dinsdag 2 mei 2017

[Zorgnet-Icuro] 2/5: Masterclass nieuwe directies ouderenzorg - WMTY: Neem deel aan de challenge - Dossier Ouderenzorg Tertio

2/5: Masterclass nieuwe directies ouderenzorg - WMTY: Neem deel aan de challenge - Dossier Ouderenzorg Tertio

dinsdag 2 mei 2017 - 11:14

WMTY: Neem deel aan de challenge

  

Gedelegeerd bestuurder Peter Degadt heeft vandaag zijn What Matters To You-challenge de wereld ingestuurd. Ook minister Vandeurzen deelde al zijn engagement naar aanleiding van de internationale dag op 6 juni. Uiteraard willen we met z'n allen zoveel mogelijk engagementen verzamelen. Doe jij ook mee? Bekijk ter inspiratie de boodschap van Peter Degadt op de Facebookpagina en download hier het document voor jouw boodschap.

Masterclass nieuwe directies ouderenzorg

  

In het najaar van 2017 organiseert Zorgnet-Icuro een masterclass voor nieuwe directies uit de woonzorgcentra. Deze vijfdaagse cursusreeks geeft een introductie in cruciale beleidsdomeinen voor het managen en leiden van een woonzorgcentrum. Volgende thema's komen aan bod: overheidsbeleid, maatschappelijk verantwoord ondernemen, samenwerken in netwerken, kwaliteitszorg, financiering, personeelsbeleid, communicatie, ethisch beleid,…

Dossier Ouderenzorg (Tertio): Nadruk op mensen, niet op cijfers

  

Weldra is een op vijf Belgen ouder dan 65 jaar. Het stelt de ouderenzorg voor enorme uitdagingen. Tegelijk veranderen de verwachtingen van de bejaarden. Tertio polste wat dat zoal met zich meebrengt voor beleid, onderzoek en werkvloer, met als belangrijkste vraag: wordt de oudere er beter van? Lees het dossier in Tertio met o.a. een interview met onze directeur Ouderenzorg Klaartje Theunis.

De Zorglijn, één aanspreekpunt voor alle vragen omtrent zorg

  

Heb je als professionele zorgverlener of als individuele persoon een zorgvraag waarvoor je niet juist weet tot wie je te wenden? Dan kan je vanaf 2017 in Vlaams-Brabant en Brussel een beroep doen op De Zorglijn, een initiatief van een aantal grote partners uit het zorglandschap (CM Leuven en Brussel Sint-Michielsbond, Landelijke Thuiszorg, Familiehulp, Wit Gele Kruis Vlaams-Brabant, en Zorgnet-Icuro).

Kennisdiffusie en innovatie in Zorg en Welzijn

  

Uit een recent diepteonderzoek van de SERV bij 12 zorg- en welzijnsorganisaties, blijkt de innovatiekracht in die organisaties zeer hoog te zijn. De organisaties die onder de loep werden genomen, zetten in op het aanbieden van meerdere diensten binnen de keten van zorg. Men wil een brede waaier aan zorg kunnen aanbieden, een schakelfunctie zijn naar andere diensten en soms ook over de sectorgrenzen heen samen kunnen werken.