dinsdag 4 juli 2017

[Nieuwsbrief van de stad Herentals] Schepencollege van 3 juli 2017

stad Herentals

Nieuwsoverzicht

Lot in woongebied aan Sint-Jobsstraat te koop via gesloten enveloppe

Het stadsbestuur verkoopt een lot van 3a 57ca in woongebied in de Sint-Jobsstraat via het systeem van gesloten enveloppe. Het minimumbod bedraagt 60.000 euro. Dat is de marktwaarde van het lot. U kunt bieden van maandag 3 juli tot en met maandag 28 augustus om 10 uur. Kandidaat-kopers bezorgen het aankoopaanbod, de ontwerpakte en het opmetingsplan ingevuld, ondertekend en onder gesloten omslag aan Stadsbestuur Herentals, dienst patrimonium, Augustijnenlaan 30, 2200 Herentals. U vindt de documenten op www.herentals.be/verkoop.

Op maandag 28 augustus om 10 uur worden de biedingen geopend in de raadzaal in het administratief centrum. Kandidaat-kopers mogen hierbij aanwezig zijn. Elk bod wordt hardop voorgelezen. Het lot wordt toegewezen aan de kandidaat-koper die het hoogste bod heeft uitgebracht. Dit bod is bindend en definitief. Er is bij de opening geen recht op hoger bod.

De hoogste bieder moet ten laatste één week na de openbare zitting een voorschot van 10 procent storten. Na ontvangst keurt het schepencollege het aankoopaanbod goed en wordt de authentieke akte verleden.

Een pluim voor FOS Herentals en Herentalse jeugdraad

De jeugdraad en FOS Herentals gingen in op de oproep van het stadsbestuur om een benefietactie te organiseren voor hongersnood 12-12. De jeugdraad schenkt 100 euro van de opbrengst van de fuif ter gelegenheid van haar vijftigjarig bestaan aan 12-12. FOS Herentals heeft voor 352,50 euro ijsjes verkocht op de zondagsmarkt. Het stadsbestuur verdubbelt de opbrengst zodat er momenteel al 905 euro ingezameld is voor de slachtoffers van de hongersnood in Zuid-Soedan, Nigeria, Somalië en Jemen.

Wilt u ook een benefietactie organiseren, laat het weten via wereld@herentals.be. Het stadsbestuur zet uw actie mee in de kijker en legt per ingezamelde euro, een euro bij.

Stadsbestuur ontvangt nieuwe inwoners

Op zaterdag 16 september ontvangt het stadsbestuur de nieuwe inwoners van Herentals. Iedereen die tussen 1 juli 2016 en 30 juni 2017 naar Herentals verhuisde, is die dag om 11 uur welkom in de foyer van cultuurcentrum 't Schaliken. Op het programma staan een brunch, een verwelkoming door het bestuur en een voorstelling van de toeristische film van Herentals. Om 12.30 uur kunnen de nieuwe inwoners Herentals verkennen tijdens een stadswandeling.

Volgend schooljaar meer zwemlessen voor kinderen

In het najaar start de stad met nieuwe reeksen zwemlessen voor kinderen vanaf drie jaar. Vanaf dit schooljaar is een lessenreeks al na vijf weken afgerond. Daardoor kunnen er zes reeksen per schooljaar plaatsvinden. Zo krijgen meer kinderen de kans om les te volgen en kunnen ze ook sneller naar een hoger niveau doorstromen. Deelnemen aan een reeks van vijf lessen kost 36 euro. De eerste reeks start op maandag 18 september, de tweede reeks op maandag 6 november. In de eerste helft van 2018 volgen nog vier lessenreeksen.

Wie al heeft deelgenomen aan de zwemlessen van de stad, krijgt voorrang bij de inschrijvingen. Kinderen die nog niet hebben deelgenomen, moeten eerst een kleine test afleggen om hun niveau te bepalen. De testen voor reeks 1 en reeks 2 vinden plaats op maandag 11 september. Inschrijven voor dit testmoment kan van woensdag 6 september om 18 uur tot vrijdag 8 september om 9 uur via de webshop. U vindt alle informatie op www.herentals.be/zwemlessen.


 4 juli 2017

 
Stad Herentals | Augustijnenlaan 30 | 2200 Herentals | T 014-28 50 50 | F 014-21 78 28 | info@herentals.be
 

Ik wil mij uitschrijven op de nieuwsbrief.