vrijdag 16 juni 2017

Belgische familie investeert fors in kinderopvang kwetsbare gezinnen

Belgische familie investeert fors in kinderopvang kwetsbare gezinnen

Een privéfonds van één Belgische familie injecteert de komende tien jaar liefst 10 miljoen euro in kinderopvang en ondersteuning voor kwetsbare gezinnen in Vlaanderen en Brussel. Dat leidt tot een unieke publiek-private samenwerking.

Lees verder

Opnieuw celstraffen tot tien jaar voor Aquino's

Het Antwerpse hof van beroep legt de drugsbende rond de Aquino's opnieuw celstraffen tot tien jaar op voor de invoer van cocaïne op grote schaal.

Lees verder

'Mayeur uitsluiten uit PS onvermijdelijk'

'De PS zal niet kunnen vermijden dat Yvan Mayeur en Pascale Peraïta uit de partij gezet worden', zegt Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS).

Lees verder

Autopsie wijst uit: vermist jongetje (4) kwam om door verdrinking

Het vermiste jongetje dat dood teruggevonden werd in De Gavers in Harelbeke is verdronken. Dat bevestigt het parket na de autopsie. Intussen kondigde de provincie West-Vlaanderen aan het veiligheidsplan van De Gavers in Harelbeke te herbekijken. Dat meldt gedeputeerde voor Sport Carl Vereecke.

Lees verder

Nieuwe beweging voor 'rode, groene en horizontale' PS

Militanten binnen de PS hebben een nieuwe beweging opgericht: #grouponsnousetdemain! De bedoeling? De PS 'roder, groener en horizontaler' maken. Hoewel naar eigen zeggen niet gericht tegen Di Rupo, toont de oprichting van de groep wel de onmacht van de voorzitter aan.

Lees verder

Maand langer redders aan kust

De kust heeft het zomerseizoen officieel open verklaard: vanaf vandaag kan er overal veilig gezwommen worden aan de Vlaamse kust. Nog tot 15 september zal er in alle tien kustgemeentes minstens één redderspost bemand worden. Dat is een maand langer dan vorig jaar.

Lees verder

'Er waren te weinig mensen om de passagiers in te lichten'

Een stroompanne op Brussels Airport leidde vanmorgen tot chaos, vooral op het vlak van bagageverwerking. Vliegtuigen vertrokken met minder passagiers, met nog veel minder bagage. Wat Zaventem eruit leerde? Dat er te weinig personeel was om de mensen afdoende te informeren.

Lees verder

Dakwerker komt om na val uit ladderlift in Antwerpen

Op het kruispunt van de Floraliënlaan en de Rysheuvelsstraat in het Antwerpse Berchem is donderdag een 62-jarige dakwerker om het leven gekomen bij een val van grote hoogte. Het lijkt erop dat de man gevallen is toen een ladderlift, die in de straat gebruikt wordt voor werken, kantelde.

Lees verder

Ouderschapsplan om scheiding te begeleiden

De Gezinsbond vraagt de invoering van een ouderschapsplan bij de scheiding van ouders. De organisatie pleit voor een plan met onderlinge afspraken, onafhankelijk of de ouders gehuwd zijn, wettelijk samenwonen of enkel feitelijk samenwonen.

Lees verder

Lerares wisselt naaktfoto's uit met 14-jarige leerlinge

Een geschorste leerkracht van het Sint-Ursula-Instituut in Wilrijk is veroordeeld tot 12 maanden voorwaardelijke celstraf. De vrouw had naaktfoto's gewisseld met een 14-jarige leerlinge. Ze mag vijf jaar lang geen les meer geven.

Lees verder

Wodka in Izegemse pop-upbar bevatte methanol

Er is een doorbraak in de zaak van het overlijden van een vrouw die overleden is na een bezoek aan een zomerbar in Izegem. In de flessen wodka in de bar is methanol aangetroffen. De zaak is ondertussen gesloten.

Lees verder

Gyselbrecht bekende Kasteelmoord maanden geleden al aan psycholoog

André Gyselbrecht heeft op 24 januari al aan zijn psycholoog Johan Maertens bekend dat hij de opdracht gaf om Stijn Saelens uit de weg te ruimen. Dat heeft die laatste donderdag verklaard tijdens zijn verhoor op het proces rond de kasteelmoord. Ruim drie maanden later bekende Gyselbrecht ook op de zitting. Maertens had hem aangeraden om de waarheid te vertellen.

Lees verder

België verlengt missie F-16's boven Irak
De missie van de Belgische F16's boven Irak en Syrië wordt verlengd. Dat heeft premier Charles Michel (MR) zonet bekendgemaakt.
Lees verder

Brussel telt meer schepenen en ministers dan Parijs en Berlijn samen

Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) wil het aantal mandaten in de hoofdstad doen dalen. Volgens een rapport van de VUB en ULB kan daarmee miljoenen bespaard worden. Pijnpunt: vooral Nederlandstalige politici dreigen niet langer verkozen te raken na een hervorming.

Lees verder

Geens bevestigt: huwelijk Belkacem staat uitwijzing niet in de weg

Indien het hof van beroep zou beslissen Fouad Belkacem de Belgische nationaliteit te ontnemen, dan staat zijn recente huwelijk een mogelijke uitwijzing van de oprichter van Sharia4Belgium niet in de weg. Dat heeft minister van Justitie Koen Geens (CD&V) donderdag in de Kamer verklaard. Hij ontkende bovendien dat het huwelijk ook maar enige invloed op het ontnemen van een nationaliteit heeft.

Lees verder

Kamer stemt administratieve aanhouding van 72 uur voor terrorisme weg

De plenaire Kamer heeft donderdag de verlenging van de administratieve aanhouding tot 72 uur in geval van terrorisme weggestemd. Het wetsvoorstel kreeg 97 stemmen voor en 52 stemmen tegen. Dat is onvoldoende voor de tweederdemeerderheid die nodig was om de Grondwet te wijzigen. Premier Michel 'neemt akte van de stemming' maar zegt meteen dat zijn regering blijft ijveren voor de verlenging van de termijn van de voorlopige hechtenis.

Lees verder

Dit zijn de beste en slechtste fietspaden volgens onze jury
U toonde ons de plekken waar het aangenaam fietsen is, en die waar u soms uw leven waagt. Onze jury selecteerde telkens hun favoriet, nu is het aan u. Welke plaatsen zitten volgens u op het lichtend pad, welke finaal op het verkeerde spoor? Stem op uw favoriet en maak kans op een elektrische fiets ter waarde van 2.595 euro.
Lees verder

Extreme droogte zorgt al voor watertekort
Het is al 'extreem droog' in Vlaanderen, zegt een droogterapport. In West-Vlaanderen mogen boeren hun gewassen zelfs niet meer besproeien, ook al zal de oogst daardoor een kwart minder zijn.
Lees verder

Brussels Parlement zet onderzoekscommissie op poten

Het Brussels Parlement steekt vrijdag een tandje bij om de oprichting van de parlementaire onderzoekscommissie naar Samusocial mogelijk te maken. Dinsdagnamiddag zou de commissie voor het eerst samenkomen. Dit vereist echter het nodige procedurewerk, met dank aan de ingewikkelde institutionele constructie van het hoofdstedelijk gewest.

Lees verder

Van Overtveldt gaat niet trekken maar duwen voor N-VA in Mechelen

De knoop is doorgehakt. In tegenstelling tot de verwachtingen kiest federaal minister Johan Van Overtveldt (61) níét voor het lijsttrekkerschap van de N-VA in Mechelen bij de lokale verkiezingen van 2018, maar gaat hij de lijst duwen. Zo kan hij minister blijven.

Lees verder