maandag 26 juni 2017

De buitenspeelkaart: ontdek de speelterreintjes in onze gemeente

nieuwsbrief van de gemeente Zwijndrecht

26 juni 2017
  De buitenspeelkaart: ontdek de speelterreintjes in onze gemeente

Kinderen hebben steeds minder tijd om te spelen en te ravotten. Het ongestoord buitenspelen is vaak ver te zoeken in onze drukke weekagenda. Toch is buitenspelen niet alleen goed voor kinderen, maar het is ook gewoon leuk en kosteloos kinderplezier. De gemeente moedigt daarom kinderen en ouders aan om zoveel mogelijk buiten te vertoeven, te spelen en te bewegen.

Zo kun je bij de gemeente terecht als je een speelstraat wil organiseren, kunnen kinderen jaarlijks hun hartje ophalen tijdens de buitenspeeldag in april  en bij de pretcamionette in de zomervakantie. Daarnaast zijn er verspreid over de gemeente heel wat aangename speel- en sportterreintjes die recent in een kaart op kindermaat gegoten werden.

Op pad met De Buitenspeelkaart

De gemeente en de jeugdraad nodigen je uit om vanaf deze zomer mee te doen aan Dé buitenspeeltocht, een ontdekkingsreis langs de 20 speelterreinen in Zwijndrecht. Op de buitenspeelkaart vind je schatkistjes die de plaats van een speelterrein aanduiden. Kies een speelterrein uit, trek ernaartoe, leef je uit en geef een knip in een geel bolletje op de rand van de kaart. Op elk speelterrein staat hiervoor een knipper.

Echte ontdekkingsreizigers verdienen een prijs

Je hebt een heel jaar tijd om alle speelterreinen te bezoeken en zo al de 20 gele bolletjes op de kaart een knip te geven. Wie als een echte volhardende ontdekkingsreiziger zijn kaart vol heeft, kan een welverdiende prijs komen afhalen.

Als je aanwezig was op de Buitenspeeldag, ontving je wellicht al De Buitenspeelkaart. Als je er nog geen hebt, kunt je er steeds eentje afhalen.

Praktische info

Start op 1 juli 2017 - einde op 30 juni 2018

Afhaalpunten voor kaarten en prijzen:

  • Administratief centrum en Bibliotheek Zwijndrecht, Binnenplein 1
  • OC ’t Waaigat, Kerkplein 1
  • Bibliotheek Burcht, John Tulpinckstraat 4
  • Kozze, Pastoor Coplaan 48-50
  • Kobbe, Seefhoeklaan 1

MEER INFO

03 250 49 80 – jeugd@zwijndrecht.be – Facebook: Jeugddienst Zwijndrecht


nieuwsoverzicht


Uit in Zwijndrecht


Gemeente Zwijndrecht
Binnenplein 1 | 2070 Zwijndrecht | t 03 250 48 00 | info@zwijndrecht.be | www.zwijndrecht.be

Klik hier om je abonnement te wijzigen of te beëindigen.