maandag 12 juni 2017

Echte zomerdag, maar kans op onweer

Echte zomerdag, maar kans op onweer

Het wordt zondag mooi en zonnig, maar in de namiddag komt er stilaan meer bewolking. Lokaal kan een (onweerachtige) bui ontstaan, maar op de meeste plaatsen blijft het droog.

Lees verder

Drie keer meer pleegzorgkinderen met minimumtarief in kinderopvang

Vorig jaar is aan 569 pleegzorgkinderen in de kinderopvang het verminderd tarief van 1,56 euro per dag toegekend. Dat is ruim een verdrievoudiging tegenover de 172 kinderen in 2014.

Lees verder

'Kraterfront' herdenkt grote mijnenslag Eerste Wereldoorlog

In Heuvelland is de grote mijnenslag van honderd jaar geleden herdacht met muziek, geluid en een lichtshow. Elf kraters over een afstand van vier kilometer vormden de blikvangers van het participatieproject.

Lees verder

Groen wil sterker actieplan tegen armoede

In aanloop naar de bijsturing van het Vlaams actieplan tegen armoede op 3 juli vraagt Groen specifieke maatregelen voor een betere bescherming van de 150.000 kinderen die in Vlaanderen in armoede leven. De partij bezoekt de komende weken armoedeorganisaties in de steden waar de kansarmoede het grootst is.

Lees verder

Persoons: 'Opstappen was een keuze die ik zelf wel kon maken'

Nu Yvan Mayeur (PS) is opgestapt als Brusselse burgemeester, staat Ans Persoons (SP.A) in het oog van de storm. Zij uitte flinke kritiek aan het adres van de voormalige burgemeester, maar blijkt zelf ook zitpenningen te ontvangen als bestuurslid van een Brusselse vzw. In De Zevende Dag kwam ze uitleg geven bij de heisa. 'Ik ben geen klein meisje, ik kan zelf keuzes maken.'

Lees verder

Gezin gewond op E40, politie zoekt bestuurders die betrokken waren bij ongeval

De politie zoekt twee bestuurders die betrokken waren bij een zwaar ongeval op de E40 richting Kust. Door gevaarlijke manoeuvres van de twee raakte een derde auto de middenberm. Vijf inzittenden raakten gewond, twee van hen verkeren in levensgevaar.

Lees verder

Samusocial stuurde alle pottenkijkers wandelen

De Brusselse daklozenorganisatie scheepte jarenlang iedereen af die vroeg om transparantie. Vragen over zitpenningen werden tot zesmaal afgewezen.

Lees verder

22 kilometer wegen die niemand wil
De lokale besturen willen er niets mee te maken hebben en ook de Vlaamse regering trekt er haar neus voor op. Zeven oude provinciewegen verkommeren al acht jaar in niemandsland.
Lees verder

'Geef gezonde burgers korting op hun ziekenfonds'

In plaats van patiënten te bestraffen als ze hun ziekte in de hand hebben gewerkt, stelt de Leuvense gezondheidseconoom Erik Schokkaert voor om burgers die voldoende bewegen en niet roken te belonen.

Lees verder

Politiecommissaris vlucht weg van alcoholcontrole
Een commissaris van de politiezone Dendermonde die ­zaterdagnacht tijdens een bob-controle werd gestopt door zijn collega's is er plankgas vandoor gegaan. De agenten achtervolgden de man kilometerslang. Toen ze hem twee uur nadien thuis aantroffen, blies hij nog steeds positief. Er is een tuchtprocedure opgestart tegen de man.
Lees verder

Belkacem getrouwd in gevangenis

Fouad Belkacem (35), de leider van de terroristische organisatie Sharia4Belgium en de bekendste jihad­­-ron­selaar in ons land is enkele weken geleden in de gevangenis getrouwd met een Belgische vrouw van Marokkaanse komaf.

Lees verder

Politie zoekt man na onrustwekkende verdwijning meisje (6)

Gisteren verdween een meisje op de markt van het slachthuis van Anderlecht. De politie is op zoek naar een man.

Lees verder

Nog nooit zo weinig vrouwen onder 30 bevallen

Het geboortecijfer is vorig jaar licht gestegen. Het percentage borelingen met een moeder die bij haar eigen geboorte niet de Belgische nationaliteit had, ook. De toename van het aantal geboorten doet zich voor in alle provincies, met uitzondering van Oost-Vlaanderen.

Lees verder

Proces kasteelmoord opnieuw gestart na plotse bekentenis

Voor de correctionele rechtbank van Brugge is de volgende zitting over de zaak van de kasteelmoord van start gegaan. André Gyselbrecht (66), Pierre Serry (66), Evert de Clercq (53) en Franciscus Larmit (40) staan terecht voor hun rol in de moord op Stijn Saelens uit Wingene.

Lees verder

Jihane (6) levend gevonden na onrustwekkende verdwijning

De zesjarige Jihane El Oizo (6), die gisteren verdween op de markt van het slachthuis van Anderlecht, is levend teruggevonden. De politie was op zoek naar een onbekende man die te zien was op de beelden van bewakingscamera's in de omgeving.

Lees verder

Sit-in op Grote Markt in Brussel

'Om het huidige bestuur een signaal te geven dat wij niet langer pikken hoe er met onze stad wordt omgegaan komen we samen voor een sit-in op de Grote Markt in Brussel voor het stadhuis', schrijft initiatiefnemer Hylke Gryseels op Facebook. Ze wil een vuist maken tegen het Samusocial-schandaal.

Lees verder

Dit zijn de 'weeswegen' die niemand wil
Zeven oude provinciewegen liggen al enkele jaren te verkommeren. Ze bevinden zich in een niemandsland waar noch de lokale besturen, noch de Vlaamse regering zich verantwoordelijk voor voelt. Toen de provinciewegen acht jaar geleden werden verdeeld, vielen zij namelijk tussen twee stoelen in. Met 22 kilometer aan putten en verouderd asfalt als gevolg. Een overzicht.
Lees verder

'Treinstaking tijdens examens slecht idee'

De socialistische spoorvakbond ACOD Spoor dreigt met acties in de zomermaanden. De vakbond wil wel wachten tot na de examens. 'Ik stel dat die op 24 juni voobij zijn', is te horen. 'De examens duren langer dan tot 24 juni juni', reageert minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V).

Lees verder

Recordaantal extra treinen naar muziekfestivals

Spoorwegmaatschappij NMBS legt deze zomer 71 extra treinen in van en naar in totaal acht muziekfestivals. Dat is een record, zo meldt de maatschapij maandag. Ook de "feesttrein' rijdt opnieuw uit.

Lees verder

Ibrahim Abrini opnieuw vrijgelaten onder voorwaarden

Ibrahim Abrini, de jongere broer van Mohamed Abrini, is opnieuw vrijgelaten onder voorwaarden. Dat melden de kranten La Capitale en Het Nieuwsblad en het nieuws wordt bevestigd door het federaal parket. De man blijft wel in verdenking gesteld voor deelname aan de activiteiten van een terroristische groep, in het onderzoek naar de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs.

Lees verder