Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen. Uw nieuws hier online, neem dan contact op met de redactie.

donderdag 15 juni 2017

Wandelen en fietsen in Zwijndrecht

nieuwsbrief van de gemeente Zwijndrecht

15 juni 2017
  Wandelen en fietsen in Zwijndrecht

Ga op ontdekking in je eigen gemeente. Zwijndrecht heeft een eigen wandel- en fietsbrochure die je langs de leukste plekjes leidt. Daarnaast zijn er ook de fietsknooppuntenkaarten Waasland en Scheldeland waarbij je een leuke fietstocht kan uitstippelen langs de mooiste wegen. Sinds kort is er een ook een app, 'Burcht, Parel aan de Schelde' waarbij je door een interactieve zoektocht Burcht op een andere manier ontdekt.

Wandel- en fietsbrochure

Deze brochure leidt je rond in Zwijndrecht en Burcht en brengt je langs enkele van de leukste plekjes en meest opvallende gebouwen in onze gemeente. De vier verschillende routes hebben een lusvorm. De vertrek- en eindpunten zijn dus hetzelfde.

De kleurrijke brochure is voorzien van overzichtelijke plannetjes, een uitgebreide wegbeschrijving en uitleg bij de verschillende bezienswaardigheden. Kortom, de moeite waard voor een korte trip in je eigen gemeente.

Je kunt de wandelbrochure kopen aan het onthaal van het administratief centrum, in de bibliotheek en in OC 't Waaigat. Je betaalt hiervoor 1,50 euro.

MEER INFO: 03 250 49 50 – cultuur@zwijndrecht.be

Fietsknooppunten

Met de fietsknooppunten stippel je snel een leuke fietstocht uit langs de mooiste wegen. De knooppunten 20, 44, 46, 47, 50 en 51 liggen vlakbij en zijn dus het ideale startpunt.

De fietsknooppuntenkaarten Waasland en Scheldeland zijn tegen 6 euro te koop aan het onthaal van het administratief centrum, in de bibliotheek en in OC 't Waaigat. Op www.vlaanderen-fietsland.be plan je nog makkelijker je fietstocht. Selecteer de knooppunten op kaart en je krijgt meteen de afstand en interessante stops te zien. Bovendien kan je de route delen of bekijken in de handige app die je op je smartphone kunt installeren.

MEER INFO

www.vlaanderen-fietsland.be
www.scheldeland.be
www.toerismewaasland.be

App: Burcht, parel aan de Schelde

Burcht heeft z'n eigen app, een interactieve wandelzoektocht die gebruikmaakt van je eigen smartphone of tablet. Deze wandelzoektocht start aan het Kaaiplein om je dan vervolgens ongeveer 5 km door Burcht te leiden. Ondertussen ontdek je aan de hand van oud fotomateriaal de geschiedenis van het dorp aan de Schelde. Puzzels en quizvragen zorgen tijdens je wandelzoektocht voor nog meer plezier. Maak je een mooie foto, dan kan je die delen op je eigen Facebookpagina of op de pagina van de Heemkundige Kring.

Werkwijze

Om de wandeling te kunnen starten, moet je eerst de gratis app OJOO downloaden in de Google Playstore of in de Appstore. Open OJOO en zoek naar de game Burcht, parel aan de Schelde. Je haalt de game nu binnen. Je hebt hiervoor wel een internetverbinding nodig.
Vertrek met een volledig opgeladen batterij. Tijdens je zoektocht zet je enkel de gps functie van je toestel aan. Een internetverbinding is niet meer nodig, tenzij je een foto of je score wil doorsturen naar je vrienden via Facebook. Je toestel weet nu waar je bent tijdens de wandeling. Als je op een volgend punt komt, krijg je automatisch de volgende opdracht of aangegeven richting op het scherm te zien.

De app werd uitgewerkt door Nadia Waumans. Suggesties of vragen over de app, mag je aan Nadia bezorgen via naverteldia@gmail.com.


nieuwsoverzicht


Uit in Zwijndrecht


Gemeente Zwijndrecht
Binnenplein 1 | 2070 Zwijndrecht | t 03 250 48 00 | info@zwijndrecht.be | www.zwijndrecht.be

Klik hier om je abonnement te wijzigen of te beëindigen.