donderdag 29 juni 2017

Wonderkind Laurent (7) door universiteit ingelijfd: “Misschien vind ik wel een nieuw medicijn uit”

Wonderkind Laurent (7) door universiteit ingelijfd: "Misschien vind ik wel een nieuw medicijn uit"
Elke universiteit wil hem, het hoogbegaafde wonderkind Laurent Simons. Dat schreef uw krant al in oktober. Een voorspelling die is uitgekomen. De 7-jarige is intussen één dag per week aan de slag in een medisch onderzoekscentrum van de Amsterdamse universiteit. "Ik lees nu vooral boeken over het...
Lees verder

Wanhopige landbouwer steelt 50.000 liter water: "Hij had het ons ook gewoon kunnen vragen"
Een bouwwerf langs de Beversesteenweg in Roeselare is in de nacht van dinsdag op woensdag slachtoffer geworden van een boer op zoek naar water. De landbouwer pompte maar liefst 50.000 liter uit zes regenputten. "Als ze niet dringend worden gevuld, riskeren we grote schade", klinkt het.
Lees verder

Eén op de zeven patiënten met laag inkomen betaalt nog te veel bij de dokter
Mensen met een laag inkomen betalen bij de huisarts meestal alleen nog ongeveer 1 euro remgeld, het stukje dat ze niet terugbetaald krijgen. Maar een op de zeven dokters blijft de zogenoemde derdebetalersregeling weigeren, zo blijkt uit een rapport van de ziekenfondsen. Minister van Sociale Zaken...
Lees verder

"Tienermoeders moeten automatisch laagste tarief in kinderopvang krijgen"
Tienermoeders zouden in de kinderopvang automatisch het laagste tarief moeten krijgen. Dat zegt Vlaams parlementslid Freya Saeys (Open Vld) aan Belga. Tienermoeders kunnen zelf geen contract afsluiten met de kinderopvang, waardoor het tarief berekend wordt op het inkomen van de grootouders van het...
Lees verder

Na dood Sarah (29): nog tweede vrouw vergiftigd na bezoek aan pop-upbar
In het onderzoek naar de dood van Sarah P., na het drinken van giftige wodka in de Pulobar in Izegem, is een tweede slachtoffer opgedoken. Na onderzoek bleek ook zij sporen van methanolvergiftiging te hebben, zij dronk echter geen wodka, maar wel champagne, dat meldt het Laatste Nieuws.
Lees verder

Kinderheil nieuwe stijl: zo gaat Kind en Gezin er binnenkort uitzien
De soms wat oubollig aandoende consultatiebureaus van Kind en Preventie/Kind en Gezin, het vroegere Kinderheil, waar zowat alle baby's en peuters worden gewogen, gemeten, opgevolgd en gevaccineerd, krijgen volgend jaar een nieuwe invulling. De ruimtes moeten frisser worden, interactiever en vaker...
Lees verder

Schandaal Mayeur: ex-burgemeester had nog ander riant inkomen
De Brusselse socialist en ex-burgemeester Yvan Mayeur kreeg jarenlang een parlementaire uittredingsvergoeding van 9.810 euro bruto per maand. Bovenop zijn burgemeestersloon en zijn schnabbel bij Samusocial. Dat vernam de krant De Tijd.
Lees verder

Bloedanalyse geeft in één op de tien gevallen ander resultaat dan speekseltest
Van alle bloedanalyes die vorig jaar zijn uitgevoerd na een positieve speekseltest, bleek ruim één op de tien vals positief. In 2014 en 2015 ging het nog om 7,8 procent vals positieve resultaten. Dat blijkt uit cijfers die Open VLD-parlementslid Sabien Lahaye-Battheu heeft opgevraagd.
Lees verder

Dertien miljoen liter water dreigt industriezone in Moeskroen te overspoelen
Op een industriezone in Moeskroen dreigt een kuip van 13.000 kubieke meter water - of 13 miljoen liter - het te begeven. Verschillende brandweerkorpsen zijn ter plaatse om te vermijden dat de zone overstroomt.
Lees verder

Forse stijging aantal hepatitis A-besmettingen
Er worden sinds januari veel meer gevallen geregistreerd van hepatitis A, en dan vooral in Vlaanderen. Dat meldt de Franstalige openbare omroep RTBF op basis van een brief van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV).
Lees verder

12-jarige jongen vermist: wie heeft Yani gezien?
Een twaalfjarige jongen uit Gistel nabij Oostende is sinds woensdag vermist. Child Focus vraagt om uit te kijken naar Yani Hensen, een leerling uit het Atlas Atheneum, die voor het laatst gezien is in Oostende.
Lees verder

Verbod op verspilling van drinkwater vanaf zaterdag opgeheven
Het verbod op het verspillen van drinkwater wordt vanaf zaterdag opgeheven. Dat meldt Vlaams minister Joke Schauvliege. Twee redenen daarvoor: het gaat regenen én de Vlaming heeft het verbod vrij goed opgevolgd.
Lees verder

Kwart kinderen geboren in 2016 spreekt geen Nederlands als 'moedertaal'
Bij exact 27,2 procent van de kinderen geboren in 2016 in Vlaanderen is het Nederlands niet de taal die het kind met de moeder spreekt. Dat blijkt donderdag uit het jaarlijks rapport 'Het kind in Vlaanderen' van Kind en Gezin.
Lees verder

Nultolerantie op komst voor geweld tegen politie
Er komt zerotolerantie voor elk feit van geweld tegen politiemensen waar ook maar een minimum aan bewijs over gevonden is. Justitieminister Koen Geens (CD&V) verzekerde donderdag in de Kamer dat die richtlijn zeer binnenkort naar de parketten vertrekt.
Lees verder

Maximumfactuur levert provinciaal onderwijs in Antwerpen fikse besparing op
Het invoeren van een maximumfactuur in de middelbare scholen van het provinciaal onderwijs in Antwerpen heeft een besparing van 178.800 euro opgeleverd. Het aantal onbetaalde facturen daalde opvallend, wat tot minder administratie leidde. Daardoor konden meer mensen voor de klas worden gezet, in...
Lees verder

Conducteur tegen gesluierde oude vrouw op trein naar Antwerpen: "Lees in het Nederlands of Frans"
Maryam Kamal Hedayat zat afgelopen vrijdag in de trein van Brussel naar Antwerpen. Daar hoorde ze een conducteur een gesluierde oudere vrouw verzoeken om in het Nederlands of het Frans te lezen. Het boekje dat de vrouw in kwestie bijhad was namelijk in het Arabisch.
Lees verder

Moeder schrijft wanhopige open brief aan Hilde Crevits: "Mijn zoon van 11 zou wegkwijnen in het 'gewone' onderwijs"
Vanaf 1 september zullen heel wat leerkrachten in het buitengewoon onderwijs aan de slag gaan in 'ondersteuningsteams' die kinderen met een beperking moeten helpen in een gewone klas. De leerkrachten zelf drukten hun bezorgdheid daarover al uit, maar nu deelt ook een moeder van twee kinderen die in...
Lees verder

Weyts gelooft niet meer dat rijbewijs met punten er komt
Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) gelooft niet meer dat het rijbewijs met punten er komt. Dat zei hij donderdag in het parlement. "Voor MR gaat het om een ideologische kwestie", aldus de minister.
Lees verder

Zuhal Demir wil artsen betrekken in strijd tegen genitale verminking
Artsen moeten gevallen van genitale verminking aanmelden, want vandaag doen ze dat veel te weinig. Die oproep lanceert staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA), nu de zomervakantie voor de deur staat. Ze werkt aan een meldcode, die ervoor moet zorgen dat meer professionals...
Lees verder

Vader van verdachte moord Sofie Muylle: "Hij heeft haar zelfs niet aangeraakt"
De vader van Alexandru C., verdacht van de moord op Sofie Muylle, heeft zijn zoon vandaag bezocht in de gevangenis. "Hij heeft haar niets gedaan, hij heeft dat meisje zelfs niet aangeraakt", zegt hij aan de redactie van Het Nieuwsblad.
Lees verder