woensdag 3 mei 2017

Vuy ziet bevestiging in communautaire koers N-VA: "Partij is niet geëvolueerd"

Vuy ziet bevestiging in communautaire koers N-VA: "Partij is niet geëvolueerd"
"De voorstellen die N-VA-voorzitter Bart De Wever lanceert zijn net dezelfde als die in 2013-2014 door de partij werden gelanceerd. De partij is dus niets geëvolueerd." Dat zegt Kamerlid Hendrik Vuye, die samen met Veerle Wouters uit de N-VA stapte uit onvrede met de communautaire koers van de partij, in een reactie op het essay van Bart De Wever.
Lees verder

Oppositie én coalitiepartners hebben kritiek op Homans' houding rond erkenning moskeeën
In het Vlaams Parlement hebben verschillende partijen kritiek geleverd op de beslissing van Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA) om geen nieuwe moskeeën meer te erkennen tot er duidelijkheid is over de naleving van de erkenningscriteria. De linkse oppositiepartijen verwijten de minister profileringsdrang. Maar ook CD&V en Open Vld zitten met vragen.
Lees verder

Q-DJ Maarten neemt afscheid van Kapaza
Lees verder

Veertien jaar cel voor vader die zijn drie dochters seksueel misbruikte
De rechtbank heeft een 52-jarige buschauffeur uit Antwerpen veroordeeld, omdat hij zijn drie dochters jarenlang seksueel misbruikt had. Hij kreeg veertien jaar cel opgelegd en werd ook gedurende vijftien jaar ter beschikking gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank.
Lees verder

Proces kasteelmoord kent tumultueuze start
Lees verder

Politie analyseert berichten nu
Lees verder

André Gyselbrecht bekent dat hij opdracht gaf voor moord Stijn Saelens
André Gyselbrecht heeft op het proces over de kasteelmoord vanavond plots toegegeven dat hij Pierre Serry de opdracht gaf om zijn schoonzoon Stijn Saelens om het leven te laten brengen. De dokter uit Ruiselede is op dit moment aan het uitleggen wat hem zover gedreven heeft.
Lees verder

"Beste praline van het land wordt gemaakt in Oostende"
De beste praline van het land komt van Oostendenaar Olivier Willems Chocolatier. Dat maakten chocoladeproducent Callebaut en restaurantgids Gault&Millau bekend.
Lees verder

Kortrijk zet volop in op armoedebestrijding: "Als je armoede wilt bestrijden, moet je net all the way gaan"
Armoedebestrijding mag dan al broodnodig zijn, ze is niet hip en er vallen vooral weinig stemmen mee te rapen, poneerde opiniërend hoofdredacteur Bart Eeckhout gisteren in deze krant. In Kortrijk denken ze daar wel helemaal anders over. 
Lees verder

Zo bestrijdt Kortrijk de armoede. Mét succes
'Armoedebeleid is niet hip', poneerde piniërend hoofdredacteur Bart Eeckhout in deze krant. Kortrijk bewijst het tegendeel. Met succes: met een glossy voor kansarmen, een brugfiguur en focus op onderwijssteun daalt de armoede spectaculair.
Lees verder

Zo bekende André Ghyselbrecht de moord op schoonzoon Stijn Saelens
André Ghyselbrecht heeft vanavond voor de correctionele rechtbank in Brugge bekend dat hij de opdracht gaf voor de moord op zijn schoonzoon Stijn Saelens. Dit is wat de man letterlijk zei:
Lees verder

"Dankzij Pop-up is mijn 'Familieleven' dood"
Lees verder

Van Overtveldt wil "zo snel als mogelijk" vrijhandelsakkoord met Londen
Het is zowel in het belang van de Europese Unie als Groot-Brittannië dat er "zo snel als mogelijk" een vrijhandelsakkoord kan gesloten worden. Dat heeft minister van Financiën Johan Van Overtveldt vandaag betoogd op een brexit-seminarie in Londen.
Lees verder

Bourgeois gaat geen handelsmissie organiseren naar Saoedi-Arabië
De Vlaamse regering zal geen handelsmissie organiseren naar Saoedi-Arabië. Minister-president Geert Bourgeois herhaalt ook dat Vlaanderen geen wapens uitvoert naar Saoedi-Arabië. Dat zei hij vandaag in het Vlaams Parlement, op vragen over de ja-stem die België gaf op het zitje voor Saoedi-Arabië in de VN-vrouwenrechtencommissie. Bourgeois betreurde overigens die ja-stem.
Lees verder

De Buurtpolitie op inspectie bij TJOP'S
Lees verder

Lezing van Theo Francken aan VUB geschrapt na protest studenten
Een lezing van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) die vanavond gepland stond in Aula Q van de Vrije Universiteit Brussel is geannuleerd nadat studenten de ingang blokkeerden. Zowel Theo Francken als VUB-rector Caroline Pauwels veroordelen de acties.
Lees verder

'Mijn laatste kans om mijn kleinkinderen te redden'
Een verrassing, maar ergens ook niet. André Gyselbrecht bekende gisteravond aan het einde van een chaotische eerste dag op het proces van de kasteelmoord dat hij wel degelijk vroeg om zijn schoonzoon te laten vermoorden.
Lees verder

Chaotische procesdag over kasteelmoord eindigt met bekentenis dokter Gyselbrecht
De eerste zitting ten gronde over de zaak van de kasteelmoord heeft dinsdag een chaotisch verloop gekend. Na een reeks incidenten konden onderzoeksrechter Koen Wittouck en hoofdinspecteur David Roelant slechts een deel van hun getuigenis afleggen. Rond 20 uur ging André Gyselbrecht uit het niets tot bekentenissen over.
Lees verder

Zwavelzuurgooier nu ook schuldig bevonden aan moord op kleine Sandra in 1988
De jury van het hof van assisen van Waals-Brabant heeft gisteren, na meer dan twaalf uur beraadslagen, Richard Remes schuldig bevonden aan de moord op de kleine Sandra G. in 1988.
Lees verder

Gauw remmen voor flitspaal heeft geen zin meer: trajectcontroles worden uitgebreid
Nog dit jaar worden 54 vaste flitspa­len in Vlaan­deren omge­bouwd tot 30 trajectcon­troles. "Op plaatsen waar flitspa­len dicht bij elkaar staan, gaan we ze verbinden", zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N­-VA) in Het Nieuwsblad. "Afremmen voor een flitspaal en dan weer optrekken heeft geen zin meer." De 30 trajectcontroles komen bovenop de 20 volledig nieuwe en al eerder aangekondigde installa­ties op de ge­westwegen.
Lees verder