dinsdag 2 mei 2017

de Bib: Grote Nationale Voorleesdag rond kinderrechten

Grote Nationale Voorleesdag rond kinderrechten
Op woensdag 31 mei vindt de Grote Nationale Voorleesdag plaats. Op die dag wordt er in verschillende bibliotheken tegelijkertijd voorgelezen rond het thema kinderrechten. Natuurlijk doen ook wij mee! Er zal die dag worden voorgelezen uit 'Obi en Odette' van Emy Geyskens en Kolet Janssens, en uit 'Verhalen uit de boomhut', een verzameling van de beste inzendingen […]
Lees verder

WIJ ZIJN GESLOTEN | 1 mei 2017

Vandaag zijn alle Kortrijkse (buurt)bibliotheken gesloten naar aanleiding van de Dag van de Arbeid. Vanaf dinsdag 2 mei staat het volledige bibteam terug voor je klaar!

Je bibliotheekmaterialen online verlengen of materialen reserveren kan natuurlijk altijd van thuis uit via onze catalogus.

mijn.bibliotheek.be | sluitingsdagen
Lees verder

Voorlezen in mei
In mei wordt er voorgelezen in Bibliotheek De Wolfsput. Kinderen van 4 tot 11 jaar zijn welkom op woensdag 17 mei om 15u.30 en op zaterdag 20 mei om 10u.30.

Kinderen die naar het voorlezen komen, krijgen een spaarkaart. Telkens je komt luisteren, krijg je een sticker. Is je spaarkaart vol? Dan mag je een cadeautje kiezen uit de mand!

Het voorleesmoment duurt een halfuurtje, is gratis en je
hoeft er niet voor in te schrijven.
Lees verder

Lees en heersProfielhouders van 'Mijn Bibliotheek' weten het al lang: de bibliotheekcatalogus is meer dan een simpele catalogus. Wanneer je op het pijltje naast catalogus drukt in de zoekbalk en daarbij krantenarchief aanklikt, opent zich een gigantisch digitaal archief van kranten- en weekbladen. Alle toonaangevende kranten en tijdschriften kan je volledig lezen, met uitzondering van dewelke die verschenen zijn twee dagen terug op actuele datum. Een ware goudmijn voor een student of scholier op zoek naar info voor een werkstuk en een leuk extraatje voor wie gewoon eens door alle kranten digitaal wil grasduinen of gericht iets zoekt. Voor al wie dit al lang wist, of voor wie het nu pas ontdekt hebben we schitterend nieuws. Het aanbod is recentelijk verhoogd met een  9-tal nieuwe publicaties, waaronder Humo, Le Soir, La Libre maar ook de Streekkrant . Tot op de actuele datum zelf kan je ze bovendien gratis komen lezen in de bib. Je kan immers in deze onzekere tijden nooit genoeg informatie opslaan. Een luxe in een wereld waarin persvrijheid zelfs in democratische staten steeds meer onder druk staat. Nu wij op 3 mei de dag van de internationale  persvrijheid vieren, is het misschien ook goed om daar eens bij stil te saan.
Lees verder

Wat is Ketnet Dub?

Luidop lezen nog leuker met Ketnet Dub!

Ketnet Dub is een gratis app die luidop lezen leuker maakt! Met deze app spreken kinderen van 6 tot 9 jaar een stem in van een tekenfilmpersonage. Zo worden ze gestimuleerd om luidop te lezen, wat een effectieve manier is om beter te leren lezen! Dankzij de aangepaste moeilijkheidsgraad groeit de app mee met het niveau van je kind.

 


Lees verder