Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen. Uw nieuws hier online, neem dan contact op met de redactie.

maandag 19 juni 2017

Nieuws uit Middelkerke: Droogte, Hitte, Vogelgriep, Be-Alert, Leven in bezet Middelkerke

Lees deze nieuwsbrief in je browser
Logo

Nieuws uit Middelkerke

Extra maatregelen nav. droogte en hitte

Nu we met een aanhoudende droogte geconfronteerd worden nemen de lokale en bovenlokale overheden verschillende maatregelen om spaarzaam met de waterreserves om te gaan. Ook de hitte zorgt voor extra maatregelen.


 Waterschaarste: wat nu?
 Hittegolf en ozonpieken: hoe ermee omgaan?

Ben jij al geregistreerd bij Be-Alert

In een noodsituatie is het belangrijk dat informatie zo snel mogelijk tot bij de burger raakt. Wie aangemeld is bij Be-Alert krijgt onmiddellijk een bericht indien de gebruiker zich in de buurt van een ramp bevindt.


 Meld je aan!

Vogelgriep in West-Vlaanderen: wat moet je weten?

Het H5N8-virus is vastgeesteld nabij Oostkamp, Zuienkerke en Quiévrain. Rond de getroffen zones werd een vervoersverbod afgevaardigd. De bestaande maatregelen, blijven behouden: geen openbare verkoop op markten, prijskampen, tentoonstellingen etc zijn niet toegelaten.
 


 Alle maatregelen op een rijtje

5e deel 'Leven in bezet Middelkerke: Schaarste' online beschikbaar

'Leven in bezet Middelkerke' is een gratis online-feuilleton in 10 afleveringen over Middelkerke tijdens WO II. Van februari tot november 2017 krijg je telkens op de eerste maandag van de maand een online aflevering.


 Deze maand: schaarste!

Wijzigingen Belbus vanaf 1 juli

De Middelkerkse Belbus ondergaat een kleine verandering: de vaste dienstregeling en de vaste route van de Belbus verdwijnen vanaf 1 juli. Hierdoor kan je je sneller met de Belbus verplaatsen en moet je niet wachten op een exact uitgeschreven tijdstip.

 


 Bekijk de voorwaarden van de Belbus

Nieuwe wetgeving hinderattesten

Vanaf 1 juli gaat de nieuwe regeling voor compensatiemaatregelen in. Ondernemers in werven die reeds voor 1 juli 2017 van start zijn gegaan, bijvoorbeeld Westende/Lombardsijde vallen onder de reeds bestaande maatregelen, namelijk rentetoelage en inkomenscompensatievergoeding.


 Meer over de hinderattesten

Westende-Bad deze zomer voorbehouden aan voetgangers

Zoals vorig jaar,  wordt de verkeerssituatie in de Distellaan en Meeuwenlaan opnieuw gewijzigd: de centrumstraten van Westende-Bad zullen vanaf zaterdag 1 juli  tot en met zondag 1 oktober 2017 verkeersluw gemaakt worden.


 Alle practica over de verkeersluwe straten
GEGEVENS AANPASSINGEN / UITSCHRIJVEN

Gemeentebestuur Middelkerke, Spermaliestraat 1, 8430 Middelkerke, 059 31 30 16, informatiedienst@middelkerke.be