donderdag 4 mei 2017

“Eens te meer toont de N-VA haar ware gezicht als vernietiger van het land”

"Eens te meer toont de N-VA haar ware gezicht als vernietiger van het land"
De strategie waarmee de N-VA het confederalisme in België wil realiseren - via een sociaal-economisch hervormingsbeleid - is "vernietigend" voor het land. Dat zegt PS-voorzitter Elio Di Rupo, die zich ook afvraagt hoe de MR denkt de N-VA af te stoppen.
Lees verder

Elisabeth Gyselbrecht "geschrokken van de bekentenis van haar vader"
Elisabeth Gyselbrecht is geschrokken van de bekentenis van haar vader op de eerste procesdag rond de Kasteelmoord. Dat laat haar advocaat weten in een persmededeling.
Lees verder

Vlaanderen wil handelsbetrekkingen met Saoedie-Arabië niet opschorten
Het Vlaams parlement heeft woensdag een advies goedgekeurd bij een resolutie van Groen en Ecolo in de Kamer over Saoedie-Arabië. Zij pleiten voor het opschorten van alle handelsrelaties met het land, maar daar kunnen de Vlaamse meerderheidspartijen zich niet in vinden.
Lees verder

Libië wil nieuwe rechtszaak tegen vzw prins Laurent
Libië wil een nieuwe rechtszaak tegen de vzw van prins Laurent, over een herbebossingsproject in Libië. Dat heeft VTM NIEUWS woensdagavond bericht. Het project sprong in 2010 af, voor er een boom was geplant. Een rechtbank in Brussel veroordeelde Libië daarop tot een schadevergoeding van 38 miljoen...
Lees verder

Slachtoffer treinramp in Wetteren mag na vier jaar nog altijd niet gecremeerd worden
Willy Van Poucke, dodelijke slachtoffer van de treinramp in Wetteren, ligt exact vier jaar na het drama nog altijd in een anoniem graf op het kerkhof van Wetteren. "Het was zijn wens om gecremeerd te worden maar we wachten we nog altijd want het lichaam is nog niet vrijgegeven", zegt zijn...
Lees verder

Belg telt 6.600 euro neer voor sabel die koning Leopold I op zijn sterfbed zou weggegeven hebben
Een Belgische koper legt 6.600 euro neer voor een sabel dat mogelijk heeft toebehoord aan de eerste koning der Belgen, Leopold I. Zo wordt vernomen bij veilinghuis Bernaerts, dat het object woensdagavond veilde.
Lees verder

Peeters wil motards op busstrook laten rijden
Hoewel het niet zijn bevoegdheid is, wil vicepremier Kris Peeters (CD&V) dat motoren ook op de busstrook mogen rijden. Hij wil dat er eindelijk gevolg wordt gegeven aan de wegcode die in 2011 werd aangepast, schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen donderdag.
Lees verder

Dode bij schietpartij in Luik
Bij een schietpartij op straat is woensdagavond in Sclessin (Luik) een dode gevallen. Dat hebben verschillende Franstalige media gemeld.
Lees verder

Na regen, komt zonneschijn
Donderdagochtend regent het eerst op vele plaatsen. Later op de dag wordt het in Vlaanderen overwegend droog maar is er nog altijd kans op een lokale bui. Er verschijnen dan ook enkele opklaringen. In het zuiden van het land vallen er ook in de namiddag nog buien die vooral in de Ardennen kunnen...
Lees verder

Binnenkort in heel Vlaanderen: de peukentegel
In de strijd tegen zwerfvuil komen er in heel Vlaanderen duizend 'peuken­tegels', een bakje in het trottoir waarin rokers hun sigaret kunnen gooien. En dat zal door de ­tabaksindustrie ­betaald worden. Aan het station van ­Vilvoorde zit al zo'n tegel in de grond. ­"Beter dan alle andere oplossingen...
Lees verder

Militairen hebben werk politie niet verlicht
Door militairen in te zetten voor bewakingsopdrachten zou de politie zich kunnen focussen op andere zaken: dat was ruim twee jaar geleden hét argument om para's uit de kazernes te halen en in te zetten in de grote steden. Maar dat blijkt een misvatting, zo staat in een rapport van het Comité P. "De...
Lees verder

UGent sleept lector die "los in de omgang was" voor de rechter
Een hoofdlector moet zich voor de rechter verantwoorden voor ongepast gedrag op de werkvloer. De UGent heeft zich burgerlijke partij gesteld.
Lees verder

Wat hield dokter Gyselbrecht al die tijd tegen om te bekennen?
Zeven maanden lang stond dokter André Gyselbrecht op het punt om op te biechten wat hij écht aan Pierre Serry had gevraagd. Hij bleef tobben en twijfelen, uit vrees voor de reactie van zijn familie. Pas op zijn proces kreeg de arts het over zijn lippen. Maar dat hij Stijn Saelens dood wilde, is...
Lees verder

LIVE. Volg het proces over de Kasteelmoord
Na de opmerkelijke bekentenis van dokter André Gyselbrecht gaat het proces over de Kasteelmoord vandaag verder. Volg alles hier LIVE.
Lees verder

Medicijnentoeristen trekken naar Nederland: "Erg dat we nu bussen moeten inleggen voor betaalbare medicijnen"
Geneeskunde voor het Volk reist dit weekend met vierhonderd patiënten naar Nederland om daar goedkope medicijnen te kopen. Voor de dokters een politiek statement, voor de patiënten een flink voordeel in de portemonnee.
Lees verder

Koperdief (38) sterft door elektrocutie na inbraak in elektriciteitscabine
In Sint-Niklaas is een 38-jarige man in de nacht van woensdag op donderdag om het leven gekomen in een elektriciteitscabine. Dat meldt de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. De man probeerde met een medeverdachte koper te stelen en werd vermoedelijk geëlektrocuteerd.
Lees verder

Meer uitzendkrachten zijn vijftigplusser
Hoe langer hoe meer oudere werknemers gaan aan de slag als uitzendkracht. Eén uitzendkracht op tien in ons land is ouder dan vijftig jaar. Dat blijkt uit cijfers van sectorfederatie Federgon.
Lees verder

Uitzendkrachten met contracten van onbepaalde duur op komst?
Vakbonden en werkgevers zijn onderhandelingen begonnen over de mogelijkheid om uitzendkrachten een contract van onbepaalde duur te geven. Dat meldt sectorfederatie Federgon.
Lees verder

Milde straf voor bedreiging Theo Francken
De correctionele rechtbank van Leuven heeft donderdag een 67-jarige man opschorting van straf gegeven voor bedreiging van staatssecretaris Theo Francken en waarnemend burgemeester van Lubbeek Tania Roskams. Hij kwam weg met een boete van 1.200 euro.
Lees verder

Ex-Rode Duivel raakt betrokken bij verkeersongeval: baby gewond
Donderdagnamiddag om 14.20 uur heeft er een zwaar verkeersongeval plaatsgevonden op de Route de la Basse-Sambre in Gilly. Daarbij was ex-Rode Duivel Philippe Albert betrokken en vielen twee gewonden, waaronder een baby.
Lees verder