition én Alana Dante
Five Quartet Trio
Tuin Villa Hortensia, toegang via Herleving in de Dorpstraat
Op de vooravond van de Nationale Feestdag vliegen we er stevig in met een covergroep en een dynamische zangeres. Afsluitend voorzien we een acrobatisch hoogstandje.
The Romantics First Edition draait al decennia mee in het Waasland. Noem hen alsjeblief geen Okra-band, want dan is het hek van de dam. Ze brengen swingende covermuziek uit de sixties en seventies. Met hun speciale gast Alana Dante krijgt de groep een extra dimensie. Ooit een ster van de zogenaamde eurodancescene met latexpakje, gooit ze zich nu vol overgave in de liedjes van anderen.
Het Italiaanse Five Quartet Trio zijn drie turners die de stap zetten naar het circus. Jongleren, acrobatiek en de Chinese mast kennen voor hen geen geheimen.

donderdag 27 juli om 20 u.
Bombadil
Pleintje Antwerpsesteenweg-Heida
Heerlijke folk! Het bestaat en de drie heren van Bombadil bewijzen dit. Ze hebben een stevige reputatie bij dansers, maar het is meer dan luisterbaar omdat ze alledrie virtuozen zijn op hun instrument. Verwacht je aan Ierse, Schotse en Scandinavische melodieën. Snaren, een accordeon en een fluitje zorgen voor de nodige ambiance.

donderdag 3 augustus om 20 u.
EpiSphere
Achter de Sint-Martinuskerk
Hoe klinkt jazz aan de oever van de Schelde? EpiSphere, de groep rond Marco Epis geeft het antwoord. In zijn eigen nummers hoor je zowel fusion als jazz, wereldmuziek en funk. Alle composities hebben een hoog soundtrackgehalte met loungewaarde. Drie verschillende nationaliteiten en toch één mooi geluid.

donderdag 10 augustus om 20 u.
Ride This Train
Plein Oude Gentweg-Burchtse Weel
In een originele en beklijvende set brengen de heren van Ride This Train een ode aan hun muzikale held: Johnny Cash. Zes rasmuzikanten met heel wat ervaring laten je dansen, wenen en rocken op de muziek van de enige Man in Black.

donderdag 17 augustus om 20 u.
Moonskin
Plein Heidestraat (Nieuwlandwijk)
Deze lokale covergroep brengt een stevig avondje met pop en rock. Anouk, Skunk Anansie, Foo Fighters, Kings of Leon, U2 en vele anderen passeren de revue.

donderdag 24 augustus rond 21 u.
film
JH Den Trechter
We laten je nog even in het ongewisse. We zorgen voor een (ont)spannende, melodramatische, keiharde of humoristische film in kleur of toch maar in zwart-wit?  i.s.m. de jeugdraad

donderdag 31 augustus om 20 u.
Beiaardconcert
Kerkplein
Hij staat daar mooi te wezen, onze beiaard en zijn glazen kooi. Op de allerlaatste dag van de grote vakantie beklimt beiaardier Ludo Van den Bos de trap en klopt er melodieus op los. Klassiek, volksliedjes, meezingers en pop, dankzij de beiaard luiden de klokken in een heerlijk samenspel.

Toegang gratis

Bij slecht weer vindt het Zomerpodium plaats in de polyvalente zaal van jeugdcentrum Den Trechter of in OC ’t Waaigat. Bel naar 03 250 49 92 of volg ons op facebook.

MEER INFO

03 250 49 51 – cultuur@zwijndrecht.be – Facebook: Zwijndrecht2070 


nieuwsoverzicht


Uit in Zwijndrecht


Gemeente Zwijndrecht
Binnenplein 1 | 2070 Zwijndrecht | t 03 250 48 00 | info@zwijndrecht.be | www.zwijndrecht.be

Klik hier om je abonnement te wijzigen of te beëindigen.