vrijdag 9 juni 2017

Golden State Warriors staan op een zege van NBA-titel

Golden State Warriors staan op een zege van NBA-titel

De Golden State Warriors zijn nog amper een overwinning verwijderd van de titel in de Noord-Amerikaanse profbasketcompetitie NBA. Woensdagavond wonnen de Warriors met 113-118 van uittredend kampioen Cleveland Cavaliers en vergrootten zo hun voorsprong tot 3-0.

Lees verder

Rudi Vervoort: 'Mayeur moet over ontslag denken'

De hele zaak rond Samusocial brengt de Brusselse PS in verlegenheid. Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) vraagt zijn partijgenoot Yvan Mayeur na te denken over zijn ontslag.

Lees verder

Diego Costa zet deur open voor Lukaku bij Chelsea: "Conté heeft laten weten ik hier geen toekomst meer heb"

De kans lijkt klein dat Diego Costa volgend seizoen nog voor Chelsea voetbalt. De Spaanse aanvaller heeft van Antonio Conté, coach van de Engelse kampioen, te horen gekregen dat hij niet meer in diens plannen past. Dat vertelde Costa woensdagavond na de oefeninterland in Murcia tegen Colombia (2-2).

Lees verder

Gaf ex-topman Staatsveiligheid geheime info aan MR-senator?

Alain Winants, de voormalige administrateur-generaal van de Staatsveiligheid, zit in moeilijke papieren. Onderzoek van zijn computer lijkt erop te wijzen dat hij zijn boekje te buiten is gegaan in de Kazachgate-affaire.

Lees verder

Limburger rijdt al meer dan miljoen kilometer met zijn Mercedes

- De taxi van Danny Kellens uit Maasmechelen gaat al lang mee, zo lang zelfs dat hij met zijn 1.2 miljoen afgelegde kilometers het Belgisch record op zijn teller heeft staan.

Lees verder

FC Sevilla heeft nieuwe trainer beet

De Argentijnse coach Eduardo Berizzo heeft met Sevilla een principeakkoord bereikt over een contract voor twee seizoenen. Dat bevestigt de Spaanse eersteklasser op zijn website.

Lees verder

Britten stemmen 'in belangrijkste verkiezing in generatie'

In Groot-Brittannië zijn de stembureaus voor de vervroegde parlementsverkiezingen open. Volgens de laatste peilingen zal premier May haar meerderheid vergroten.

Lees verder

Unia opende vorig jaar een vijfde meer dossiers

Het aantal dossiers bij Unia over mogelijke discriminatie, haatboodschappen of haatmisdrijven is het afgelopen jaar met twintig procent gestegen. Die stijging kan voor een deel verklaard worden door de toegenomen media-aandacht, klinkt het.

Lees verder

TIP. Graanmarkt 13 doet solden net een beetje anders

De Antwerpse conceptstore Graanmarkt13 pakt tijdens het eerste weekend van de zomersolden uit met een bijzondere actie. Die twee dagen worden de winkelrekken gevuld met tweedehandsspullen. Bij een eventuele verkoop gaat de opbrengst naar de vorige eigenaar.

Lees verder

Christian Coleman sprint naar negende plaats aller tijden op de 100 meter

De Amerikaan Christian Coleman heeft woensdag tijdens een atletiekmeeting in Eugene (Oregon) de snelste 100 meter van het jaar gelopen. In de halve finales van de nationale universiteitskampioenschappen (NCAA) klokte hij af na 9.82 (wind: +1,3 m/s).

Lees verder

Uitzendconsulent bij VIO Interim: werk maken van geluk
Voor uitzendorganisatie VIO Interim zijn positief denken en geluk op de werkvloer basiswaarden als werkgever. De personeelsmanagers heten er geluksverantwoordelijken, uitzendkrachten komen er al eens langs op de koffie. Dat mag dan wat wollig klinken: zoiets doe je niet op goed geluk. Het resultaat is er wél, met 35 kantoren in heel Vlaanderen en een hoofdkantoor in Beervelde.
Lees verder

LIVE. Commissie 22/3: 'Staatsveiligheid moet dringend versterkt worden'

De Staatsveiligheid moet meer armslag krijgen, op álle vlakken. Dat is één van de opvallendste aanbevelingen van de commissie 22/3.

Lees verder

Reactie van Trump op aanslag Teheran is 'verwerpelijk'

De reactie van Amerikaans president Donald Trump op de aanslag in de Iraanse hoofdstad Teheran is 'verwerpelijk'. Dat heeft de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif donderdag gezegd op Twitter. Trump zei woensdag in een verklaring dat 'staten die terrorisme steunen het risico lopen om slachtoffer te worden van het kwaad dat zij bevorderen'.

Lees verder

Brusselse SP.A eist ontslag burgemeester Mayeur

Brussels minister Pascal Smet (SP.A) eist dat de Brusselse burgemeester Yvan Mayeur (PS) ontslag neemt. Zo niet, dan stappen de Vlaamse socialisten zelf uit het Brusselse stadsbestuur.

Lees verder

Tiesj Benoot: "Ik heb drie keer omgekeken, maar Froome kwam niet"

Tiesj Benoot reed woensdag een knappe tijdrit in het Critérium du Dauphine. Hij had vooraf schrik dat hij door Chris Froome, die vlak na hem startte, zou worden bijgebeend, maar dat gebeurde niet. Benoot finishte als 30e, op 1:23 van winnaar Richie Porte, en blikt met vertrouwen uit naar wat nog volgt: zijn debuut in de Tour.

Lees verder

Millionaire in Botanique: regendansen en rukwinden

Je hebt zo van die concerten waar er iets in de lucht hangt. Iets ondefinieerbaars, dat zich pas écht openbaart wanneer de allereerste noot wordt aangeslagen en het publiek meteen overstag gaat. Dit was zo'n avond. En het was Tim Vanhamel, de man die na Mauro de titel 'Vlaamse rockgod' misschien wel met het meeste aplomb belichaamt, die die betekenisvolle eerste noot uit zijn gitaar ramde.

Lees verder

Commissie 22/3 wil één grote Kruispuntbank Veiligheid
Naar analogie met de Kruispunt van de Sociale Zekerheid moet er een centrale Kruispuntbank Veiligheid komt, waarin álle gegevens van alle betrokken diensten zitten. Het is geen nieuwe databank, maar een koepelstructuur boven de bestaande databanken. Dat beveelt de commissie 22/3 aan in haar lijvige rapport, dat op dit moment voorgesteld wordt.
Lees verder

Prins Harry heeft hartelijk onderonsje met 97-jarige weduwe

De Britse prins Harry heeft in Australië het startschot gegeven voor de vierde editie van zijn 'Invictus Games'. Nadien ging hij in de regen de bevolking begroeten, waaronder een 97-jarige weduwe die hartelijk geknuffeld werd.

Lees verder

Eerste dino heeft nog verrassing in petto

De eerste dino die ooit een naam kreeg, heeft sinds zijn vondst een opmerkelijke evolutie doorgemaakt. Bovendien blijven we maar tanden ontdekken in zijn kaak.

Lees verder

"Frankrijk zal comeback maken in het midden van F1-kalender"
Volgend jaar keert de GP van Frankrijk terug op de F1-kalender. De Franse GP zal waarschijnlijk in het midden van het jaar plaatsvinden en dat op het circuit van Paul Ricard.
Lees verder

Shinji Kagawa ontwricht schouder en mist duel tegen Irak

De Japanse international Shinji Kagawa moet forfait geven voor het WK-kwalificatieduel van volgende week tegen Irak. De middenvelder van Borussia Dortmund liep woensdag in de oefeninterland tegen Syrië een ontwrichting van de linkerschouder op.

Lees verder

Olympische Spelen van 2024 en '28 liggen haast vast

Geeft Los Angeles de Olympische Spelen van 2024 cadeau aan Parijs om dan zelf die van 2028 te krijgen? Dat is toch wat een gespecialiseerde website insinueert. LA ontkent (voorlopig).

Lees verder

Waarom Onkelinx de hakbijl in handen heeft

Zodra Laurette Onkelinx, de numero uno van de Brusselse PS, haar steun voor Brussels burgemeester Yvan Mayeur laat vallen, heeft hij er gelegen. Zij heeft hem de sjerp omgegord en heeft zijn lot in handen.

Lees verder

Nog geen coach, maar... Standard heeft wel nieuwe shirtsponsor!

Voetbalclub Standard gaat in zee met het Amerikaanse sportmerk New Balance. Beide partijen sloten een overeenkomst voor de sponsoring van shirts, trainingskleding en sportieve uitrusting vanaf het seizoen 2017-2018, zo is donderdag bekendgemaakt.

Lees verder

Chris Froome: "Ik naar BMC? Complete onzin"

Voor de start van de vijfde etappe van de Dauphiné heeft Chris Froome de geruchten dat hij zijn diensten heeft aangeboden bij BMC de kop ingedrukt. "Ik weet niet waar die geruchten vandaan komen, maar er is niets van aan. Het is complete onzin", verklaarde de Tour-winnaar.

Lees verder

AB InBev neemt belang in bekende bierwebsite

AB Inbev, de grootste bierbrouwer in de wereld, heeft zich ingekocht in het invloedrijke bierplatform RateBeer. Kleinere brouwerijen reageren verontwaardigd.

Lees verder

Rituele moorden op kale mannen teisteren Mozambique

Het Afrikaanse land Mozambique wordt geteisterd door rituele moorden op kale mensen. De politie heeft de bevolking gewaarschuwd nadat twee kale mannen zonder organen dood werden aangetroffen.

Lees verder

De 10 belangrijkste aanbevelingen van commissie 22/3

Meer dan een jaar na de aanslagen in Brussel is de commissie 22/3 klaar met het formuleren van haar aanbevelingen. Is België een failed state? Neen, maar er zit wel zand in de machine.

Lees verder

Waarom de jeugd een belangrijke rol speelt in Britse verkiezingen

Het resultaat van de Britse verkiezingen hangt in grote mate af van de opkomst bij jonge kiezers. Die hebben een sterke voorkeur voor de Labour-partij van Jeremy Corbyn.

Lees verder

Jumpingruiter Van Paesschen is ontstemd over onduidelijkheid in Nations Cup

Constant Van Paesschen verdedigt vrijdag in het Poolse Sopot de Belgische kleuren op de Nations Cup Divisie 2. Dejumpingruiter vindt het "heel bizar" dat nog niet is vastgelegd wie er kan promoveren en hoe dat kan gebeuren.

Lees verder

Oranje kan tegen Luxemburg rekenen op fitte Robben

Het Nederlands elftal is donderdag rond 12.00 uur met Arjen Robben aan de laatste training voor de wedstrijd in de WK-kwalificatie tegen Luxemburg begonnen. De aanvaller lijkt vrijdag beschikbaar voor de laatste interland van het seizoen voor Oranje.

Lees verder

Nieuwe klap voor Eurostadion: geen milieuvergunning

De provincie Vlaams-Brabant weigert om een milieuvergunning uit te reiken voor het Eurostadion. De provincie vreest een verkeersinfarct, en eist eerst garanties dat Vlaanderen de nodige infrastructurele ingrepen doet.

Lees verder

Brad Pitt haalt uit naar Trump tijdens komische weersvoorspelling

Nu de Verenigde Staten officieel uit het klimaatakkoord zijn gestapt, voorspelt Brad Pitt tijdens een weerbericht 'geen toekomst' meer. In de eerste aflevering van 'The Jim Jefferies Show' haalt hij op die manier sterk uit naar president Trump.

Lees verder

Auditeur vraagt schorsing uitbreiding Essers

De auditeur van de Raad van State adviseert om de uitbreidingsplannen van de transportfirma Essers in Genk te schorsen. Dat meldt Natuurpunt.

Lees verder

WhatsApp komt met de functie die iedereen al zo lang wil
De populaire berichtendienst WhatsApp zou de functie waarmee je berichten kan terugtrekken of zelfs aanpassen binnenkort voor iedereen beschikbaar maken. Al schuilt er wel één addertje onder het gras.
Lees verder

Poetin: 'Ik ben geen vrouw, dus ik heb geen slechte dagen'

In een reeks interviews met de Amerikaanse filmmaker Oliver Stone heeft de Russische president Vladimir Poetin enkele opmerkelijke uitspraken gedaan.

Lees verder

92 kandidaten voor nieuw Brussels museum

Er zijn 92 kandidaten voor de verbouwing van de Brusselse Citroëngarage tot cultuurhuis, onder wie ook David Chipperfield, Rem Koolhaas en Bjarke Ingels. In de tweede fase van de architectuurwedstrijd zullen zeven voorstellen worden geselecteerd.

Lees verder

Eis echtgenote Piqueur afgewezen
De curatoren van de failliete Optima Bank mogen proberen om de persoonlijke borgstelling van Jeroen Piqueur te activeren. Een eis van Piqueurs echtgenote om de borgstelling ongeldig te verklaren, is door de familierechtbank afgewezen.
Lees verder

Boze passagier doet hostess in tranen uitbarsten

Een video waarin een boze passagier tekeer gaat tegen een Aviapartner-medewerkster kan op veel ontzag rekenen. De man mag het vliegtuig niet op omdat hij geen geprinte boarding pass heeft, en dat neemt hij de medewerkster op zijn zachtst gezegd kwalijk.

Lees verder

ECB zet eerste ministap richting afbouw financiële stimulus

De Europese Centrale Bank lijkt een eerste ministapje gezet richting afbouw van zijn massale financiële injecties. Daarvoor moest wel tussen de regels van het persbericht worden gelezen dat de ECB vandaag heeft verspreid.

Lees verder

Australië en Mat Ryan houden WK-droom levend met winst tegen Saoedi-Arabië

Australië heeft donderdag een belangrijke overwinning geboekt in de strijd om een plaats op het WK 2018. Voor eigen publiek in Adelaide versloegen de 'Aussies', met Mat Ryan in doel, Saoedi-Arabië met 3-2.

Lees verder

Thierry Neuville zet tweede tijd neer in shakedown in Rally van Italië

Thierry Neuville heeft donderdag de tweede chrono gereden tijdens de shakedown voor de rally van Italië, de zevende manche van het WK.

Lees verder

Brokstukken vermist vliegtuig en lichamen aangetroffen in Myanmar

Het leger in Myanmar heeft donderdag in de Andamanse Zee brokstukken gevonden van het militair vliegtuig dat sinds woensdag vermist was. Er werden ook lichamen aangetroffen.

Lees verder

Wat zal Comey zeggen?
Om vier uur deze namiddag onze tijd wordt de ontslagen FBI-directeur James Comey op de rooster gelegd door de Commissie Inlichtingen van de Amerikaanse Senaat. Dit is de tekst die hij daarvoor heeft voorbereid.
Lees verder

Limburg United versterkt zich met ex-Charleroi-speler

Hubo Limburg United heeft de Amerikaan Jordan Heath (25) aangetrokken, zo bevestigt de club uit de Euromillions Basket League donderdag.

Lees verder

Dabrowski en Bopanna winnen gemengd dubbelspel op Roland Garros

De Canadese Gabriela Dabrowski en de Indiër Rohan Bopanna hebben donderdag het gemengd dubbelspel op Roland Garros gewonnen.

Lees verder

Gnabry activeert clausule om Werder Bremen te mogen verlaten

Aanvallende middenvelder Serge Gnabry (21) verlaat Werder Bremen. De club kondigde donderdag aan dat de tweevoudige Duitse international de clausule in zijn contract om te club te kunnen verlaten, geactiveerd heeft.

Lees verder

Ruben Bemelmans gaat meteen onderuit in Surbiton

Ruben Bemelmans (ATP 125) heeft zich donderdag niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde van het Challengertoernooi in het Britse Surbiton (gras/127.000 euro). Hij verloor in twee sets van de Oekraïner Sergiy Stakhovsky (ATP 123).

Lees verder

Italië mist geblesseerde Marchisio tegen Liechtenstein

De Italiaanse international Claudio Marchisio heeft woensdagavond in de oefeninterland tegen Uruguay (3-0) een spierblessure opgelopen. Hij haakt af voor het WK-kwalificatieduel van zondag tegen Liechtenstein.

Lees verder

14-jarige verdachte bekent misbruik en doden van Romy

De 14-jarige jongen die ervan verdacht wordt zijn leeftijdsgenoot Romy om het leven gebracht te hebben, heeft bekend. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

Lees verder

Lijsttrekkerschap Van Besien opent de weg

Noem het geen kartel in Antwerpen, maar een bondgenootschap. Groen, Rood en nieuwkomers dagen Bart De Wever uit. Met Van Besien als kopman.

Lees verder

Wout van Aert en Mathieu van der Poel zijn zondag blikvangers in Ronde van Limburg

In het toeristisch paviljoen 'De Pline' in Tongeren is donderdag de Ronde van Limburg (1.1) voorgesteld. Deze eendagswedstrijd wordt zondag (11 juni) voor het zesde jaar op rij georganiseerd maar kent een reeds zeer rijke traditie. De eerste uitgave dateert immers al van 1919 toen ene Henri Moerenhout won. Na de zege van Marc Wauters in 1994 werd de koers een hele poos niet meer georganiseerd tot men in 2012 de draad weer opnam en men zondag aan de zesde editie "new look" toe is.

Lees verder

Lust u een vervuild waterijsje?

Om de vervuilde toestand van het water aan te kaarten, hebben drie Taiwanese kunststudenten waterijsjes met staaltjes riool- en ander afvalwater gemaakt.

Lees verder

Sushi gezond? 'Bevat evenveel calorieën als een pak frieten met curryworst'
Sushi is lekker en bovendien erg gezond - of dat is toch wat we veronderstellen als we rauwe vis, rijst en zeewier op ons bord zien liggen. Maar wist je dat een zogenaamde 'boot' voor twee personen met zo'n veertig stukjes sushi al snel duizend kilocalorieën bevat?
Lees verder

Dit onthoudt Ben Weyts van de fietsdocumentaire van De Standaard
De documentaire van De Standaard over fietsparadijs Kopenhagen wordt bijzonder veel bekeken, geliked en geshared. Wat kan Vlaanderen ervan leren? En wat vindt minister van mobiliteit Ben Weyts (N-VA) ervan? We lieten hem kijken. 'Vlaanderen is een fietsland, hoor.'
Lees verder

Hasi voorgesteld bij Olympiakos: "Blij om deel uit te maken van deze club"
Besnik Hasi is nu ook officieel de nieuwe trainer van de Griekse topclub Olympiakos. De Kosovaar werd vanmiddag voorgesteld in Athene en tekent een contract voor twee seizoenen. "Ik ben blij om deel uit te maken van deze club."
Lees verder

Geen Tour de France voor Jens Debusschere

Jens Debusschere maakt geen deel uit van de selectie van Lotto Soudal voor de komende Tour de France. De West-Vlaming gaf zelf al een paar keer aan dat hij geen vragende partij was, maar de beslissing na de Dauphiné zou vallen. Ploegmanager Marc Sergeant bevestigde nu in die Franse rittenkoers dat de West-Vlaming geen derde Tour zal rijden dit jaar.

Lees verder

Venezuela en Engeland bereiken finale WK voetbal U20

Venezuela en Engeland nemen het zondag in het Zuid-Koreaanse Suwon tegen mekaar op in de finale van het WK voetbal voor spelers onder twintig jaar. Venezuela schakelde donderdag Uruguay uit na penalty's, Engeland haalde het met 3-1 van Italië.

Lees verder

Basketbalclub Aalst haalt Nederlandse en Finse versterking

De Nederlander Wessel Keemink en de Fin Sakari Mäkinen dragen komend seizoen het shirt van Lindemans Aalst, zo laat het volleybalteam donderdag weten.

Lees verder

Standard zet zinnen op andere Franse coach

De Fransman Rémi Garde weigerde gisteren om trainer te worden bij Standard, maar de Rouches bewandelen ondertussen al de piste van een andere Franse coach. Volgens de Waalse pers, die overigens gisteren Garde al verkeerdelijk definitief bij Standard zagen, zat het bestuur van de Luikse club al samen met Sabri Lamouchi.

Lees verder

'Elke euro voor armoedebestrijding mag enkel daarvoor dienen'

Premier Charles Michel en staatssecretaris voor Armoedebestrijding Zuhal Demir hebben in de Kamer geantwoord op de heisa die is ontstaan rond de werking van de Brusselse daklozenorganistie Samusocial, en beloven een grondig onderzoek naar de financiële stromen.

Lees verder

Brussel nog steeds in de running als gaststad voor omroepfaciliteiten voor EK 2020

Brussel is één van de overgebleven kandidaat-gaststeden voor de huisvesting van het International Broadcast Centre (IBC) tijdens het EK voetbal in 2020. Dat heeft het organisatiecomité EURO 2020 Brussels donderdag gemeld.

Lees verder

Wie zijn de senatoren die Comey aan de tand voelen?

Het Senate Intelligence Committee telt vijftien voltijdse leden: acht Republikeinen, en zeven Democraten - hoewel een van die zeven 'onafhankelijk' is. De Commissie heeft de reputatie dat ze, als een van de weinige in het gepolariseerde Washington, de rechtstreekse partijbelangen overstijgt.

Lees verder

Volg de getuigenis van Comey hier
Voor de hoorzitting van James Comey trokken Amerikaanse media donderdag alle registers open. Niet verwonderlijk, want misschien zou geconcludeerd worden dat president Donald Trump de rechtsgang heeft proberen te belemmeren. Dat zou aanleiding kunnen zijn om een afzettingsprocedure in gang te zetten.
Lees verder

Bauhaus sprint naar ritzege in Dauphiné, De Gendt blijft leider

Thomas De Gendt gaat als leider de laatste drie dagen van de Franse rittenkoers Dauphiné in. De grote namen hielden zich koest op het heuvelachtige parcours richting Mâcon, de sprintersploegen kregen de vrijheid om in alle rust een vroege vlucht tijdig terug te nemen. Phil Bauhaus (Team Sunweb) won uiteindelijk verrassend de rit in de massaspurt voor vier Fransen (Démare, Coquard, Petit en Bouhanni).

Lees verder

Crisiscel opgericht om werking Samusocial te verzekeren

De Brusselse regering heeft donderdag akte genomen van het rapport van de regeringscommissarissen over Samusocial en de zitpenningen die werden uitgekeerd, en een aantal maatregelen genomen om de continuïteit van de daklozenorganisatie te verzekeren.

Lees verder

Overkop-huizen in vijf Vlaamse steden

Genk, Tienen, Mechelen, Gent en Oostende kunnen binnenkort een Overkop-huis openen voor jongeren met psychische problemen. Ze krijgen daartoe geld van de 'Rode Neuzen Dag'-campagne van VTM.

Lees verder

Mayeur geeft toe aan druk en stapt op

Brussels burgemeester Yvan Mayeur (PS) gaat vanavond aankondigen dat hij opstapt, zo meldt Le Soir. Coalitiepartners Open VLD en SP.A hadden zijn ontslag geëist na het vernietigende rapport over daklozenorganisatie Samusocial.

Lees verder

Nieuwe app brengt tekeningen tot leven
Wetenschappers van de Zwitserse universiteit ETH ontwikkelen momenteel enkele games die gebruik maken van 'Augmented Reality' om de creativiteit van kinderen te stimuleren.
Lees verder

Kevin De Bruyne: "We zullen niet met 1-8 winnen, maar wedstrijd zal wel lijken op onze thuismatch"

De Rode Duivels trainen vanavond een laatste keer voor de WK-kwalificatiematch van vrijdag in en tegen Estland om 20.45 uur. Vandaag reisden de Duivels naar de Estse hoofdstad Tallinn, waar Kevin De Bruyne met de pers sprak.

Lees verder

PORTRET. Yvan Mayeur, caractériel in maatpak

Koppig, eigenwijs, ongeduldig en een kort lontje. Yvan Mayeur heeft het altijd makkelijker gehad om vijanden te maken dan politieke vrienden. Na de Samusocial-affaire blijft er van die laatste categorie amper iemand over.

Lees verder

Groen: 'Nu oude politieke cultuur in Brussel met wortel en tak uitroeien'
Het ontslag van Brussels burgemeester Yvan Mayeur (PS) was onvermijdbaar. Dat zegt de voorzitster van Groen, Meyrem Almaci. Groen eist ook het ontslag van Peraïta. 'Ze moeten ook het geld teruggeven aan de daklozen voor wie het was bedoeld.'
Lees verder

Nieuw museum is 'cadeau aan Antwerpen'

Aan de Antwerpse Scheldekaaien opent vrijdag het gloednieuwe museum De Reede de deuren. Het gaat om een privé-initiatief van de Nederlandse ondernemer Harry Rutten, die tijdens zijn loopbaan een verzameling aanlegde van grafisch werk van drie grootmeesters in het genre: Francisco Goya, Edvard Munch en Félicien Rops.

Lees verder

Mario Been haalt Belgische physical coach naar APOEL

De Nederlandse trainer Mario Been blijft bij APOEL Nicosia bouwen aan zijn staf voor volgend seizoen. De Cypriotische landskampioen heeft donderdag de aanstelling van Bart Caubergh als physical coach aangekondigd.

Lees verder

Ostapenko blijft tenniswereld verbazen en plaatst zich voor finale van Roland Garros

Elena Ostapenko heeft zich geplaatst voor de finale van Roland Garros, op haar 20ste verjaardag is zij de eerste Letse ooit die zich plaatst voor de finale van een Grand Slam-toernooi. Ze klopte de Zwitserse Timea Bacsinszky in drie sets (7-6 (6-4), 3-6, 6-3).

Lees verder

Evi Van Acker versterkt haar leiderspositie in Santander

Op de derde dag van de Worldcup-finales in het Spaanse Santander was er nog iets meer wind en opnieuw een ruwe zee. Alle reeksen konden afgewerkt worden zoals voorzien.

Lees verder

Bloemen voor Amy Pieters in OVO Energy Women's Tour, Niewiadoma blijft leider

Amy Pieters heeft donderdag de tweede etappe in de Women's Tour (GBr/World Tour) gewonnen. De renster van Boels-Dolmans sprintte na 139 kilometer naar de zege in Staffordshire. Ze haalde het voor de Britse Hannah Barnes (Canyon SRAM Racing) en de Nederlandse Ellen van Dijk (Sunweb). De Poolse Katarzyna Niewiadoma behoudt haar leiderstrui.

Lees verder

De Brandenburger Tor kleurt Brits
Ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanslag in Londen, werd de vlag van het Verenigd Koninkrijk geprojecteerd op de Brandenburger Tor in Berlijn.
Lees verder

Martinez boordevol vertrouwen voor match tegen Estland, maar rekent niet op doelpuntenfestival

Een dag voor hun WK-kwalificatie-interland in en tegen Estland hebben de Rode Duivels getraind in de Albert Le Coq-Arena in Tallinn. Bondscoach Roberto Martinez moest geen spelers missen en kan dus vrijdag zijn sterkste elftal opstellen -op de langdurig geblesseerde Eden Hazard na. De Spanjaard rekent dan ook op winst, maar verwacht desondanks geen walk-over zoals in de heenmatch, toen het 8-1 werd.

Lees verder

'Trump is het nog aan het leren'

Donald Trump 'is geen leugenaar'. Dit heeft woordvoerster Sarah Huckabee Sanders van het Witte Huis donderdag gezegd als reactie op het getuigenis van de ontslagen FBI-directeur James Comey in het Congres. Trump zelf stelde te zullen 'vechten en overwinnen' na Comeys getuigenis.

Lees verder

Mannen moeten benen sluiten in Madrileense metro

Madrid wil komaf maken met een wijdverspreid probleem op metrostellen en bussen: het 'man spreading'.

Lees verder

Nieuw corruptieonderzoek naar Hillary Clinton

Er is een nieuw onderzoek geopend naar de voormalige presidentskandidate Hillary Clinton. Dat sluit aan bij een onderzoek van de Bengalese overheden wegens financiële verduistering naar Muhammad Yunus, één van de donoren van de controversiële Clinton Foundation en voormalig directeur van de Grameen Bank.

Lees verder

'Skateboardheld' onder de doden na aanslag Londen Bridge

Sinds de terreuraanslag van zaterdag 3 juni in de Britse hoofdstad was de Spanjaard Ignacio Echeverría vermist. Maar de Spaanse autoriteiten bevestigen nu dat de 'skateboardheld' een van de doden is.

Lees verder

Phil Collins stelt concerten uit na nachtelijke val op weg naar toilet

De Britse zanger en drummer Phil Collins heeft noodgedwongen twee optredens in londen moeten afzeggen. Hij moest met spoed naar het ziekenhuis met een 'ernstige gapende hoofdwonde' na een val.

Lees verder

Goed nieuws voor David Goffin

David Goffin (ATP-12) zag vorige week vrijdag zijn Roland-Garros vroegtijdig eindigen door een enkelblessure. De 26-jarige Luikenaar hoopt om zo snel mogelijk de trainingen te kunnen hervatten en hoopt ook nog altijd om op tijd fit te geraken voor Wimbledon. Dat verklaarde zijn entourage donderdag na nieuwe medische onderzoeken.

Lees verder

Mayeur wil aanblijven als schepen
SP.A is kwaad vertrokken uit het meerderheidsoverleg dat vanavond plaatsvond. Daar moest de vervanging van burgemeester Yvan Mayeur en OCMW-voorzitster Pascale Peraïta besproken worden, maar de PS lijkt Mayeur in het stadsbestuur te willen houden.
Lees verder

Exitpoll: Conservatieven verliezen mogelijk meerderheid, maar blijven grootste partij

De Conservatieven van premier Theresa May blijven de grootste partij in het Britse parlement. Mogelijk verliezen ze wel hun meerderheid. Dat blijkt uit een exitpoll van BBC, ITV en Sky na het sluiten van de stembussen.

Lees verder

Ivan Leko nieuwe trainer van Club Brugge
Verrassing van formaat: Ivan Leko (39) keert terug naar 'zijn' Club Brugge als opvolger van Michel Preud'homme. De Kroaat was van 2005 tot 2009 als speler publiekslieveling op Jan Breydel en krijgt nu een kans als T1 op het hoogste niveau. Hij tekent een contract voor 2 jaar en wordt vrijdag voorgesteld. STVV vangt iets meer dan 500.000 euro.
Lees verder

Koers pond zakt na bekendmaking exitpolls

Na de publicatie van de exitpolls voor de Britse parlementsverkiezingen is de koers van het pond sterling in elkaar gezakt. De munteenheid verloor in een paar minuten tijd ongeveer twee procent ten opzichte van de euro en ruim 1 procent ten opzichte van de dollar.

Lees verder

Labour pakt eerste zetels, maar wachten op trend in resultaten

De eerste vier van de 650 zetels in het Lagerhuis zijn donderdag naar de Labour Party gegaan. Dat meldden de Britse media in de nacht van donderdag op vrijdag. Zowel in Newcastle Central en Newcastle East als in Sunderland South en Sunderland Central wist de partij haar zetel te behouden.

Lees verder

May fel bekritiseerd om 'catastrofale fout'

De Britse premier Theresa May krijgt felle kritiek te verwerken, nu haar partij volgens de exitpolls haar meerderheid dreigt te verliezen. In Britse media en op Twitter wordt ze fel onder vuur genomen door politici van de andere partijen. De Britse liberaal-democraten lieten al weten niet in een coalitieregering te willen stappen.

Lees verder

Corbyn vraagt May om op te stappen

Jeremy Corbyn, de leider van Labour, vindt dat Theresa May moet opstappen. Dat heeft Corbyn vrijdagochtend verklaard in zijn toespraak, nadat hij op overtuigende wijze de zetel van het district Islington North binnenhaalde.

Lees verder

May: 'Conservatieven zullen stabiliteit van het land verzekeren'

Het Verenigd Koninkrijk heeft stabiliteit nodig en de Conservative Party zal daarvoor zorgen. Dat heeft de Britse eerste minister Theresa May vrijdagochtend verklaard, nadat ze zelf in het district Maidenhead de zetel voor het Lagerhuis had binnengehaald.

Lees verder

Wordt ook uw hond straks een wezen met gevoelens?
Met een grondwetswijziging willen CD&V en MR dierenrechten beter beschermen. 'Er is te veel bereikt rond dierenwelzijn om nog te wachten.'
Lees verder

'Oogst van meeste groenten mislukt als het niet snel regent'
Door de aanhoudende droogte dreigt de oogst van veel boeren te mislukken. 'Als de droogte uitzonderlijk blijkt, zullen we vragen om ze te erkennen als landbouw­ramp.'
Lees verder

Zonnig weekend op komst

Vrijdag begint nog met regen of lokale onweersbuien, maar nadien wordt het droog. Het weekend kondigt zich zonnig aan met maxima die zondag lokaal 30 graden kunnen bereiken. Dat meldt het KMI.

Lees verder

Gewezen Schotse premier Salmond verliest zijn zetel

Alex Salmond, gewezen eerste minister van Schotland en de vroegere leider van de nationalistische partij SNP, is bij de parlementsverkiezingen van donderdag niet herkozen. Hij verloor zijn zetel aan de kandidaat van de Britse conservatieven.

Lees verder

Wat betekent dit voor de Brexit?

De Britse premier Theresay May schreef vervroegde verkiezingen uit om steviger te staan in de Brexit-onderhandelingen. De nederlaag van haar partij dreigt die onderhandelingen nu echter flink te bemoeilijken.

Lees verder

Amper beweging op financiële markten in vroege handel

De financiële markten hebben voorlopig amper gereageerd op de Britse verkiezingen, nu de Conservatieve premier Theresa May haar meerderheid verspeeld heeft. Normaal reageren obligaties, aandelen, munten en grondstoffen op dergelijke politieke omwentelingen, maar in de vroege handel bleef de sfeer tot nu toe gelaten.

Lees verder

Vrouw die NSA-rapport zou hebben gelekt, pleit onschuldig

De 25-jarige vrouw die het NSA-rapport zou hebben gelekt over een veronderstelde Russische poging om Amerikaanse kiezersinformatie te hacken, heeft voor de rechtbank onschuldig gepleit.

Lees verder

Britse verkiezingen: de resultaten
Premier Theresa May heeft gegokt en verloren: het Verenigd Koninkrijk stevent af op een 'hung parliament'. Hoe hebben de Britten gestemd? Bekijk de resultaten per partij.
Lees verder

Onkelinx: 'Mayeur wordt geen schepen'

De ontslagnemende Brusselse burgemeester Yvan Mayeur keert niet terug als schepen. Dat heeft Brussels PS-kopstuk Laurette Onkelinx duidelijk gemaakt op de RTBF.

Lees verder