vrijdag 9 juni 2017

Wetteren Digitale Nieuwsbrief Nr. 182 - 9 juni 2017

Nieuwsbrief Gemeente Wetteren
Digitale Nieuwsbrief
Wetteren Digitale Nieuwsbrief Nr. 182 - 9 juni 2017

Alle gemeentemedewerkers helpen je graag. Om dat zo goed mogelijk te doen vind je in deze digitale nieuwsbrief een link om, in vijf minuten tijd, je mening te geven over de administratieve diensten in het gemeentehuis. Klik en help ons!


Het volledige aanbod van activiteiten in Wetteren vind je op www.uitinwetteren.be 
Wil jij ook extra publiciteit voor je activiteit? Voer je gegevens in via www.uitinwetteren.be, en verschijn gratis in de gemeentelijke Nieuwsbrief en heel wat andere kalenders.

Nieuws
 Online inschrijvingen Vrijetijdsdiensten
Klik hier voor de online inschrijvingen van activiteiten van de sportdienst: watergewenning, sportkampen, waterspeeldorp, de twee taalkampen die in de sporthal plaatsvinden, Doedeliedoe,... Om in te schrijven voor speelplein en creatieve themakampen, klik op deze link! 
 Openluchtzwembad De Warande is open!
Vanaf donderdag 8 juni 2017 opent het openluchtbad opnieuw de deuren voor alle bezoekers! Iedereen is welkom op weekdagen van 9.30u tot 20u en op zaterdag en zondag van 9.30u tot 18u.   Het overdekt zwembad is vanaf dan gesloten.
 Wetteren Zomert!
Wetteren zomert! biedt vier maanden lang een zomers programma vol theater, kermis, dorps- en buurtfeesten, muziek, fiets- en wandeltochten, rommelmarkten, expo en museumbezoek en nog veel meer. En dit alles in Wetteren. Het omvat zowel het aanbod vanuit de gemeentediensten als het aanbod van de Wetterse verenigingen. Traditie en experiment wisselen elkaar af en zorgen voor een zomer vol beleving, amusement en plezier.
 Wetteren wil je helpen. Help jij Wetteren?
De Wetterse gemeentediensten willen je graag zo goed mogelijk helpen. Daarom hebben we jouw mening nodig. Wat loopt er vlot? Wat kan volgens jou beter? Vul nu de bezoekersbevraging in, en help ons om de werking te verbeteren. De korte vragenlijst vind je via deze link. Invullen duurt slechts 5 minuten. Dankjewel!
 Eindafwerking heringericht kruispunt Kon. Astridlaan – Vijverstraat
Vanaf de week van 12 juni 2017 worden de laatste afwerkingen gedaan aan het kruispunt Kon. Astridlaan met de Vijverstraat.
 Nieuwe openingsuren bibliotheek vanaf juni
Vanaf 1 juni veranderen de openingsuren van de bibliotheek, de krantenhoek en de filialen. Je kan deze uren terug vinden op de website van zowel de bibliotheek als de gemeente, de Facebookpagina en de online catalogus van de bib. Graag een kaartje bij de hand? Je kan een visitekaartje vragen aan de balie waar de contactgegevens en nieuwe openingsuren op staan vermeld.
 Update nieuwe spoorwegbrugjes Infrabel
Infrabel is gestart met de bouw van de 2 nieuwe voetgangersbruggen over de spoorweg in het centrum. Zo kunnen zwakke weggebruikers terug veilig en snel het spoor over. De werken zorgen voor verkeershinder.
 17/06: Ola!Peloezza: doe- en belevingsfestival voor kinderen en families
Ola!Peloezza is een bruisend doe-festival voor kinderen van 4 tot 12 jaar en mama's, papa's, ooms, tantes, oma's, opa's, ... Het programma bestaat uit een waaier van leuke activiteiten die je naar hartenlust kan beleven.   Schrijf nu al met stip zaterdag 17 juni 2017 in je agenda! Kom vanaf 14 uur naar de Warande en ga tot 18 uur helemaal Ola!Peloezza.
 24-25/06: Wetterse Topdagen
Hou 24 en 25 juni zeker vrij, want dan zijn de Wetterse Topdagen er weer! In het centrum van Wetteren is weer van alles te beleven met animatie, braderie, sfeervolle standen, gezellige terrasjes...  Op zaterdag is er een 'Vlaams Muziekfeest' met onder meer Danny Fabry en Lisa Del Bo en zondag starten De Romeo's het feest met enkele verrassingsgasten op de Markt in Wetteren.
 Nieuwe wandel- en fietskaart Bloeiend Oost-Vlaanderen.
Een nieuwe, uitgebreide toeristische kaart met 5 fietsroutes en 3 wandelroutes in de sierteeltstreek is vanaf nu gratis verkrijgbaar bij onze dienst Toerisme (Markt 23, Wetteren). Spring dus gerust eens binnen en maak kennis met de sierteelt, een boeiend stukje Oost-Vlaams erfgoed!
 Woensdag Fietsdag !
Sneller, handiger, gezonder … doe je voordeel met de fiets. Eén dag per week op je zadel maakt al een groot verschil. Woensdagfietsdag.be geeft je net dat trapje extra, met supportersploegen, beloningsbadges, tips en prijzen. De echte VeloVedet? Dat ben jij! Ook onze gemeente doet mee! Schrijf je in op woensdagfietsdag.be, haal je fietsplaatje af aan het onthaal van het gemeentehuis, en word lid van het grootste peloton van Vlaanderen! #GoWithTheVelo
 25/06: Begeleide Floraliënfietstocht
In 2017 kan je opnieuw de fiets op, samen met onze gids. Individuele fietsers kunnen zich inschrijven voor een begeleide fietstocht langs een lus van de prachtige Floraliëntocht. Op zondag 25 juni, fietsen we naar rozenkwekerij Van Sante Carl in Wetteren en houden we halt voor een verfrissing in de Bloemenlust. Vertrek om 14 uur aan Toerisme Wetteren, Markt 23. Inschrijven bij Toerisme Wetteren (toerisme@wetteren.be, T 09 366 31 04).
 Vrijetijdsaanbod en Kinderopvang schoolvakanties 2017.
Weet jij al wat te doen deze zomer? Er zijn nog plaatsen vrij voor de zomeractiviteiten! In de brochure onderaan dit bericht vind je alle info terug over DoedelieDoe, sportkampen, taalkampen, creatieve kampen, het speelplein Wesp, de opvangmogelijkheden in de Ibo's, privé-initiatieven,… Kortom voor elk wat wils! Om in te schrijven: klik hier!
 Studeren bij de jeugddienst!
De gemeente Wetteren voorziet opnieuw een studieruimte. Studenten die thuis niet in de mogelijkheid zijn om rustig te studeren of die nood hebben aan gemeenschappelijke pauzes zijn welkom in de jeugddienst, Bookmolenstraat 9, vanaf maandag 22 mei tot en met vrijdag 30 juni.  
 Aangepaste dienstregeling De Lijn vanaf 12 juni
Tijdens de examenperiode (van 12 t.e.m. 26 juni) wijzigt de dienstregeling van De Lijn. Vanaf 27 juni start de zomerdienstregeling. Meer info vind je op www.delijn.be 
Activiteiten
09.06 Uit In Wetteren
Schrijf je uit en wijzig je profiel
Gemeentebestuur Wetteren, Markt 1, 9230 Wetteren. Tel. 09 369 34 15 Fax 09 366 45 52 wetteren@wetteren.be