vrijdag 30 juni 2017

Digitale Nieuwsbrief Stad Menen

30-06-2017

Asfalteringswerken Hogeweg en Wervikstraat van 3 tot 14 juli

In opdracht van stad Menen gaat de firma Nv De Vriese uit Koolskamp op maandag 3 juli 2017 van start met asfalteringswerken in de Hogeweg en de Wervikstraat in Menen. Naar aanleiding van deze werken wordt de rijweg afgesloten. Beide werken worden gefaseerd aangepakt. Tegen 14 juli zou het nieuwe wegdek af moeten zijn.

Meer

Heetwaterinstallatie voor milieuvriendelijke én efficiënte onkruidbestrijding

"We vragen onze inwoners om het onkruid voor eigen deur te wieden, maar moeten natuurlijk zelf ook het goede voorbeeld geven op ons openbaar domein. Nu we al een tijdje inzetten op duurzame onkruidbestrijding – zonder chemische producten – bleek de nood aan een degelijk toestel: een heetwaterinstallatie is het dus geworden", aldus schepen voor Openbare Werken Dirk Vanholme.

Meer

Zomerverlofkalender bakkers, slagers en traiteurs

De stad Menen brengt ook deze zomer een kalender uit met de verlofregeling van aale bakkers (en banketbakkers) en de slagers, vishandels, traiteurs uit Menen, Lauwe en Rekkem.

Meer

Nederlandse moordvrouwen in Meense bib

Bibliotheek Menen presenteert deze zomer een greep uit het spannende werk van een groot aantal Nederlandse thrillerschrijfsters.

Meer

Omnisport voor dames in 2017

Wil je na een deugddoende vakantie terug aan het sporten gaan? Dat kan. Vanaf maandag 18 september organiseert de sportdienst terug de lessenreeks "Omnisport voor dames". Dit uurtje sporten is bedoeld voor dames vanaf 18 jaar die onder begeleiding van een ervaren lesgever willen sporten of bewegen.

Meer

Zwembad bij momenten dicht wegens overvol

"De voorbije zeer warme dagen sloot ons zwembad een aantal keren tijdelijk de deuren wegens de grote drukte. Het bereiken van de maximale capaciteit aan zwemmers verplicht ons daartoe. We willen ons daarvoor excuseren, maar vragen ook begrip gezien de veiligheid in en rond het zwembad nog altijd primeert", zegt schepen Tom Vlaeminck, bevoegd voor de uitbating van het zwembad 't bADhUIS.

Meer

Verslag gemeenteraad maandag 26 juni 2017

Op maandag 26 juni 2017 kwamen de gemeenteraadsleden bijeen in de raadzaal van het Stadhuis, Grote Markt 1 in Menen. Hier vind je het verslag en kun je ook een virtueel bezoek brengen aan de raadzaal.

Meer

Niet-dringende hulpverlening Fluvia: nu ook online

Om het gebruiksgemak van de niet-dringende hulp te optimaliseren én om de noodcentrale te ontlasten, werkt onze Hulpverleningszone (HVZ) Fluvia met een webloket. Sinds kort kunnen inwoners met wateroverlast, stormschade of een wespennest dus ook online hun probleem melden.

Meer

Vanaf 1 juli nieuwe hinderpremie

De hinderpremie van 2000 euro is bedoeld voor kleine ondernemingen die vanaf 1 juli te maken krijgen met hinder door werkzaamheden. Het gaat om ondernemingen die maximaal negen werknemers in dienst hebben en die rechtstreeks in contact komen met hun klanten, zoals bakkers, slagers, broodjeszaken, apothekers …

Meer

Zoek een schat van Vlieg in bib Menen en Lauwe

Ruik jij wat ik ruik? Tijdens de vakantiemaanden kan je een schat van Vlieg vinden in de bibliotheek!! Een leuke zomeractiviteit voor de kinderen en hun papa's, mama's, opa's en oma's.

Meer