Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen. Uw nieuws hier online, neem dan contact op met de redactie.

vrijdag 28 april 2017

E-nieuws 28 april 2017

Facebook icon Twitter icon Forward icon

We palmen de komende maanden schaamteloos je agenda in met onder andere PreCongé, De Opsluiting en de sportquiz. Hou er ondertussen rekening mee dat alle stadsdiensten op maandag 1 mei gesloten zijn naar aanleiding van het Feest van de Arbeid. 


4 x M/V gezocht

Het stadsbestuur is op zoek naar een projectleider wegen- en waterinfrastructuur. Solliciteren kan tot 10 mei. Lees verder...

Bij CC De Schakel kan je halftijds aan de slag als publieksmedewerker. Solliciteren kan tot en met 25 mei. Lees verder...

Het WAGSO legt een wervingsreserve aan voor de functie van parkeertoezichter. Je kan je kandidaat stellen tot 21 mei. Lees verder...

Woonzorgcentrum De Meers zoekt  enthousiaste verpleegkundigen. Het gaat zowel om een halftijds als een voltijds contract. Lees verder...


PreCongé: feestelijk begin van de zomer (22-25 juni)

Van donderdag 22 tot en met zondag 25 juni brengen we de zomer op gang met een knal! We pakken uit met de superstraffe combinatie van de Taptoe, Ballonhappening, Kinderstad, Home Made Markt, Lions Boulevard en City Mountainbike Challenge. Zes goeie redenen om te genieten van deze Waregemse topdagen!

Lees verder...


Sportquiz op vrijdag 5 mei in SO Gaverke

Om de strafste sportkenners van Waregem te vinden, testen we je actuele kennis en graven we geregeld in de sportgeschiedenis. Vergeet bijvoorbeeld niet dat we dit jaar de 170e verjaardag van Waregem Koerse vieren… Je kan deelnemen met een ploegje van drie of vier en betaalt 15 euro per ploeg. Om mee te doen moet je minimum 17 jaar zijn. Schrijf je in via lobbens.jan@belgacom.net.

Lees verder...


V-Dag herdenkt WOII

Op zondag 7 mei herdenken we hoe de waanzin van Wereldoorlog II ten einde kwam. Er is een eucharistieviering, bloemenhulde aan het oorlogsmonument en receptie in het stadhuis.

Lees verder...


Lien Willaert komt naar de bib op 16 mei

"Ik lust dat niet." We hebben het ieder kind dat een bord vol lekkers voorgeschoteld kreeg wel eens horen jammeren. De teleurstelling van Lien Willaert was groot toen ze zag dat ook haar dochter liever bedankte voor moeders culinaire hoogstandjes. Maar Lien bleef niet bij de pakken zitten en zocht naar receptjes en trucjes waarmee ze de smaakpapillen van de kleine Anna wel kon bekoren. En met succes! 

Lees verder...


Herinrichting doortocht Westerlaan en Noorderlaan

Op 1 juni starten het Agentschap Wegen en Verkeer, Aquafin en de stad aan de heraanleg van de Westerlaan en Noorderlaan. Het traject van de werken loopt van het kruispunt met de Stationsstraat tot aan het kruispunt met de Jozef Duthoystraat. Het voorbije jaar voerden de nutsmaatschappijen reeds voorbereidende werken uit. In een eerste deelfase zal er weinig tot geen hinder zijn. Er zijn in totaal (exclusief fase 7) 275 werkdagen voorzien.

Lees verder...


De Opsluiting: straffe productie in 24 uur! (zaterdag 6 mei)

Voor de tweede keer slaan CC De Schakel en de cultuurdienst de handen in elkaar voor De Opsluiting, een amateurkunstenproject naar het idee van Fameus vzw. Zeven dinsdagavonden kwam een groep Waregemnaren samen om te brainstormen en ideeën uit te proberen. Op vrijdagavond 5 mei laten ze zich 24 uur lang opsluiten in CC De Schakel om op zaterdagavond 6 mei de deuren open te gooien voor het grote publiek. Bestel snel jouw (gratis) ticket!

Lees verder...