Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen. Uw nieuws hier online, neem dan contact op met de redactie.

donderdag 29 juni 2017

Wandel tussen gorilla’s en chimpansees in de Mensapenvallei

Bekijk de nieuwsbrief online
Volg ons ook op:
Wandel tussen gorilla's en chimpansees in de Mensapenvallei

Spannende beleving voor bezoekers en mensapen!

Vanaf 1 juli wandel je tussen gorilla’s en chimpansees in de gloednieuwe Mensapenvallei. Je staat letterlijk tussen de mensapen, met aan een kant de gorilla’s en aan de andere de chimpansees. Echt een heel bijzonder perspectief.

Het riante buitenverblijf heeft massieve natuurrotsen en uitdagende klimstructuren. Een dikke plataan steekt hoog boven het verblijf uit. De hele Mensapenvallei, die overigens 2 000 m² groot is, wordt overspannen door netten.

Dit nieuwe buitenverblijf werd door de gorilla’s en chimpansees al uitgetest en dat was een succes. Met hun neus in de wind en voeten in het gras. Genieten!

Bekijk de video

De bewoners van de Mensapenvallei

Aan de ene kant zitten onze drie gorilla's: Matadi, Amahoro en Mambele. Het mannetje Matadi is de kweekman, ook wel zilverrug genoemd. Aan de andere kant hebben we negen chimpansees: vijf mannen (Chita, Tambuzi, Tuma, Arnold en Jamie) en vier vrouwen (Shirley, Siri, Judy en Maaike).

We steunen de mensapen wereldwijd

Ten noorden van het Dja-reservaat in Kameroen heeft het Centre for Research and Conservation (CRC), het wetenschappelijk instituut van ZOO Antwerpen en Planckendael, al 15 jaar een eigen veldstation voor biologisch onderzoek. In dit Projet Grands Singes onderzoeken wetenschappers van de ZOO hoe de overlevingskansen van chimpansees en gorilla’s in niet-beschermde bossen beïnvloed worden door houtkap, illegale jacht en landbouwactiviteiten. Het team onderzoekt en beschermt de mensapen en andere diersoorten, maar helpt de lokale bewoners ook aan een alternatief inkomen (aanplanten van cacaoplantages) en alternatieve voedselbronnen (visvijvers) zodat ze niet op jacht hoeven te gaan naar bushmeat.

Volg ons ook op:    

Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen | Koningin Astridplein 26, Antwerpen 
RPR Antwerpen – BTW BE 0407 186 105 | Alle rechten voorbehouden aan KMDA 
Copyright 2017

Update je gegevens hier | Je kan je hier uitschrijven