Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen. Uw nieuws hier online, neem dan contact op met de redactie.

maandag 26 juni 2017

Nieuwsbrief Ham - Juni 2017

Nieuwsbrief | LCP e-gov en internet services
Nieuwsbrief gemeente Ham
gemeente Ham Ham - Dorpsstraat 19

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Ham - Juni 2017


6 juli - Sirenetest SEVESO alarm

Ham ligt in de buurt van enkele SEVESO- en nucleaire bedrijven. In geval van nood wordt de bevolking gealarmeerd via een speciaal alarmsysteem. Op donderdag 6 juli worden de sirenes op het grondgebied van Ham opnieuw getest.

Sluitingsdagen zomervakantie

De gemeentelijke diensten, het VrijeTijdsPunt en het OCMW zijn gesloten op dinsdag 11 juli (Vlaamse feestdag), vrijdag 21 juli (Nationale feestdag), maandag 14 augustus (brugdag), dinsdag 15 augustus (O.L.V. Hemelvaart).

Schrijf in op Be-Alert en word verwittigd bij een noodsituatie

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente, willen we jou graag snel verwittigen. Daarom kan onze gemeente vanaf nu gebruik maken van BE-Alert, een nieuw systeem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.

ZomersineMAH on tour

Deze zomer trek de sineMAH op tournee door onze gemeente. Vier vrijdagavonden lang geniet je telkens op een andere locatie van de betere film. Op vrijdag 14 juli starten we met De Premier in 't Vlietje. Het terras is geopend vanaf 20.30 uur. De film start om 21.30 uur.

Vakantietoezicht aangevraagd?

Je plant een vakantie in binnen- of buitenland of je bent gewoon een langere periode van huis? Zorg er dan via enkele eenvoudige ingrepen voor dat je woning geen makkelijke prooi is voor inbrekers. Ook het vakantietoezicht door de politie is erg doeltreffend.

De duinen gaan op wandel

Ga tijdens de zomermaanden op ontdekkingstocht doorheen Gerheserheide. Een gebied met zandwegen en met dennenbossen begroeide duinen. Vertrekken doe je aan de Vuvuzela. Een tocht van een 8-tal langs het sterrenplekje 'Den Tus, de historische site 'De Schans van Gerhees en dieren van Gerheserheide.

Staat hier binnenkort jouw graffiti kunstwerk?

Het OCMW wil één van de buitenmuren van de opslagruimte aan het dienstencentrum in een nieuw kleurrijk jasje steken. Bedoeling is om de muur op te fleuren met graffiti. Hij heeft een oppervlakte van 19 meter op 4 meter. Ben jij een graffitikunstenaar of ken je iemand die creatief is met spuitbussen?

Zomerregeling VrijeTijdsPunt Ham

Van 3 juli t.e.m. 1 september geldt de zomerregeling in het VrijeTijdsPunt. Daarnaast worden je materialen tussen 28 juni en 15 augustus automatisch voor 6 weken op je kaartje gezet. Zo hoef je je geen zorgen te maken over het verlengen van je stukken.

Happen en (s)t(r)appen. Lekker door Ham!

Ben jij een liefhebber van fietsen, wandelen, cruisen met de Vespa en lekker eten? Dan is happen en (s)t(r)appen iets voor jou! Geniet van het groene Ham tijdens een wandel-, fiets- of Vespatocht. Onderweg wacht je een heerlijk menu bij de deelnemende horecazaken

Uit in Ham Gemeente Ham
Dorpsstraat 19
3945 Ham
tel. 013 61 10 00
fax 013 61 10 01
info@ham.beKlik hier om uw abonnement op deze nieuwsbrief te wijzigen of te beëindigen.