dinsdag 4 juli 2017

Nieuwsbrief juli 2017Nieuwsbrief Lummen 
 juli 2017Een fantastisch publiek tijdens Zomerkriebels 2017! Dank jullie wel! 

Lach mee met Kamal Kharmach - woensdag 5 juli 
De eerste zomervertelling van TV Limburg vindt plaats in Lummen! Stand-up comedian Kamal Kharmach is van de partij. Iedereen is van harte welkom om 19 uur op het Gemeenteplein, de show start om 20 uur. Vergeet je stoeltje niet mee te brengen! Toegang is gratis!
 
Registreer je op BE-alert
BE-alert is het alarmeringssysteem waarbij je in geval van nood een bericht kan ontvangen. Ook onze gemeente steunt dit initiatief. Registreer je daarom zo snel mogelijk via de website van BE-alert. 

Boekenverkoop in de bib! 
De jaarlijkse boekenverkoop is er weer! De hele zomervakantie lang kan je hier 3 boeken kopen voor amper 1 euro! Ideaal voor als je nog een leuk boek zoekt voor tijdens je vakantie. Spring dus gerust eens binnen in de bib. ​

 
Nieuw snelheidsplan vanaf 1 september 2017 
Op de gemeenteraad van 26 juni is het nieuwe snelheidsplan, dat van kracht zal zijn vanaf 1 september 2017, goedgekeurd. Het bestaande snelheidsplan dateerde al van 2006 en was niet meer aangepast aan de huidige noden om de verkeersveiligheid en het wooncomfort in Lummen maximaal te garanderen. Het snelheidsplan is daarom opgesteld op basis van het volgend principe: de doorgangswegen (gemeentewegen) blijven 70 km/uur en op de woonstraten en kleinere landelijke wegen is de snelheid 50 km/uur. Schoolomgevingen behouden vanzelfsprekend het snelheidsregime van 30km/u. 
 
Breng je kids naar speelpleinwerking the Lucky's
Ook dit jaar zullen je kids zich niet vervelen. Heel wat leuks te beleven bij onze speelpleinwerking The Lucky's. De hele maand juli (uitgezonderd  21 juli) tussen 9 en 16 uur staan ze weer paraat!  Alle kinderen geboren in 2002 tot 2011 zijn van harte welkom.  


 
Nieuwe Lummenaar en infogids 2017 
Afgelopen week ook ontvangen in je brievenbus? De nieuwe editie van de Lummenaar en de infogids 2017. Je kan ze beide ook digitaal raadplegen. Heb je ze niet ontvangen? Laat het ons weten via mail of telefonisch 013 390 590. 
 
Nieuw! Sport na school vanaf oktober 2017
Het schooljaar is nog maar net voorbij, maar de sportdienst denkt al aan het volgende. In samenwerking met Sport Vlaanderen en SVS start de sportdienst met 'Sport na School', een naschools sportaanbod voor jongeren van het secundair onderwijs. Koop een SNS-pas (30 euro voor één semester of 45 euro voor een heel schooljaar) en je kan onbeperkt deelnemen aan een lokaal naschools sportaanbod: crossfit, tennis, thai boks, ultimate frisbee, start to run, moderne danstechnieken, paardenfluisteren, bootcamp, yoga, watersporten en boogschieten. Ontdek alle mogelijkheden alvast via www.sportnaschool.be. 
 
                                              Gemeente Lummen Gemeenteplein 13 3560 Lummen 013 390 590 info@lummen.be