Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen. Uw nieuws hier online, neem dan contact op met de redactie.

donderdag 29 juni 2017

UiT in Waregem | cultuur: juli

Facebook icon Twitter icon Forward icon

Waregem Zingt & Rockt

Zaterdag 8 juli | 17.30u. - 01.00u. | Plein Kunstacademie
Het plein van de Kunstacademie wordt opnieuw omgetoverd tot het gratis stadsfestival Waregem Zingt & Rockt. Naast het kinderdorp voor de kroost, geniet je van Band 89 als muzikale kick-off van de avond. Daarna neemt Ride This Train het over met een originele coverset van Johnny Cash. Zing nadien samen de hits van Vlaanderen Zingt en sluit mee de avond af met DJ Nic. Wie wil meezingen vanop het podium, laat snel iets weten aan de cultuurdienst.
Lees meer...


Academische zitting: Frans Schotte

Dinsdag 11 juli | 19.00u. | Raadzaal, stadhuis
Het stadsbestuur en de cultuurraad nodigen je graag uit op de officiële 11 juliviering met als centrale gast Frans Schotte, voorzitter van de Gezinsbond en van Cercle Brugge. Tijdens de Vlaamse Feestdag zal onze gastspreker dieper ingaan op de thematiek van de Vlaamse gezinnen aan het werk en in de sport, gisteren, vandaag en morgen. Tussendoor word je getrakteerd op een muzikaal intermezzo door het Desselgemse kinderkoor Muzquito.
Lees meer...


Schatten van Vlieg in de bib

Juli-augustus | Bib Waregem, Desselgem, Sint-Eloois-Vijve
Hou je van raadsels, puzzels, zoektochten en schattenjachten? Heb je in juli of augustus nog een gaatje in je agenda? Kom dan zeker eens langs in de bib want ook dit jaar verstopte Vlieg er een schatkist. Vlieg maakte drie geurpakjes en liet in elk pakje een geheime geur achter. Doe mee aan de zoektocht en leer ruiken met je ogen, handen, oren en mond.
Lees meer...


Open call: MAART Kunstroute

Deadline 25 september
Van 16 tot en met 18 maart 2018 vindt de zesde editie plaats van MAART Kunstroute in Waregem. Het druk bezochte kunstparcours  verbindt zes locaties in het centrum van de stad waar het publiek kan genieten van fel gesmaakte hedendaagse kunstexpo's en performances. Voor de editie 2018 lanceert MAART een open oproep naar gastcuratoren die op twee locaties een tentoonstelling samenstellen.
Lees meer...


Nieuw seizoen in De Schakel: Al Wat Telt

Vorige maand lanceerde CC De Schakel het podiumprogramma van volgend seizoen. Vanaf september kan je er opnieuw genieten van klinkende namen als Urbanus, Philippe Geubels, De Drie Wijzen, José Navas (dans), Julien Cottereau (circus) en Kommil Foo. Het programma biedt voor elk wat wils, dat blijkt ook uit de eerste verkoopcijfers. Zo gingen er tussen 10 tot 19 juni al meer dan 18.300 tickets de deur uit. Heb je nog geen tickets? Geen paniek: er zijn nog bijna evenveel tickets beschikbaar!
Lees meer...


De Kunstacademie: ook voor jou een creatieve plek?

Geprikkeld door Muziek, Woord, Dans of Beeld én goesting om je kunstzinnig te ontplooien? Dan is de Kunstacademie zeker iets voor jou! Jong of oud, in de kunstacademie is iedereen welkom én iedereen kunstenaar! Er zijn speciale 18+-cursussen voor nieuwe instappers (o.a. Glaskunst, Schilderkunst, Mixed Media). Ontdek alle info over de inschrijvingen via de website.
Lees meer...


Parkies: je muzikale maandag

Maandagavond in juli - augustus | Park Casier
Tijdens de zomermaanden is park Casier weer het decor van de Parkies Kasteelconcerten. Iedere maandagavond in juli en augustus is heel Waregem vanaf 18.30u. op de been voor steengoede live muziek en onvervalste gezelligheid. Niemand minder dan Isabelle A, Kate Ryan en Gene Thomas zakken af naar Waregem.
Lees meer...


Cultuurcontentement: enquête

Wat vind jij belangrijk voor cultuur in onze stad Waregem en hoe waardeer jij de inzet van de stad?  We horen het graag! Er gebeurt lokaal al heel wat voor amateurkunstenaars, verenigingen, bibliotheken, cultuurcentra, erfgoed of kunstinstellingen. Maar wat kan beter? En waar kan de stad in de toekomst extra op inzetten? Geef jouw mening in deze enquête.
Lees meer...


Navid Nuur: expo

Van 27 augustus tot 26 november | Be-Part
Eind augustus kunnen liefhebbers in Be-Part terecht voor een solotentoonstelling van Navid Nuur (1976, Teheran, IR). De kunstenaar raakte gefascineerd door kauwgom en tekst. Hij leerde letters schrijven met zijn mond. Naast eerder komische acties werkt de kunstenaars installaties uit en registreert hoe ze de bezoeker beïnvloeden.
Lees meer...


Tentoonstellingsruimte: het Koetshuis

De tentoonstellingsruimte het Koetshuis in Park Casier kent zijn succes. Week na week exposeren nieuwe kunstenaars en verenigingen. Wil je op de hoogte blijven van de exposities? Volg de UiT-in-Waregem Facebookpagina of check de agenda op onze website.