donderdag 29 juni 2017

Nieuwsflits wegenwerken

Nieuwsflits wegenwerken
29 juni 2017 - Op maandag 3 juli zal de Fraterstraat een dag lang afgesloten zijn ter hoogte van de spoorwegbrug voor asfaltering. Alleen fietsers en voetgangers zullen dan door kunnen. Op zaterdag 1 juli begint een nieuwe fase van de werken van het Agentschap Wegen en Verkeer aan twee bruggen van de E40.
Fraterstraat afgesloten voor asfaltering op maandag 3 juli

De werken aan de onderdoorgang van de spoorwegbrug in de Fraterstraat zijn bijna klaar. De aannemer heeft intussen het voetpad aan de even kant van de straat verbreed en werkt nu de tweede fase van de werken af, het verbreden van het fietspad aan de oneven zijde. Daarna moet de onderdoorgang nog geasfalteerd worden. Dat gebeurt op maandag 3 juli. De Fraterstraat wordt dan één dag afgesloten ter hoogte van de spoorwegbrug. Meteen na de asfaltering zullen slimme verkeerslichten geplaatst worden om het verkeer onder de brug te regelen.

Verkeerssituatie en omleiding op 3 juli
Gemotoriseerd verkeer moet op maandag 3 juli omrijden via de Bergstraat, de Hundelgemsesteenweg en de Van Goethemstraat en via de Gontrode Heirweg en de Van Laetestraat. Fietsers en voetgangers kunnen wel door. Ook de bussen van De Lijn volgen een omleiding. De haltes Kerk Flora, Merelbeke Station, Vijverwegel en Kon. Elisabethlaan worden op maandag 3 juli niet bediend. Auto's mogen de Tertzweildreef ook dan niet in- of uitrijden via de Fraterstraat. Ze kunnen de woningen in de Tertzweildreef alleen bereiken via de Vinkenlaan. Fietsers en bromfieters mogen wel door.
Nieuwe fase werken E40

De werkzaamheden van het Agentschap Wegen en Verkeer aan twee bruggen van de E40 gaan op 1 juli een nieuwe fase in. Het agentschap vernieuwt de brug over de Tijarm en de brug over de Oude Gaversesteenweg. De voorbije weken bouwde de aannemer eerst een tijdelijke brug langs de zuidkant van de E40. Die wordt op zaterdag 1 juli in gebruik genomen, waardoor in de richting van Brussel weer drie rijstroken beschikbaar zullen zijn.
 
Verkeerssituatie vanaf 1 juli
Het verkeer richting Brussel rijdt over de tijdelijke brug, over drie versmalde rijstroken. Verkeer in de richting van Gent wordt via een doorsteek door de middenberm geleid. Ook daar zijn drie versmalde rijstroken beschikbaar. Hou rekening met een snelheidsbeperking van 70 km/u in de werfzone en van 50 km/u door de middenberm. De Oude Gaversesteenweg blijft afgesloten voor het autoverkeer ter hoogte van de brug van de E40. Voor fietsers en voetgangers wordt zoveel mogelijk een doorgang voorzien. De aannemer blijft ook tijdens het bouwverlof aan het werk.
Meer info
Wie verder op de hoogte wil blijven van de werken op de E40 vindt alle info op deze pagina van het Agentschap Wegen en Verkeer. Wie vragen heeft, kan contact opnemen met het Agentschap Wegen en Verkeer via wegen.oostvlaanderen@vlaanderen.be.
Meer info
dienst mobiliteit
T 09 210 33 11
mobiliteit@merelbeke.be

 

dienst werken
T 09 210 33 80
werken@merelbeke.be


 
Schrijf je uit    Pas je profielgegevens aan
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je bent ingeschreven in het mailingbestand voor de nieuwsbrief Mobiliteit en wegenwerken van het gemeentebestuur van Merelbeke.