dinsdag 4 juli 2017

Nieuwsbrief Bibliotheek Middelkerke juli 2017

Lees deze nieuwsbrief in je browser
Logo

Nieuwsbrief Bibliotheek Middelkerke juli 2017

Zomerexpo 'Zoet, zout, zand'

Van 1 juli tot 31 augustus – bibliotheek Middelkerke

Kijk en luister naar de verhalen van strandverkopers en strandgangers over ambachtelijk gemaakte boules de Berlin, smeltende ijsjes en zanderige picknicks.

In de expo ben je meer dan alleen toeschouwer. Kies een postkaartje uit en laat jouw culinaire herinnering in woord of beeld achter in het fotoboek. Blader terug en geniet van de verhalen van andere erfgoedliefhebbers.


 Meer info

Voordeliger naar Luistervinken?

Wist je dat je dit jaar een Luistervinkenabonnement kan aanschaffen? Een abonnement kost € 30 en is goed voor 4 gewone lezingen én 2 XL-lezingen. Zo kan je op een voordeliger manier deelnemen aan alle Luistervinken-activiteiten van het seizoen 2017-2018. Aparte tickets kopen kan uiteraard ook altijd.


 Bekijk het volledige programma

Wat zijn jullie leestips?

Benieuwd welke boeken onze bibbezoekers aanraden? Help mee dit lijstje aan te vullen! Heb je recent of in het verleden een goed boek gelezen (fictie, non-fictie, graphic novel, strip…)? Deel dan zeker jouw leestip met de bib en haar bezoekers! Geef je boek een plaatsje op onze stand in de bib of vul een kaartje in.


 Ontdek de leestips

"Waar kan ik oude spullen (ver)kopen?"

De tweedehands zoekertjessite Kapaza is er een tijdje geleden mee gestopt. Is 2dehands.be nu het enige alternatief of zijn er nog interessante zoekertjessites? Een aantal mogelijkheden op een rijtje: van online marktplaatsen, gespecialiseerde zoekertjessites en veilingen tot rommelmarkten, tweedehandswinkels en andere initiatieven.


 Naar het overzicht

Tentoonstelling Rembert Dodoens, 'Cruydt-boeck'

01 juni tot 15 juli

In zijn kruidenboek ('Cruydt-boeck') uit 1644 beschrijft de Mechelse botanicus en geneeskundige Rembertus Dodonaeus alle gekende plantensoorten en hun geneeskrachtige werking. Deze Nederlandstalige uitgave telt 1492 bladzijden en 1453 illustraties van planten.

Aanvangsuur: tijdens openingsuren
Locatie: bibliotheek Middelkerke
Prijs: gratis


 Lees meer ...

Webtip: Zijn jouw gegevens ooit gestolen?

Het hacken van grote websites is tegenwoordig bijna dagelijkse kost. Via de website 'Have I been Pwned' kun je nagaan van welke gehackte websites jouw data - zoals wachtwoorden en e-mailadressen - ooit al eens gelekt zijn. Als dat zo is, dan kun je best je wachtwoord van de betreffende website wijzigen.


 Zijn mijn gegevens gelekt?

Lerarenkaart nog af te halen tot 8 juli!

Haalde jij je lerarenkaart dit jaar nog niet op? Haast je dan naar de bib! Lerarenkaarten kunnen nog tot en met zaterdag 8 juli afgehaald worden in de hoofdbib.


 Waar is mijn lerarenkaart?

Zomeropeningsuren en sluitingsdagen

Tijdens juli en augustus is de hoofdbib niet open op woensdagnamiddagen en de Uitleenpunten op maandagnamiddagen. Alle andere uren blijven hetzelfde.

De hoofdbib en trefpunten zijn gesloten op:

  • dinsdag 11 juli
  • vrijdag 21 juli
  • dinsdag 15 augustus

 Openingsuren en sluitingsdagen
GEGEVENS AANPASSINGEN / UITSCHRIJVEN

Gemeentebestuur Middelkerke, Spermaliestraat 1, 8430 Middelkerke, 059 31 30 16, informatiedienst@middelkerke.be