woensdag 5 juli 2017

Homans: ‘Beslissing om erkenning moskee in te trekken is onherroepelijk’

Homans: 'Beslissing om erkenning moskee in te trekken is onherroepelijk'

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur en Inburgering Liesbeth Homans is niet van plan om haar beslissing om de erkenning van de Fatih-moskee in Beringen in te trekken, nog terug te draaien. Ook een onderhoud met het bestuur van de moskee, dat volgende maandag plaatsvindt, zal daar niets aan veranderen, zegt ze.

Lees verder

Landelijke Kinderopvang pleit voor betere omkadering van onthaalouders

De Landelijke Kinderopvang pleit ervoor om onthaalouders een betere omkadering en een regelgeving op maat te geven. Op die manier kan de trend van het dalende aantal onthaalouders worden tegengegaan, zo stelt de kinderopvangorganisatie.

Lees verder

De voorzitter weet van geen ophouden

Vorig jaar zat een eervol afscheid er nog in, nu is het te laat. Het drama van Elio Di Rupo? Eigenlijk was hij in 2014 beter geen PS-voorzitter geworden.

Lees verder

Nieuwe simulatie: zo gaat het Antwerpse Operaplein eruit zien na 'de knip'
De ontwerpers van het nieuwe Operaplein lanceerden een nieuw filmpje dat op spectaculaire manier toont hoe het plein in het stadscenterum eruit zal zien na 'de knip'. Binnenkort zal het nieuwe stukje van het Antwerpse stadscentrum te ontdekken zijn in via virtual reality in het infopunt.
Lees verder

'Behaald universitair diploma maar bij helft jobs nodig'

In slechts iets meer dan de helft van de gevallen hebben mensen met een masterdiploma hun behaalde universitair diploma nodig voor de job die ze uitoefenen. Dat blijkt uit een onderzoek door de Dienst Onderwijsbeleid van de Leuvense universiteit bij 1.479 masterstudenten die in 2015 afstudeerden aan de KU Leuven.

Lees verder

Raad van State dwarsboomt uitbreiding Essers

De omstreden bomenkap voor de uitbreiding van transportbedrijf H. Essers in Genk kan voorlopig niet doorgaan. De Raad van State schorst het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) dat hiervoor noodzakelijk is. De plannen houden onvoldoende rekening met de impact van de eerdere uitbreiding en de gemaakte afspraken rond natuurbescherming.

Lees verder

Overbevolking in gevangenissen neemt af

De overbevolking in de Belgische gevangenissen bedroeg vorig jaar 9,6 procent. Dat is een sterke daling ten opzicht van 2012, toen er bijna een kwart te veel mensen in de gevangenissen zaten.

Lees verder

Vakbonden vragen loonsverhoging voor onderwijspersoneel

De onderwijsvakbonden vragen meer loon voor de personeelsleden van het Vlaams onderwijs. Ze hebben dinsdag hun eisen voor een nieuwe cao aan minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) overhandigd. De bonden zetten in op een koopkrachtverhoging van 2,4 procent. Ze wijzen erop dat de laatste lineaire loonsverhoging al dateert van 2003.

Lees verder

Basmatirijst Bosto uit de handel genomen

Boost Nutrition haalt kookbuiltjes van rijst Bosto Basmati uit de handel. In de kookbuiltjes kan mogelijk de natuurlijke toxine aflatoxine aanwezig zijn. Dat melden Boost Nutrition en het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) dinsdagavond.

Lees verder

Goed nieuws voor regio's is tegenvaller voor federale begroting

De fiscale inkomsten stijgen toch niet zo fors als de federale regering in een voorlopig rapport dacht. De federale overheid moet bovendien meer belastinggeld doorstorten aan de regio's.

Lees verder

Opnieuw erg warm weer

Woensdag krijgen we mooi en warm weer met een door hoge wolken gesluierde zon.

Lees verder

2017 stevent af op filerecord (en het wordt er niet meteen beter op)

Als u de voorbije weken het gevoel had dat u nooit zoveel in de file stond, dan had u het bij het rechte eind. Juni 2017 gaat de geschiedenis in als de zwaarste filemaand ooit. Althans, voorlopig. Ook het najaar kondigt zich nog bijzonder druk aan. 'We stevenen af op een triest filerecordjaar', luidt het bij het Vlaams Verkeerscentrum.

Lees verder

Vlaanderen schiet kleine Thorben massaal ter hulp
De noodkreet van de ouders van de kleine Thorben uit Schelle is duidelijk gehoord. Het verhaal raakte via sociale media de harten van heel wat Belgen. Zij duimden niet alleen voor de jongen, maar stelden ook massaal oplossingen voor om het mobiliteitsprobleem van het kind te doen verdwijnen. Nu is er een mogelijke oplossing uit de bus gekomen.
Lees verder

'Peeters' belofte over werkgelegenheid is compleet belachelijk'

Hoogleraar in sociaaleconomische wetenschappen (UAntwerpen) Ive Marx vindt dat minister van Werk, Kris Peeters (CD&V), gebakken lucht verkoopt wanneer hij zegt dat volledige werkgelegenheid in ons land tegen 2025 een haalbare kaart is.

Lees verder

Wapens gevonden tijdens antiterreuractie
Speurders hebben vannacht wapens teruggevonden in een garagebox in Anderlecht. Dat bevestigt federaal parket.
Lees verder

Zaterdag hinder op E40 tussen Sterrebeek en Bertem

Wegenwerken op autosnelweg E40 tussen de afrittencomplexen van Sterrebeek en Bertem zullen vanaf zaterdag verkeershinder veroorzaken op de E40 Leuven-Brussel in beide rijrichtingen.

Lees verder

Dirk Van der Maelen (SP.A) geen kandidaat meer in 2019

Kamerlid en huidig voorzitter van de commissie Kazachgate, Dirk Van der Maelen, zal in 2019 geen kandidaat meer zijn op de SP.A-lijst voor de Kamer. Dat kondigt hij woensdag aan in Knack. 'Ik ben niet gevraagd om te stoppen, maar het is goed geweest', stelt de SP.A'er die sinds juli 1989 onafgebroken lid is van de Kamer van Volksvertegenwoordigers.

Lees verder

'Had het onaangename gevoel dat ik om de tuin was geleid'

'Ik had het onaangename gevoel dat ik mogelijk om de tuin was geleid of in het ongewisse was gelaten.' Dat heeft de voormalige Brusselse procureur-generaal Marc de le Court woensdag verklaard in de onderzoekscommissie Kazachgate.

Lees verder

Uitvaartsector krijgt flexijobs

Staatssecretaris voor de Bestrijding van de Sociale Fraude Philippe De Backer (Open Vld) heeft zijn Plan voor Eerlijke Concurrentie in de Begrafenissector voorgesteld. Meer flexibiliteit en een eenvoudigere wetgeving vormen de kern van het plan. Opmerkelijk is de invoering van het statuut van gelegenheidswerknemer.

Lees verder

SP.A-Kamerlid Maya Detiège: 'Mijn voormalige collega's rijden met een Porsche, ik met een klein BMW'tje'
In dossier rond 'graaicultuur' bij politici laat het weekblad Knack deze week enkele parlementsleden getuigen over hun loon en wat daar tegenover staat. 'Mijn vroegere collega's uit de farmaceutische sector rijden nu met een Porsche, ik met een klein BMW'tje', getuigt onder meer SP.A-kamerlid Maya Detiège.
Lees verder