dinsdag 4 juli 2017

Wie boetes blijft weggooien, wordt straks sneller van de weg gehaald

Wie boetes blijft weggooien, wordt straks sneller van de weg gehaald

Voortaan is de politierechterbank niet langer het laatste station van wie blijft weigeren zijn verkeersboete te betalen. Crossborder, een digitaal systeem om boetes te innen, slaat de politierechtbank over. 'Onze scanners kunnen u nu sneller van de weg halen en uw wagen in beslagnemen', zegt Edward Landtsheere van de FOD Justitie.

Lees verder

Gezinsbond verontrust over financiering jeugdpsychiatrie

De Gezinsbond reageert verontrust op de beslissing van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) om het personeelsbudget in de dagpsychiatrie voor jongeren te halveren. 'Wij vragen met klem dat het bespaarde geld opnieuw geïnvesteerd wordt in geestelijke gezondheidszorg', zegt Manu Keirse, gezinspolitiek secretaris van de Gezinsbond.

Lees verder

Deze robot kan u helpen als u op vakantie gaat
Bruce Pepper is de nieuwste aanwinst van het luchthavenpersoneel van Zaventem. Reizigers kunnen bij Bruce terecht voor allerlei vragen, maar ook om selfies te nemen.
Lees verder

'Publifin heeft strafwet tot 15 keer overtreden'

De onderzoekscommissie Publifin van het Waals parlement ziet voldoende aanwijzingen voor vijftien inbreuken op de strafwet die door de Luikse intercommunale zouden zijn gepleegd. Het materiaal is overgemaakt aan het parket van Luik.

Lees verder

Durant krijgt topfunctie bij VN-afdeling

Voormalig vicepremier en Europees parlementslid Isabelle Durant (Ecolo) is officieel aangesteld als adjunct-secretaris-generaal bij de handelsorganisatie van de Verenigde Naties. Ze is maandag in het Zwitsere Genève verwelkomd door VN-baas António Guterres en UNCTAD-secretaris-generaal Mukhisa Kituyi.

Lees verder

PS uit Franse gemeenschapsregering zetten kost 3,25 miljoen euro aan vertrekpremies

Het opdoeken van de vijf kabinetten van de PS-leden van de regering zadelt de Franse gemeenschap op met een financiële kater. De toekomstige coalitiewissel brengt een rekening van iets meer dan 3,25 miljoen euro aan vertrekvergoedingen voor de kabinetsmedewerkers met zich mee.

Lees verder

Brussel wil niet weten van verhuis asielzoekerscentrum

Waarnemend Brussels burgemeester Philippe Close (PS) verzet zich tegen de plannen van de regering om van een nieuw asielcentrum in Neder-over-Heembeek de draaischijf van de asielopvang te maken. De burgemeester vraagt een onderhoud met de federale regering en het Brussels Gewest.

Lees verder

'Nieuwe asielwet brengt rechten vluchtelingen in het gedrang'

Met een lijvige wet wil staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) de Belgische asielwetgeving beter afstemmen op de Europese richtlijnen. Zijn ontwerp wordt vandaag besproken in de commissie Binnenlandse Zaken van de Kamer, maar vanuit middenveldorganisaties klinkt al kritiek op het voorstel én op de werkwijze van de staatssecretaris.

Lees verder

Zomerse week in het vooruitzicht

Dinsdag krijgen we rustig en zacht weer met afwisselend opklaringen en bewolkte perioden. Daarbij is er meer zon aan de kust en langs de Franse grens en meer wolken in het noorden van het land.

Lees verder

Ontsnapte 'most-wanted'-Belg (38) opgepakt in Rotterdam

Acht jaar na zijn ontsnapping uit een Belgische gevangenis is maandag in het Nederlandse Rotterdam een Belgische voortvluchtige aangehouden. Een politiebron dicht bij het onderzoek meldt aan Belga dat het gaat om Mustapha Lahnachi, een 38-jarige man die in maart 2009 met geweld ontsnapt was uit de gevangenis van Ittre en op de 'Most Wanted'-lijst van de federale politie stond.

Lees verder

Dienstverlening De Lijn opnieuw normaal na 4 dagen staking

De dienstverlening bij openbaarvervoermaatschappij De Lijn verloopt sinds dinsdagochtend opnieuw volgens schema.

Lees verder

Daan Roosegaarde, de man die ons aan schone lucht helpt

De Nederlandse ontwerper Daan Roosegaarde heeft van de strijd tegen smog zijn handelsmerk gemaakt. Na de Smog Free Tower kwam hij onlangs ook op de proppen met de Smog Free Bicycle.

Lees verder

Gentse burgemeester Termont geopereerd aan hart

De Gentse burgemeester Daniël Termont (SP.A) is op maandag 3 juli 2017 succesvol geopereerd aan zijn hart. Dat laat de stad Gent weten in een persmededeling. Hij moet wellicht dit jaar de Gentse Feesten aan zich voorbij laten gaan. 'Ik wil mij daar alvast voor verontschuldigen', klink het.

Lees verder

Barbiejeep gestolen uit draaimolen

De politiezone Voorkempen moet een bizar misdrijf onderzoeken. Onbekenden stalen op de braderie van Westmalle de barbiejeep van de draaimolen. Het autootje werd op een paadje teruggevonden.

Lees verder

Moet u bang zijn voor everzwijnen?

Toen de 47-jarige Veerle Vanhove maandagochtend na het joggen weer aan haar auto op de parking kwam, werd ze aangevallen door een everzwijn. 'Extreem uitzonderlijk', klinkt het bij het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO).

Lees verder

N-VA schiet met scherp op Peeters
N-VA is geen voorstander van het voorstel van Minister Peeters om de mystery calls toch door te voeren. Open VLD ziet er geen graten in, maar stelt een aantal garanties voor.
Lees verder

Francken moet geen dwangsommen betalen voor visumweigering

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) moet geen dwangsommen betalen omdat hij had geweigerd een visum af te leveren aan een Syrisch gezin uit Aleppo. Dat heeft het Nederlandstalige Brusselse hof van beroep vorige week beslist. De staatssecretaris reageert tevreden.

Lees verder

Productie ganzenlever binnenkort verboden in Brussel

Brussel wordt het eerste gewest waar de productie van ganzenlever verboden wordt. De commissie Leefmilieu keurde dinsdag een ontwerp van ordonnantie hierover unaniem goed. Het is weliswaar een symbolisch verbod aangezien Brussel in tegenstelling tot Vlaanderen en Wallonië geen producenten heeft.

Lees verder

Vakbonden reiken rapport uit aan regering-Michel: 'gebuisd over de hele lijn'

Het is de tijd van het jaar voor het groot rapport en daarom hebben de vakbonden ABVV, ACV en ACLVB deze morgen op een ludieke proclamatie ook de regering-Michel een rapport overhandigd. Weinig verrassend is dat ze de regering over de hele lijn een onvoldoende geven.

Lees verder

Geens 'repareert' afkoopwet

Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) heeft de zogenaamde afkoopwet aangepast. Voortaan komt er voor zwaarwichtige strafdossiers alleen nog een minnelijke schikking ná een rechterlijke toetsing.

Lees verder