dinsdag 13 juni 2017

[Zorgnet-Icuro] Videoreportage: Moeder & Baby in PZ Zoersel - Passantenhuizen vzw IKOO winnaar 'Award Week van de Valpreventie 2017' - Nieuwe campagne 1712 tegen partnergeweld bij ouderen

Videoreportage: Moeder & Baby in PZ Zoersel - Passantenhuizen vzw IKOO winnaar 'Award Week van de Valpreventie 2017' - Nieuwe campagne 1712 tegen partnergeweld bij ouderen

dinsdag 13 juni 2017 - 11:04

Actua-Zorg: Moeder & Baby in Psychiatrisch Ziekenhuis Zoersel

  

Moeder & Baby is een plaats waar moeders met psychische problemen in de periode rond de bevalling samen met hun baby terechtkunnen. De behandeling richt zich zowel op het verminderen van psychische klachten als op de ondersteuning van de relatie met de baby. Meer informatie vind je op de website www.moederbaby.be.

Vacature Zorgnet-Icuro: stafmedewerker sociaal overleg & HR

  

Wij zijn op zoek naar een stafmedewerker sociaal overleg & HR die het HR-beleid en de sociaalrechtelijke beleidsthema's in de zorgsector volgt en de belangen verdedigt van de leden-voorzieningen. Heb je een masterdiploma en kan je groepen professioneel begeleiden en motiveren naar resultaat? Solliciteer dan vandaag nog!

Passantenhuizen van vzw IKOO winnaar 'Award Week van de Valpreventie 2017'

  

Er werd massaal deelgenomen aan de 'Award Week van de Valpreventie 2017'. Liefst 194 organisaties uit verschillende settings (thuissetting, woonzorgcentra, ziekenhuizen en andere) streden mee voor de Award, waarvan er slechts eentje kon winnen. De Passantenhuizen van vzw Ikoo kwamen als winnaar uit de bus.

Nieuwe campagne 1712 tegen partnergeweld bij ouderen

  

Er heerst een taboe bij het bespreekbaar maken van partnergeweld bij ouderen. De nieuwe campagne van 1712 richt zich dan ook specifiek op deze groep. Want ook ouderen worden geconfronteerd met vormen van geweld. Partnergeweld bijvoorbeeld, een vorm van geweld die ook bij deze leeftijdsgroepen voorkomt en moeilijk bespreekbaar is.

Neem deel aan de 7de editie van Dag van de Zorg

  
Op zondag 18 maart 2018 wordt zorg en welzijn opnieuw in de kijker gezet. De inschrijvingen voor Dag van de Zorg zijn gestart. Schrijf nu in en ontvang 15% vroegboekkorting tot 31 juli 2017.  Door de positieve reacties wordt het thema van vorig jaar behouden. Zet ook dit jaar mee je schouders onder het thema 'Samen Zorgkrachtig'.

Kom op tegen Kanker roept 70-plussers op om ervaringen te delen

  

Kom op tegen Kanker roept zeventigplussers met kanker en hun naasten op om hun ervaringen met de kankerbehandeling en –zorg te delen via zeventigpluskanker.be of via het gratis nummer 0800 35 445. Kanker treft vooral ouderen. 45% van de mensen die de diagnose krijgen, is 70 jaar of ouder.