Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen. Uw nieuws hier online, neem dan contact op met de redactie.

donderdag 15 juni 2017

Tieners sturen seksueel getinte foto’s, maar missen volgens expert nog te veel levenswijsheid : “Praat nú over s...

Tieners sturen seksueel getinte foto's, maar missen volgens expert nog te veel levenswijsheid : "Praat nú over sexting"
Ouders, het is nú het moment om met uw tieners over 'sexting' te praten. Grijp die tragische gebeurtenis aan om te weten te komen hoe het onderwerp bij hen speelt. Het is niet omdat zij handiger zijn met knopjes dat ze de levenswijsheid hebben om kritisch met sociale media om te gaan." Dat zegt...
Lees verder

Albert en Paola voortdurend op doktersbezoek, maar toch 900.000 euro werkingsmiddelen
Koningin Paola heeft vorig jaar 11 consultaties bij de huisarts gehad, 42 raadplegingen bij een specialist, 7 ziekenhuisconsultaties, 2 operaties en 4 ziekenhuisopnames.
Lees verder

Vrachtwagen met mensen zonder papieren rijdt motorrijder aan, bestuurder vlucht weg
Op de E17 in Gentbrugge, in de richting van Antwerpen, heeft een Britse vrachtwagen een motorrijder aangereden. In het voertuig zaten verschillende mensen zonder papieren. De motorrijder raakte levensgevaarlijk gewond. De chauffeur van de vrachtwagen is spoorloos.
Lees verder

Dronken fietser is niet langer automatisch zijn rijbewijs kwijt
Wie dronken met de fiets rijdt, verliest binnenkort niet langer automatisch zijn rijbewijs. Tot nu toe werden politierechters door de wet verplicht om dronken fietsers automatisch een rijverbod van een maand op te leggen voor de wagen.
Lees verder

Onkelinx pikt het niet dat haar kinderen "zwartgemaakt" worden in Samusocial-schandaal
PS-kopstuk Laurette Onkelinx neemt het niet dat haar kinderen meegesleurd worden in de storm rond de graaicultuur aan de top van Samusocial. In een opvallend persbericht toont de politica begrip voor de woede over het schandaal, maar benadrukt ze dat haar kinderen steeds met correcte contracten en...
Lees verder

UV-waarden bereiken zeldzame hoogten: vaak insmeren vandaag een must
Wie vandaag, woensdag, wil genieten van de zon, doet dat beter op een verstandige manier. De UV-index kan vandaag namelijk pieken tot waarde 9, een zeer hoog niveau dat zelden voorkomt in ons land. Dat betekent dat de huid sneller verbrandt.
Lees verder

Coach moet vrouwen na bevalling begeleiden naar gezond gewicht
Een team van gezondheidsonderzoekers gaat vrouwen tijdens een zwangerschap en tussen twee zwangerschappen begeleiden naar een gezonde leefstijl. Doelgroep zijn vrouwen die tijdens een voorgaande zwangerschap te veel aankwamen en die kilo's niet meer kwijt raakten. De onderzoekers willen de vrouwen...
Lees verder

Onbekenden gooien granaten naar bedrijf: buitenkant zwaarbeschadigd
Woensdagochtend zijn zware beschadigingen vastgesteld aan een bedrijf op de Toekomstlaan in Genk. Onbekenden gooiden twee granaten naar de gevel. Dat meldt politie CARMA.
Lees verder

Hulpdiensten op zoek naar vermist jongetje (4) in Harelbeke
Politie en brandweer houden een koortsachtige zoekactie in het provinciale domein De Gavers in Harelbeke. Daar is een jongetje van vier jaar vermist.
Lees verder

Lijken gevonden in geborgen autowrak bij Riemst
Net voorbij de jachthaven in Kanne bij Riemst, op Waals grondgebied, is woensdagnamiddag een autowrak uit het Albertkanaal gehesen waarin twee lijken lagen. Dat gebeurde tijdens de opruimactie van het parket van Limburg in het kader van onderzoeken naar vermiste personen en voertuigen. De wagen...
Lees verder

'Hittebrigade' aan kust haalt dieren uit snikhete auto's
Gewapend met glashamers en drinkwater zullen in juli en augustus vrijwilligers van Het Blauwe Kruis patrouilleren op de parkings aan de kust. Ze zoeken naar wagens waarin huisdieren werden achtergelaten. Als het nodig is, zetten ze de zware middelen in om de dieren te bevrijden.
Lees verder

Vuilnismannen vinden portefeuille met daarin bijna 10.000 euro
Een tandarts in Koksijde was bijna een klein fortuin kwijt. Zijn portefeuille met daarin bijna 10.000 euro gaf hij per abuis mee met de vuilkar. Maar dankzij de vuilnismannen heeft hij alles terug.
Lees verder

Bibliotheek jaagt op bezoeker die zijn gevoeg doet op boeken
Het personeel van de bibliotheek in Halle kan het amper geloven: al drie woensdagen op rij heeft iemand zijn gevoeg gedaan op boeken en een cd. Telkens liet de vervuiler de besmeurde stukken achter op het toilet van de bib.
Lees verder

Leerlingen breken in om examens te stelen
In handboeien werden ze gisteren meegenomen door de politie, twee leerlingen van BenedictusPoort in Gent. Samen met een derde leerling worden ze verdacht van een inbraak in de school om examenvragen te stelen. Het is al de tweede inbraak in amper een maand tijd.
Lees verder

Stroompanne in Brussels Airport: reizigers moeten buiten wachten
Een grote stroompanne heeft de luchthaven van Zaventem getroffen. Honderden reizigers staan voor de deuren van de vertrekhal te wachten om binnen te mogen.
Lees verder

Worden e-sigaretten binnenkort fors duurder?
Om jongeren van de e-sigaret te houden, wil N-VA-Kamerlid Renate Hufkens accijnzen heffen, reclame aan banden leggen en smaakjes in nicotinehoudende vloeistof verbieden. Minister van Financiën Johan Van Overtveldt is bezig met de invoering van accijnzen op de e-sigaret.
Lees verder

Zomerse blijft nog even in het land
Het is donderdag wisselend bewolkt. In de namiddag is er een toenemende kans op lokale buien met mogelijk onweer, vooral dan in het oosten van België en deels ook het centrum.
Lees verder

'Boekenkakker' terroriseert bibliotheek van Halle
Wie doet nu zoiets? Het personeel van de bibliotheek in Halle kan het niet geloven: al drie woensdagen op rij heeft iemand zijn gevoeg gedaan op boeken en een cd in de bibliotheek van Halle. Telkens liet de vervuiler de ­besmeurde stukken achter op het toilet. Cultuurschepen Marc Snoeck (SP.A)...
Lees verder

Animal Rights klaagt wantoestanden aan: kuikens verdronken, nek gebroken of levend gedumpt
De dierenrechtenorganisatie Animal Rights klaagt wantoestanden aan in een Tieltse broeierij. Op een schokkende undercovervideo is te zien hoe het bedrijf omgaat met"ongeschikte" kuikens. Die worden gedood door het breken van de nek, verdronken of eindigen levend bij het afval.
Lees verder

22.000 extra plaatsen op Vlaamse scholen tegen 2020
Tegen 2020 moeten er 22.000 extra plaatsen bijkomen op Vlaamse scholen, vooral in grote steden. Dat staat volgens Het Laatste Nieuws in het Masterplan Scholenbouw dat onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) donderdag voorstelt.
Lees verder